Første serierunde i 1. divisjon

  119
  Bodø BTK

  Tekst: Kevin Johansen

  Denne helgens avholdes sesongens første serierunde i 1. divisjon i Harestua. De som har hatt gleden av å spille kamper i Harestua sist sesong vet at dette er en glimrende hall med et gulv som er fantastisk for bordtennis.

  I årets sesong er også 1. divisjon fulltallig og følgende lag deltar:
  B-72 2
  Fornebu 2
  Harestua
  Heros
  Kjelsås
  Kobra
  Oppegård
  Bodø

  Alle lagene skal i sving denne helgen og Heros blir å regne blant favorittene

  Alle lagene skal i sving denne helgen og Heros blir å regne blant favorittene.
  Imidlertid tror vi 1. divisjon i år vil bli veldig jevn og det er mange lag som vil vinne kamper. Ingen av lagene er å se på som klare underdogs og det taktiske oppsettet vil kunne avgjøre mye.

  Noen av lagene velger å holde kortene tett til brystet når det gjelder hvem de stiller med i helga, men for mange av lagene er det få overraskelser i troppen.

  Martine Toftaker skal spille for nyopprykkede B72 sitt andrelag

  Nyopprykkede B 72 sitt andrelag stiller med Sunniva Sjøholt, Henrik Bagner Nilsen, Martine
  Toftaker og Hilding Totland Persson. De vil i år spille mot to av fjorårets divisjonskollegaer i 2. divisjon som også rykket opp, Harestua og Bodø.

  Harestua stille antakelig med samme spillere som i fjor, Amundsen-gjengen, Ketil Norgård og på topp Linus Brännström. Harestua er det eneste laget Bodø aldri har klart å vinne mot i en seriekamp, og det eneste nordnorske laget i 1. divisjon vil derfor være veldig interessert i å vinne den kampen. I fjor endte det 5-5 og 6-4 til Harestua i de to oppgjørene mot Bodø, etter ekstremt jevne kamper med mange matchballer begge veier.

  Harestua stille antakelig med samme spillere som i fjor

  Bodø som spiller sin aller første sesong på dette nivået stiller med Andreas Dagsloth som er tilbake etter en sesong i Volda Ørsta, Eirik Wiik, Kevin Johansen, Andreas Wiik og på topp Wille Kindblad. Wille vil trolig bli den sterkeste spilleren i 1. divisjon i år, og får han nok kamper er han den soleklare favoritten til å bli årets lagspiller. Den største sportslige attraksjonen denne helgen blir trolig kampen mellom Wille og Linus. I fjor ledet Linus 1-0 i sett og 9-7 før Wille klarte å snu kampen.

  Kobra stiller med et rutinert mannskap der flere har erfaring fra eliteserien flere år tilbake

  Kobra stiller med et rutinert mannskap der flere har erfaring fra eliteserien flere år tilbake. Evigunge Anders Engh og Christian Hauger spiller sammen med Dag Rønningen, Raimonds Lasmunis og Gundars Rusis på laget. Hvis laget har trent godt kan det bli mange fine resultater for gjengen fra Kongsvinger.

  Fornebu 2 er også et lag som kan hevde seg i toppen av 1. divisjon. De stiller denne helgen med Erik Ivarsson, Finn Vetvik, Sigurd Tjalvesen, Marlone Babsvik og Oscar Søndberg. Marlone meldte før denne sesongen overgang fra Sarpsborg og vil møte mange spillere han spilte mot i fjorårets 2. divisjon.

  Kjelsås har et luksusproblem når de skal velge mellom mange gode spillere denne sesongen.

  Kjelsås har et luksusproblem når de skal velge mellom mange gode spillere denne sesongen. I stallen har de Magnus Vikstrøm, Pontus Åkesson, Kristian Roksvaag, Nils Dahlberg, Jostein Johansen, Birger Andersson og Tore Kristoffersen. Dette laget vil kunne kjempe om de øverste plassene i 1. divisjon med riktig oppsett.

  Det blir spennende å se hva Oppegård får til i årets sesong. Laget har Jesper Walton, Rikard Johanson, Axel Ørnen og Jesper Schwartz som de høyest rankede spillerne. Hvis disse spiller i helga har de et solid lag.

  Det blir spennende å se hva Oppegård får til i årets sesong.

  Bordtennis.no våger til slutt å komme med en uhøytidelig tipping på hvordan årets sesong ender:

  1. Heros
  2. Fornebu 2
  3. Kjelsås
  4. Kobra
  5. Bodø
  6. Harestua
  7. Oppegård
  8. B-72 2

  Avhengig av hvem de ulike lagene til enhver tid stiller med kan imidlertid dette tipset bli gjort til skamme når man oppsummerer årets sesong.