EUROPEAN GAMES I MINSK

407

Tekst  Øivind Eriksen
Foto    Ghassan Chaer

Om noen uker arrangeres European Games. European Games er kort og godt OL for Europa, og som forrige gang, i Baku, Azerbajdsjan 2015, avvikles lekene året før sommer-OL.

Det er 15 sommeridretter som står på programmet, og denne gangen er det Hviterusslands hovedstad, Minsk, som er vertskap for lekene.

Lekene avvikles i perioden 21. – 30. juni, og inkluderer storslåtte åpnings- og avslutningsseremonier med 40.000 tilskuere i en fullsatt stadion, og med 4.000 deltakere og flere hundre prominente gjester fra hele verden.

Bordtennis er en av de 15 idrettene, og det konkurreres i lag for damer og herrer, single for damer og herrer, samt mixed double. De tre beste deltakerne i begge singleklassene er direktekvalifisert til neste års OL i Tokyo. Klassene i European Games tilsvarer bordtennisprogrammet i OL i Tokyo 2020. Kvalifiseringen mot European Games har pågått det siste året. I lagklassene deltar 12 lag, i mixed double 16 par, og i singleklassene 52 spillere.

Det siste året har det vært klart, ut fra Europarankingen, at Ilka Doval har hatt reelle muligheter til å kvalifisere seg. I mai ble det klart at 21-åringen kom gjennom ETTUs nåløye via ranking, som en av de sist kvalifiserte deltakerne. Dessverre kom ikke Ilka gjennom det neste nåløyet, som er langt trangere, nemlig Olympiatoppens uttakskritier.

Øivind Eriksen ble utnevnt til Teknisk delegert av ETTU, og Karl Børre Reite, en av 24 dommere i Minsk.

Det betyr at Ilka ikke ble tatt ut i den norske «Europa-OL-troppen», slik at det ikke blir noen norske bordtennisspillere i Minsk.

Norges Bordtennisforbund har to representanter i European Games. Det er Øivind Eriksen, som  ble utnevnt til Teknisk delegert av ETTU, og Karl Børre Reite, en av 24 dommere i Minsk.