Grenseløs idrettsdag i Skien

184

Onsdag 4 november var datoen satt for et suksessfylt arrangement for barn og ungdom med fysiske og psykiske utfordringer. I år som tidligere år var forventningene høye, og med nesten 400 påmeldte unge lå dette an til å bli en knall dag. Og knall ble det!

Under velkomsten ble Cato Zahl-Pedersen trukket frem som en av pionerne i idretts-Norge når det kommer til handikappede. Det som var litt ekstra gøy å høre var at det hele startet med nettopp vår sport: bordtennis. Vi måtte jo da selvsagt prøve å se om han hadde lyst til å prøve å spille litt igjen, og jaggu satt ikke gamle takter på plass enda. Han så ut til å ha det gøy og det så det ut til at alle andre hadde det også!

Vi fikk inn barn og unge i alle aldre fra barneskole til videregående, noen med og andre uten følgepersoner, puljevis ble de fordelt på 8 bordtennis-bord, hvorav 1 bord var utstyrt med en robot som servet ball etter ball i det tempoet som måtte passe den aktuelle spilleren. Den var veldig kjekk for at barna fikk en liten følelse med ball og racket. I tillegg til å prøve seg mot roboten fikk de prøve å spille både med hverandre og med oss og noen var virkelig i sitt ess. Mange så ut til å storkose seg og syntes at dette skikkelig gøy! Det var også et par potensielle stjerner å spore. Vi fikk notert oss noen navn på en del av de unge lovende, så nå er det bare til å vente og se. Kanskje en av dem er en av fremtidens nye mestere??

Uansett mestere eller ikke, det så ut til at de fleste hadde det utrolig gøy og følte seg nok litt som noen mestere hele dagen. Noen var faktisk såpass ivrige at de kom tilbake flere ganger gjennom dagen!

Alt i alt så må vi si at dette var en stor suksess og en dag som blir husket i lang tid av både små og store. Vi gleder oss allerede til neste Grenseløse Idrettsdag! ☺

Vi vil også benytte anledningen til å takke de elever ved Hjalmar Johansen VGS, samt Erlend Rogstad fra Skien BTK som hjalp oss å få vår del av dette arrangementet til å gå på skinner hele dagen.

Sportslig hilsen Anita, Ghassan og Anders.

Artikkel i nrk

Vedlegg

Fil Filstørrelse
pdf Artikkel i Varden 325 KB
pdf Artikkel i TA 232 KB