Første dag av EM i Helsingborg

178

Tekst  Anne Wiik Nilsen

Vi begynte med to kamper kl. 09:00, Fredrik møtte Marc Phillippe Ledoux fra Belgia, og Steffen møtte Pior Grudzien fra Polen. Begge de norske gutta spilte bra, tidvis veldig bra, men det ble tap 0-3 for begge to. Neste mann ut var Pablo, han møtte Andras Csonka fra Ungarn. Pablo spilte seg mer og mer inn i kampen, men det ble dessverre 0-3 tap i denne kampen også. Sebastian møtte Peter Mihalik i sin første kamp. Slovakeren er ranket som nr. 13 i verden, men det hindret ikke unge Vegsund i å gå hardt ut, og vinne første sett 11-8. Det ble dessverre tap i de tre neste settene, men å ta sett mot Mihalik er en solid åpning på mesterskapet av Sebastian. Den siste norske herrespilleren hadde sin første kamp kl. 12, og det kan vel ikke annet enn å skrives at Tommy briljerte ved bordet og vant 3-0, alle sett 11-5, da han møtte nederlenderen, Gerardus Van Grunsven.

Jentene hadde kampstart kl. 13:40. Nora var først ut mot Victoriya Safonova fra Russland. Safonova er ranket som nr. 4 i verden. Det så ikke ut som om Nora lot seg skremme av flere rankingpoeng, hun gikk på fra start, og spilte jevnt gjennom hele først og andre sett, 9-11 og 7-11. I det tredje ble det vanskeligere, og resultatet ble 3-11, og derav tap 0-3. Aida møtte Dajana Jastrezebska fra Polen i sin første kamp. Aida spilte meget godt, det ble aldri spennende, selv mamma’n til Aida, som vanligvis ikke tør å se på kampene, kunne komme inn i hallen for å overvære siste settet. Aida vant raskt og effektivt 3-0.

Samtidig som Aida vant sin første kamp, med Marte i hjørnet, spilte de tre 8’er gutta våre hver sin kamp. Det var travelt å være norsk supporter kl. 15:30 i ettermiddag – travelt og moro! Først vant Steffen, med Jan Bergersen som coach, 3-0 over Lukas Maxa fra Tsjekkia. Steffen spilte opp mot sitt beste, og selv om det var en spennende kamp, virket han å ha kontroll hele tiden. Da Steffen var ferdig med sin kamp, ledet Fredrik 2-1 i sin kamp. Fredrik hadde tapt første sett 12-14 mot Mihai Miron fra Romania, men etter en god samtale med sin coach, Joachim Sørensen, løsnet det, og de to neste settene vant han 11-4 og 11-8. Siste settet ble heller aldri veldig nervepirrende for oss fra Norge, Fredrik vant 11-7 og 3-1 seieren var et faktum. På bordet ved siden av Fredrik kjempet Pablo mot sin motstander, Pawel Jablonski fra Polen. Pablo vant første settet, men han tapte andre. Tredje settet ble veldig spennende, og Pablo vant 11-9. I det fjerde settet hadde Pablo noen poengs ledelse hele veien, han hadde matchball, og vi på tribunene husket nesten ikke å puste, særlig ikke da Jablonski gikk opp til 10-10. Settet endte 12-14, og Pablo måtte spille det femte, avgjørende settet. Her ble polakken for sterk, og det ble dessverre tap 2-3. Coach, Gard Hongslo mener at Pablo spilte opp mot sitt beste gjennom store deler av kampen, og når han gjør det – ja, da er han god!

Kveldens to siste kamper stod mellom Tommy og Grigori Isakov, Russland, på bord nr. 1, og Sebastian og Petru Ifrosa, Romania, på bord 11. Begge de norske guttene vant første sett i sine kamper. Sebastian spilte smart og tålmodig i andre settet og vant også dette. Tommy viste like gode takter, og vant andre settet 11-5, og tok like gjerne et raskt og godt tredje sett i samme slengen, 11-5 her også, og 3-0 seier. Med denne seieren er Tommy i morgendagens kvartfinale! I tredje sett startet Sebastian med å vinne de tre første poengene, motstanderens coach tok grep og ba om timeout, stillingen snudde til 3-3, spenningen steg på tribunen, hele settet var jevnt, men vår mann – Sebbie – vant! Herlig å avslutte dagen med to, 3-0 seiere!

Det er skikkelig trøkk i det norske publikummet, her er det 3 representanter fra Stiftelsen Vi, det er to fra administrasjonen, to fra styret, Merethe Tveiten(vår gravide landslagsspiller) med familie er her, det er foreldre, søsken, vi har fått besøk av favoritt sparringen vår, Martin Røste, og det er flere bordtennisentusiaster fra Bergen her.