Grenseløs Idrettsdag i Skien!

154

Skrevet av Anders Haukedalen

Onsdag 2. November var det klart for årets store happening for funksjonshemmede barn fra Telemark og omegn – Grenseløs Idrettsdag – i Skien Fritidspark!grenselos-idrettsdag-i-skien

Årets arrangement ble denne gang, som i fjor, arrangert med god hjelp fra Hjalmar Johansen Videregående Skole og elevene fra breddeidrettslinjen der. I tillegg til disse var det også minst 2 instruktører på plass fra hver enkelt idrett. Legger vi sammen antall deltakere og ledsagere var omkring 750 personer i sving denne dagen. Fra NBTF stilte Ghassan Chaer og Anders Haukedalen, som også fikk god hjelp av 2 elever ved Hjalmar Johansen VGS.

Dagen startet tidlig for deltakerne, som var på plass for registrering klokken 09:30 og start klokken 10:00.

Opplegget her var det samme som ved de andre arrangementene vi har deltatt på: 20 minutter på hver 2grenselos-idrettsdag-i-skienaktivitet inndelt i grupper, så 5 minutter på å bytte, før nye 20 minutter på neste aktivitet. Dette holdt seg gående ganske fast frem til lunsj, men etter lunsj ble opplegget noe løsere, noe som gjorde at man kunne gå tilbake til en aktivitet man synes var ekstra gøy. Vi så at i Skien, som de andre stedene vi har besøkt med Grenseløs Idrettsdag, var bordtennis svært populært blant de fleste deltakerne. Mange kom tilbake for å prøve mer, og særlig bordtennisroboten vår virket attraktiv for både liten og stor! Ettersom ikke alle var like erfarne bordtennisspillere kunne det gjøre det litt vanskelig å spille med hverandre, derfor var roboten god å ha, det er jo en treningspartner som sjeldent bommer ?

Interessen virket som sagt stor for bordtennis, mange spurte om det fantes noe treningstilbud nær dem og noen fant også ut at de kanskje måtte starte sin egen klubb! Det blir spennende å se om det dukker opp noen nye klubber i Telemark fremover.

 Alt i alt kan vi si oss fornøyd med denne dagen, det så vi på deltakerne, alle smilene var definitivt smittsomme!