Fire store beslutninger for fremtiden på ITTFs AGM 2018

362
Fire store beslutninger for fremtiden laget på ITTFs år 2018

Tekst: Øivind Eriksen
Foto: Erik Lindholm

Store beslutninger ble gjort på AGM, årsmøtet for ITTF 2018, som ble avholdt under VM i Halmstad mandag 1. mai.

Møtet ble ledet av ITTFs president Thomas WEIKERT, med deltakelse fra 135 nasjonale forbund. De vedtok enstemmig at 2020 ITTF World Table Tennis Championships ble tildelt Busan, Sør-Korea etter at Jekaterinburg, Russland og San Jose, USA, trakk seg. Både Russland og USA har erklært at de har til hensikt å søke på VM etter 2020.

Thomas WEIKERT uttalte: «Hele generalforsamlingen var imponert over kvaliteten på Busan-budet. Jeg er sikker på at Sør-Korea vil gjøre en fantastisk jobb med å arrangere et spektakulært VM som vil inspirere flere hundre millioner mennesker over hele verden til å spille og nyte bordtennis. Jeg ser frem til å ønske USA og Russland velkommen til å søke VM etter 2020.»

For første gang presenterte ITTF en strategisk plan for de neste seks årene til sine medlemsland. Den strategiske planen ble akseptert av årsmøtet.

Bordtennis. For alle. For livet. Dette er den nye visjonen som ITTF har vedtatt i sin strategiske plan, som beskriver ITTFs overordnede strategi som er detaljert i dokumentet som er laget med hjelp av Deloitte, et internasjonalt anerkjent konsulentselskap. Nøkkelen er fem strategiske prioriteringer som vil danne grunnlaget for ITTFs retning: Organisasjon og styring, høy ytelse og utvikling, internasjonale arrangementer, kampanjer og inntekter.

Den fulle strategiske planen finner du her.

ITTF presenterte ITTF-stiftelsen, som skal videreutvikle Utviklingsprogrammet, med et sterkt fokus på Corporate Social Responsibility-aktiviteter for å fremme solidaritet gjennom bordtennis.

WEIKERT la til: «I dag var en historisk dag for ITTF. Mitt styre og jeg er veldig fornøyd med de sentrale beslutninger som ble fattet av generalforsamlingen. Vårt team har jobbet hardt for positive endringer for å ta ITTF til neste nivå. Disse fire beslutningene vil ha en stor innvirkning for ITTF.»

Link:
ITTF Strategic Plan
ITTF Foundation
Photos for Editorial Use