Fokus og Fransson viste klasse i 2.divisjon avdeling B

153
Fokus BTK 2

Tekst Egil Hauge
Foto Stine Folkeson

Fokus har vunnet alle sine sju kamper, og har full pott med sine sju seire og 14 poeng så langt.

Respektable Tingvoll med sine to-tre dyktige polakker og norske unggutter følger nærmest med 10 poeng. Deretter er det jevnt mellom Hvam, Vikåsen 2, Tromsø og Narvik som alle «stjeler» poeng fra hverandre. Også HamKam viser muskler uten å få særlig uttelling for det. I den siste lagkampen mot Fokus hadde HamKam fire matchballer i den siste singlekampen. Fokus vant både singlekampen og lagkampen. Resultatet her ble 6-4 til Fokus.

Fokusspilleren Alexander Klerck Fransson (født 2003) er en eminent bordtennisspiller etter fire intensive år med bordtennistrening og matching. Han har god teknikk, spilleforståelse og er en vinnertype. Nå har han gått ned til to treningspass i uka og spiller mye fotball for Rustad IF. Likevel var det flott å følge han bak bordtennisbordet denne seriehelga. Utover Fokusspillere må Christopher Chen (født 2002) som spiller oppe for Vikåsen 2 fremheves for godt spill og sterk innsats.

Vikåsen 2 og Tingvoll hart med seg utenlandsk(e) spillere, som også er trenere, sparringspartnere og coacher for sine yngre norske medspillere. Denne type innslag kan være med på å utvikle nivået i norsk bordtennis, spesielt for klubber som har lite treningsmiljø og/eller kompetanse.

Oppsettet av avdelingen er en suksess på flere områder som høyt nivå, mix av spillere fra flere landsdeler/regioner og meget god atmosfære. Overdommer Erik Bergerseter uttaler at det er lite å sette «fingeren» på i forhold til det sportslige.

Når det gjelder programmet er dette alt for tett forteller overdommer Erik videre. Det har vært uheldige forsinkelser av starttidspunkt for flere lagkamper. Det optimale er at det spilles fire lagkamper samtidig og at det er tre timer mellom «slagene». For øvrig var det et bra arrangement.

Fokus stilte både med flere dommere og det var mulig å få kaffe, drikke etc.