Gode norske resultater i Ungarn

116

Skrevet av Christian Ibenfeldt

Den norske troppen leverte flere gode resultater i Ungarn forrige uke, og det er gledelig å registrere at flere spillere er i ferd med å ta opp kampen mot Europa-toppen. Selv asiatene fikk en dose norsk bank…

Første gode prestasjon stod dame juniorene for i lagkonkurransen. Damene (Ilka, Sarah og Maja) satt først Ukraina på plass med solide 3-0, før det ble et 1-3 tap for Hong Kong. Sarah fikk en solid seier (11-9 i avgjørende) mot nr 267 på verdensrankingen (senior)/nr 71 (junior).

I double spilte Ilka seg frem til kvartfinale med sine hviterussiske partner. På veien slo de både par fra Korea og Hong Kong, og tapte knepent 2-3 for paret fra Japan som til slutt vant uten å tape mer enn 1 sett for noen andre par.

Damene våre har jo over lengre tid nå vist gode resultater og når de nå også begynner å slå utøvere fra sterke bordtennisnasjoner fra Asia er det god grunn til å gi dem en ekstra klapp på skulderen!

Men den norske troppen var ikke ferdig med dette. I kadet lag møtte Borgar og Alexander hjemmenasjonen Ungarn. Alex startet med å tape med minst mulig margin i avgjørende mot nr 8 i Europa. Borgar går deretter bort og slår både nr 14 og nr 8 (begge i avgjørende). Det ble dessverre 2-3 tap i lagkampen mot et sterkt ungarsk lag, men gutta fikk vist at de kan hevde seg mot Europa-toppen på kadet-siden. Borgar kan vente seg et lite hopp på rankingen også etter helgens prestasjoner.

I single tok både Sondre og Ilka videre til hovedrunde som puljevinnere i junior single og Maja gikk videre fra gruppespillet i single mens Borgar og Katarina klarte det samme i kadet.

Sondre kom seg videre til 2.runde etter seier mot ungarer, og Ilka røyk ut i 2.runde mot spansk semifinalist fra sommerens EM. Borgar røk bittert i 1.runde med 10-12 i avgjørende mot spanjol. (Verd å merke seg er at ungareren han slo i lag gikk til semi…) Katarina gikk videre til 2.runde etter seier mot italiener i 1. runde. Der det ble stopp for en spiller fra Taipei. Det gledelige for hennes del etter helgen er at hun nå har fått nok seire (over 4 rankede spillere) til å komme inn på ITTF rankingen.

Så alt i alt en svært positiv uke for våre kadetter og juniorer… og når herre seniorene våre i tillegg gikk ubeseiret gjennom EM-kvallik får vi vel si at hele norsk bordtennis har hatt en god uke J . Så det er bare å jobbe videre…