En legende og en kommende mester

930

Tekst: Øivind Eriksen
Foto: Ghassan Chaer

Under Stiga Norgescupfinalen i Skienshallen deltok 56 spillere. Blant disse var også Khai Noah Lam, Fokus BTK og Roger Andersson, Hardanger BTK. Roger, en av våre desiderte legender, 46 år og stevnets eldste spiller, og Khai, stevnets yngste på 11 år.

Khai startet sin bordtenniskarriere som 8-åring, og han har bordtennis i blodet. Både far og bror Jona er bordtennisspillere, så det var aldri noen tvil om hvilken idrett Khai ville velge. Et av målene hans i 2019 var nettopp å kvalifisere seg for Stiga Norgescupfinalen, og etter å ha spilt 4 kamper lørdagen har Khai matchkvoten 3-1. I 2018 vant Khai 11-årsklassen i Ängby-turneringen, og han vant også bronsemedalje i 13-årsklassen i NM for yngre på Oppegård. – Det morsomste med Stiga Norgescupfinalen er innmarsjen, fortalte Khai. – Jeg føler meg som en stjerne når jeg marsjerer inn i hallen med musikk til.

Roger har tidligere vunnet Stiga Norgescupfinalen, den gangen under navnet Stiga Topp 12. Han er toppseedet til årets finale. Rogers hovedmål i 2019 er NM på Lørenskog 1. – 3. mars, og Stiga Norgescupfinalen gir god matchtrening på veien mot NM. Roger trener mest med sønnen Jan Roger, som har gjort store fremskritt siste sesongene. I NM spiller Roger, som er gymlærer av yrke, herredouble med Fredrik Meringdal, og han deltar selvfølgelig også i single og lag. For oss som har sett Roger ved bordtennisbordet er hans enorme seiersvilje hans varemerke. Roger kan også kjennetegnes med sin store spilleforståelse, og kombinert med hans mangeårige rutine tyder alt på at den veltrente atleten vil utfordre våre beste spillere i årene fremover.

Og hvem vet, kanskje Roger og Khai møtes om noen år, i herresingle i NM eller i Stiga Norgescupfinalen!