EM Zagreb – dag 1

  82

  Av: Christian Ibenfelt

  Da er første dag av årets EM over og det er mest gledelige ting å rapportere om.

  Kadett jenter
  Vi startet dagen mot førsteseeda laget i pulja, Portugal. De har to spillere rundt 100 streken i verden i U15. Mina og Rikke kommer begge opp mot sitt toppnivå, meget sterkt gjort i sin første mesterskapskamp. Raquel var det ikke mye å få gjort med, begge to taper mot henne. Mina vinner mot Ines i det som er Minas beste kamp med flagget på brystet (så langt)! I dobbel så spilte vi vår første dobbel som virkelig var super og vi vinner denne! Rikke taper dessverre mot Ines i avgjørende kamp i avgjørende sett, men vi er veldig fornøyde med gjennomføringen av vår første kamp i EM, og Portugal berømmet jentene våre etter nærmere 3 timers hard kamp for innsatsen og team fighten de la ned.

  Klokka 15 så var det Latvia som sto på andre siden. Disse slo vi 3-2 i NETU. Det ble samme lagoppstilling, og vi startet med to greie seiere, og atter en gang satt dobbelspillet og da ble det 3-0 seier denne gangen.

  Alt i alt en godkjent dag, i morgen kommer det som mest sannsynlig blir den tøffeste kampen når vi møter England som ligger an til å vinne pulja etter at de i dag slo Portugal.

  Junior damer
  Georgia er det antatt svakeste laget i gruppen, men med en liten ekstra utfordring: alle spiller med korte nubber på backhand. Men jentene håndterte dette veldig bra. De fikk gå ut som favoritter og klarte oppgavene sine greit. Matchen ble brukt til å finne rytmen, bli kjent med spilleforholdene i hallen og få litt ekstra selvtillit. 3-0 : Ilka, Rebekka og Sara vinner greit hver sin kamp. God start og jentene er klare for i morgen der vi forventer mer motstand.

  Kadet gutter
  To kamper, to seire. Montenegro (3-0): Borgar og Alexander tar hver sin single og Thomas kommer inn i double med Alexander og vinner den også. Mot Kosovo (3-0) gikk Thomas inn i single og spilte også double med Borgar.
  Gundars: «Gutta leverte det som var forventet i dag. To kontrollerte lagseire mot Montenegro og Kosovo. Vi forbereder oss til kampen mot Danmark. Vanskelig, men mulig. Vi blir klare 100%! Om det blir nok får vi se!»

  Junior herrer
  Gutta møtte Irland i første kamp, en viktig kamp mht hvilke posisjoner de vil spille om senere i mesterskapet. Både Adrian og Sondre spiller til tider bra, og vinner hver sin kamp. Fredrik hadde nok litt høye skuldre i dag og taper begge sine, og når Adrian taper i avgjørende på 2-2 i lagkampen var det en ganske skuffet gjeng som måtte innse at tapet var et faktum. Små marginer…
  Maciej: «I dag spilte vi mot Irland som var med oss på samlingen i Fornebu før EM. Vi var favoritter, men vi visste at det vil bli en vanskelig duell. Vi hadde 2:1 i hele kampen og Fredrik Meringdal var i ledelsen 2:0 i sett. Dessverre han tapte 2:3. Adrian E. Wetzel ga alt i siste duell mot Zak Wilson, men til slutt var det et tap 2:3. Det er synd, men guttene kjempet og gav alt. Det er verdt å merke at Sondre Berner motstod presset og vant sin viktige kamp på 1: 1.

  Andre kamp i dag spilte vi mot Malta og det var en «must win» duell for oss. Mikkel Gudmundsen fikk en sjanse til å spille. Han, Fredrik og Adrian vant sine kamper 3:0. I morgen møtes vi Danmark som er det beste laget i gruppen. Norge har fortsatt en sjanse til å vinne gruppen, men alle må spille på høyeste nivå.»