Fornebu 2 topper 2. Divisjon avd. A

76

Skrevet av Anders Haukedalen

Samlerunde nummer 2 av årets 2. div avdeling A er nå gjennomført. Runden gikk i Fyllingsdalen Idrettshall i Bergen og ble arrangert av Fjell-Kam, med Egil Hauge som overdommer.

Et godt arrangement, en god overdommer og mange gode spillere. Det som kanskje slo meg litt i panna var at gulvet i hallen virket både nylakkert og bonet, det gikk praktisk talt an å speile seg i gulvet, samtidig som det var glattere enn den hvitrimete asfalten på utsiden.. Det gikk også en 3. divisjonsrunde samtidig, noe som medførte forvirring fordi hallen klart var delt opp i bord med større hager beregnet på 2. div, og noen mindre hager beregnet på 3. div. Allikevel opplevde flere lag å måtte spille alle sine kamper i løpet av helgen på bordene med små hager og dårligere lysforhold, fordi 3. div ble prioritert på de større hagene.

Uansett, litt om seriespillet:

Det var flere jevne, spennende og severdige kamper som ble spilt, og mange av lagene stilte også totalt forandret fra sist samlerunde. Skien og Husøy virket å være de eneste to lagene som stilte uforandret. Dette er nå også de to nederste lagene i divisjonen. Må vi virkelig hente svensker, kinesere eller andre for å henge med på nivå 3 i norsk bordtennis? Det virker slik når vi ser lagoppstillingene fra helgens runde.

Vi begynner nå å få et litt klarere bilde av hvem som henger med og kjemper helt i toppen og hvem som må sloss for å overleve.

Per nå styrer serieleder Fornebu BTK 2 mot opprykk, med lagene Heros 2 og Lynild på plassene bak. Fornebu leder serien med 14 poeng, mens Heros og Lynild har 11 poeng hver.

I den andre enden av tabellen finner vi Husøy og Skien BTK. Skien ligger sist på matchkvote, da begge lagene for øyeblikket står med 2 poeng hver. Skiens 2 poeng kom etter to uavgjorte kamper i den første samlerunden, mens Husøy tok sine to etter en seier med 8-2 mot nettop Skien denne siste samlerunden. Opp til Sarpsborg på sikker plass er det nå 4 poeng, da de ligger med 6. Særpingene kommer neppe til å tape samtlige av sine resterende matcher, så det må trenes en del og kriges skikkelig om de to bunnlagene ønsker å beholde plassen til neste år.

Nå tar 2. divisjon juleferie og er tilbake i ny samlerunde på Fornebu etter nyttår. I mellomtiden skal det spilles KM og NC og andre turneringer rundt omkring, så en del kommer nok ikke til å ligge på latsiden. Da gjenstår det vel bare å ønske god «vinterpause» før vi legger seriespillet litt i bakhodet mens vi undrer på hvem de ulike lagene stiller med neste gang – for det virker slett ikke å være noen selvfølge.

Anders Haukedalen.