Grunde Myhrer kom på besøk i bordtennishallen!

    231

    Tekst: Knut Skjerping

    Den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren, Grunde Myhrer, er en av deltakerne i høstens utgave av «Skal vi danse» på TV 2. I uken som var, tok «reality»-profilen turen innom Bjølsenhallen – ens ærend – for å hilse på Albert og Knut.

    Knut jobber sammen med, og er en god venn av, pappaen til Grunde.
    Derfor har Grunde fått høre litt om hvordan Kjelsås bordtennisklubb jobber med integrering av alle som ønsker å være en del av dette miljøet. Det være seg medlemmer med fremmedkulturell bakgrunn eller medlemmer med ulike funksjonsutfordringer.

    Grunde har som kjent gått på skole preget av det mange vil kalle kultursammensmelting. Han har vært åpen på at han ble mobbet og at han har hatt sine konflikter på skolen. Men Grunde er stolt av sin bakgrunn og har venner og bekjente som han verdsetter og respekterer, uavhengig av kulturbakgrunn eller tro.

    Men hovedformålet med besøket i bordtennishallen vår, var å overraske Albert. Albert er Knut sin yndlings-elev. Når Knut er sliten, etter en lang dag på jobben, gleder han seg til treningsøktene med Albert. To kvelder i uka.

    For Albert er alltid blid. Han ser ikke ut til å bry seg om at den ene armen ikke egner seg til bordtennis og at fotarbeidet umulig kan bli i verdensklasse. Han ler overbærende og med litt sympati, når Knut bommer på en enkel ball og skylder på «øya». Albert vet at han selv har større utfordringer med synet enn gamlingen Knut. For Albert er like blid, enten har får til en suser eller ballen «treffer hullet i racketen». Derfor kaller Knut yndlings-eleven for Albert Humørspreder.

    Albert har fortalt at han følger med på «Skal vi danse» og at han heier på Grunde. Albert hadde mye positivt å si om Grunde – og Knut fikk en ide’.

    Vi hadde nok ikke trodd at Grunde hadde tid til å komme på besøk så fort. Han trener jo dans og er på oppdrag nesten hele døgnet. Men jammen troppet ikke Grunde opp i hallen.

    Grunde fikk prøvespille mot Albert og Albert fikk autografen på en innmeldingsblankett i Albert-klubben (Nyopprettet klubb for anledningen). Albert og Grunde spilte double sammen mot Knut og pappa til Grunde (som også heter Knut). Og gamlingene hadde ikke en sjanse. Ungdommen var, som forventet, raskest og sprekest.

    Noen blide jenter hadde også lyst til å være med, men foreløpig er Albert-klubben forbeholdt gutter. Men påsikt skal Albert-klubben være for alle. Full integrering, slik det fungerer i Kjelsås BTK, sier Albert. Den nyetablerte kontakten mellom Albert og Grunde på Instagram, er imidlertid en eksklusiv sak