GRATULERER OG TAKK TIL OPPEGÅRD IL-BTG

488

Tekst: Øivind Eriksen
Foto: Ghassan Chaer

Årets største NM i antall deltakere ble arrangert i helga.

Oppegård IL var arrangør av NM for yngre, i tillegg til Stiga 11-er’n, med totalt 255 deltakere.

30 dommere hadde gjennomført dommerkurs i forkant av mesterskapet

Bordtennisgruppas leder Gard Olsen fortalte at 15 personer har jobbet i mange måneder for å forberede mesterskapet, og de tre konkurransedagene var 70 medlemmer fra bordtennisgruppa involvert. Dette inkluderte drøye 30 dommere, som hadde gjennomført dommerkurs i forkant av mesterskapet. Mesterskapet gikk i Sofiemyrhallen, og det ble benyttet 34 bord.

Bordtennisgruppa i Oppegård IL ble etablert for 10 år siden. Årets NM for yngre var det tredje mesterskapet Oppegård IL har arrangert, og det betyr at bordtennisgruppa begynner å bli eksperter på akkurat NM for yngre.

Arrangementer med 255 deltakere krever store haller, med minimum 30 bord. Det er alltid stor spenning til om man klarer å arrangere i henhold til tidsskjemaet, og den etter hvert rutinerte og erfarne arrangørstaben hadde meget god kontroll. Alle tre dagene var det også en god miks mellom fokus på de beste spillerne, som under sluttspillet konkurrerte på de seks hovedbordene nærmest tribunen, mens B-sluttspillet gikk på de øvrige bordene. Dermed fikk både topp og bredde prioritet, og det er slik NM for yngre bør være. Når finalene i NM-klassene gikk, på 2-4 bord, var B-sluttspillet ferdig, slik at NM-finalene fikk riktig prioritet.

I årets NM hadde Oppegård IL 28 deltakere, og var dermed den tredje største, etter B-72 og Fokus BTK. Det ble også noen medaljer til arrangørklubben.

Klubben trener på 3 skoler, og 60 spillere trener jevnlig. Det vitner om stor bredde.

Leder Gard Olsen fortalte også at det neste store prosjektet for bordtennisgruppa blir et hallprosjekt.

En såkalt «24-timershall» er viktig for å utvikle klubben videre, og Gard håper å få dette prosjektet på plass i løpet av noen år. Å bygge hall er en krevende oppgave, det kan mange andre klubber skrive under på. Oppegård IL ser ut til å ha både et stort nok klubbapparat og ledere med god kompetanse til å fullføre et hallprosjekt.

Årets NM for yngre ble et verdig og flott arrangement. Oppegård IL fortjener mye ros og mange gratulasjoner fra bordtennis-Norge, og NBTF stiller seg i køen av gratulanter!

Her finner all informasjon til NM for yngre og Stiga 11-er´n i bordtennis 2018