En bankett til gull.

508

Tekst: Ragnar Leffmann
Foto: Ghassan Chaer

«I Valhall de sloss om poengene, de svetta, de dansa rundt, de ville vinne, bare en skulle på toppen. På banketten alle gjenoppsto, grisen var slaktet og alle åt og drakk, og var vel forlikt» fritt etter Snorre.

160 deltakere på banketten under Veteran NM kan det gjøres bedre? Sikkert, men da må det svettes.

Kobra BTK og Charlottenberg hotell har all ære av gjennomføringen av ett av helgens høydepunkter.

Jeg holder en knapp på måten Anne Haug tok avgjørelsen om å slippe alle inn uten å sjekke påmeldingen. Dette er essensen av det vi driver på med, tillit.

Årets meny besto av: Skjærgårds pai, hva passer bedre mitt i skogen? Svin til hovedrett, var muligens villsvin? Dessert: Bringebær suffle, de også ville? Med påfyll av all mat og drikke skulle man jo tro at alle ville sløves ned, men nei. Denne maten ga en ekstra boost til en feststemt forsamling. Her var ingen trøtte kropper å se.

I tillegg kom Shamrock og spiller musikk med trøkk for alle aldersgrupper. Som de selv påpekte de startet sin karriere i 1962.

Mulig at toppidretten har undervurdert betydningen av god mat og drikke, samt en forsamling av topptrente bordtennisspillere.

Christan Ibenfeldt hadde fått den store æren av å skulle ønske alle velkommen til banketten. Men den gang ei.

Hva skal man tro om samarbeidet i styre i bordtennisforbundet når formannen kupper sin nestleder? Har vi kinesiske tilstander i ledelsen, er det Maoisme?

Nei, nei. Vår store leder hadde en agenda som rettferdig gjorde kuppet.

Christian Ibenfeldt ble tildelt minne racketen for utmerket arbeid for toppidretten i forbundet.

Erik Lindholm fremhevet Christian som en kompetent og seriøs leder av toppidretts satsing til Norges bordtennis forbund.

Når endelig Christian skulle få komme til ordet å ønske alle velkomne, ble nok seansen ikke helt etter manus.

Hva er vel et manus? Ett budsjett. Jeg regner med at Erik og Christian tar en kamp ved bordtennisbordet, der muligens enn av dem har overtaket.

Leder av Kobra BTK, Tore Eig har nok hatt den største utfordringen under dette mesterskapet, som turneringsleder og premie utdeler. Ferdig i hallen kl 20.00, for så å stå for utdelingen av alle premier under banketten.

Uansett hvor travelt det måtte ha vært gikk premie utdelingen knirkefritt.

Det er utrolig hvor spreke bordtennis spillere er, kjappe på foten etter en lang dag i Valhall. Gratulerer til alle medaljevinnere.

Veterankomiteen med Anne Haug i spissen hadde også noen utmerkelser å dele ut. I kjent Anne stil fikk forsamlingen en formaning på veien. Klubbene må få valgt ut en veterankontakt i klubbene. Dette bør ikke by på problemer for noen av de 39 klubbene som var påmeldt til VTNM. Av disse 39 klubbene er det bare 7 klubber med veterankontakt ….

Unni Halvorsen hadde en flott presentasjon og begrunnelse for at Kobra Gold fikk pris for sitt engasjement for å dra i gang damene. Entusiasmen som disse damene har, gir alle litt dårlig samvittighet. De gir bordtennisen en ny dimensjon.

Svein Folkeson gav oss begrunnelsen for årets mannlige veteran. Magnus Vikstrøm fikk denne prisen i kraft av det han gjør for voksne spillere. Magnus er en miljøskaper av rang.

Veterankomiteen hadde også funnet plass til å hedre den klubben med størst økning av lisenser i 2017. På veteransiden.

Gull, Gull, Gull.

Banketten på CH viste til det fulle at veteranspillere ikke er en gjeng med individualister, men en herlig blanding av personligheter som trives i hverandres selskap. Ikke bare liker vi å spille bordtennis, vi ønsker hverandre alt godt.

Når festen sluttet vet jeg ikke, kanskje den fortsatt pågår?