Glimt fra Stiga Norgescupfinalen i Skien

77

Tekst: Øivind Eriksen, Teknisk delegert
Photo: Ghassan Chaer

Stiga Norgescupfinalen ble spilt i Skien lørdag 3. og søndag 4. desember. Denne utgaven dommereav Stiga Norgescupfinalen besto av 7 klasser, fordi NBTFs styre hadde bestemt å ta ut 13-årsklassene og juniorklassene. 11 klasser var blitt til 7, 88 deltakere var blitt til 56. Bakgrunnen for styrets valg om å redusere antallet spillere var et ønske om å løfte kvaliteten på arrangementet ytterligere, og hovedtrekket for å få til det var å redusere antallet klasser og dermed gjøre nåløyet for deltakelse trangere enn før.

Stiga Norgescupfinalen ble arrangert i Skien Idrettspark, en perfekt idrettshall for td-overdommer-og-ass-overdommerbordtennis. Norges Bordtennisforbund, region sør og Skien BTK har tidligere hatt mange arrangementer i Skien Idrettspark, både treningsleire, turneringer, landskamper og oppvisningskamper. Denne gangen var våre beste utøvere i 7 ulike klasser på plass.

Det ble benyttet 12 konkurransebord, og hvert bord hadde et spilleområde på 6 x 12 meter. God plass, med andre ord, også i 15-årsklassene. Et av de nye elementene denne gangen var at i tillegg til konkurransebordene disponerte spillerne 12 treningsbord, mens konkurransebordene kun ble benyttet i selve konkurransen. All trening ble lagt til treningsbordene. Det gjorde jobben med å sikre spillerne suverene spilleforhold enkel, og spillerne ga gode tilbakemeldinger.call-area

Det røde gulvet ble rullet ut fredag kveld, og dekket 4 av de 12 konkurransebordene. Det ideelle er selvsagt at hele spilleområdet dekkes, men så mye rødt gulv disponerer ikke Norges Bordtennisforbund, i hvert fall ikke nå.

Åpningsseremonien gikk av stabelen lørdag kl 13:20, på et tidspunkt alle de 56 deltakerne var til stede. Skien BTKs leder Rune Olsen, Norges Bordtennisforbunds visepresident Christian Ibenfeldt og Skiens varaordfører Erik Næs holdt korte åpningstaler og bidro til å skape en stilig ramme rundt arrangementet.

Med stor og flott hall lå det til rette for å etablere «call area» og innmarsj, slik at spillerneinnmarsj gikk gjennom deler av de samme prosedyrene, før og etter kampene, som våre landslagsspillere møter i internasjonale stevner og mesterskap. Innmarsj og presentasjon av spillere og dommere ble gjennomført i 12 av de 21 rundene, ved starten av alle 12 passene.

Skien BTK stilte med dommere til alle kampene. Totalt 22 uniformerte dommere deltok, og nettopp full dommerdekning fra arrangøren er en viktig og nærmest avgjørende suksessfaktor. Det medvirket til at alle rundene startet i henhold til tidsskjemaet. Det var satt av 40 minutter til 5-settskamper og 60 minutter til 7-settskamper. Med innmarsj og presentasjoner var det et greit tidsskjema, for øvrig ren kopi av tilleggsbestemmelsene. Et romslig tidsskjema skaper ro og ramme rundt arrangementet og også tid til litt pausemusikk.premier

Lørdag startet kampene kl 10:00 og var ferdig kl 20:15, 35 minutter før stipulert sluttid. Søndag startet kampene kl 09:00 og var ferdig kl 16:40, 20 minutter før stipulert sluttid. Premieutdelingen var planlagt til kl 17:00. Den startet kl 16:50 og var ferdig kl 17:05.

Lørdag ble det spilt 12 runder, 8 runder på 8 bord og 4 runder på 12 bord. Søndag gikk de resterende 9 rundene, 6 runder på 8 bord og 3 runder på 12 bord. Lørdag ble det spilt 112 kamper og søndag 84 kamper, totalt 196 kamper. 84 av de 196 kampene gikk på «det røde gulvet», og de fleste spillerne fikk konkurrere på «det røde gulvet».racket-kontroll

Det ble arrangert bankett for spillere, ledere, trenere og arrangører i Skien Sportshotell. Deltakelsen der ble ikke så høy som forventet, men 30 personer hygget seg med julemiddag og sosialt samvær.

Totale premiepenger til de 4 beste i eliteklassene og klassen for funksjonshemmede var kr 31.500. I de fire øvrige klassene var det pokaler i premier. Skien BTK har all ære av arrangementet. Stiga Norgescupfinalen skal ose av kvalitet, og det gjorde det denne gangen. Det er mye som skal på plass i forkant av arrangementet, men en fornøyd arrangørstab hadde full kontroll fra start til slutt.

herrer-elitefunksjonshemmede-apenjenter-15herrer-eldre-juniordamer-eldre-juniordamer-elitegutter-15