EM Zagreb – dag 4

  58

  Av: Christian Ibenfelt

  Ny og om mulig, enda større dag for junior damene. Etter å ha sikret en topp 16 plassering i går, var nå neste mål å beholde plassen i a-gruppen – nummer 16 rykker ned.
  I første kamp mot Sverige gikk de på et 0-3 tap der ingen kom helt opp på topp nivå. Selv om Sverige var favoritter var det ingen fornøyd gjeng som dro tilbake til hotellet for å forberede neste kamp mot Ungarn om plassene 13-16.
  Rebekka startet med en solid 3-1 seier, Ilka fugte opp med en yhyre jevn 3-2 seier (reddet to matchballer) og Sarah på cruisekontroll feide inn til 3-0. A-puje neste år var i boks – et uttalt mål på forhånd. Sterkt av jentene!
  Blandet resultater for junior-gutta.
  Maciej: «Første kamp i dag spilte vi mot Bulgaria. Vi vant 3:1, men tre av fire dueller endte etter fem sett. Vi vant puljen og på ettermiddagen Skottland var vår motstander. Dessverre etter en lang kamp tapte vi 1:3 og i morgen møtes vi Wales i kamp for 31 plass.

  Første konklusjoner: 1) spillerne gjør altfor mange enkle feil i angrep, 2)noen ganger mangler en idé (» hva må jeg gjøre for å vinne neste poeng»)?, 3) for mye negative følelser, for lite glede av spillet.»

  Gundars: «I dag gikk vi på en tap til. 1-3 mot Østerrike. Vi spilte med Borgar og Alexander. Gutta fikk teste topp nivå siden Østerrike har en spiller som er nr 6 på rankingen.
  Borgar vant mot deres toer og det var eneste seier vi fikk. Double var mye bedre enn i går med ikke nok for å vinne. I morgen tidlig kamp mot Hviterussland. Vi spiller om plasseringene 25-28.»

  Sindre: «2-3 tap mot Østerrike. Vi lot Lisa og Mina spille denne kampen, og begge gjorde sine saker bra. Østerrike har en klar ener som tok sine to kamper, Mina tok toeren og sammen med Lisa så vant de dobbelen. I morgen møter vi Montenegro i mesterskapets siste lagkamp før vi tar fatt på singleturneringen.»