EM-rapport

133

Skrevet av Christian Ibenfeldt

Våre fire representanter fikk kjørt seg hardt i EM i Budapest. Single, double og mix stod på programmet, men selv om det ble få seire, rapporteres det om god innsats og periodevis bra spill. Våre spillere har nok ikke helt nivået som skal til for å gå videre fra puljene i et slikt mesterskap enda. De var rangert 3 eller 4 i hver sin pulje, og det var kun 1 som gikk direkte videre fra puljene til hovedrunden. Av de 23 2’erne (gutta) så spilte de om 9 plasser i hovedsluttspillet. 1’erne i puljene var ranket ca 100 i verden og 2’erne ca 150-200.

Vi sendte kun Jaroslaw Lowicki som coach denne gang. Forbundet får dekket kostnadeneJaroslaw Lowicki på 1 lagleder, 1 herrespiller og 1 damespiller av arrangør. Av økonomiske hensyn valgte vi denne løsningen. Jaroslaw var både høyt og lavt og alltid kunnskapsrik, positiv og hjelpsom. Det var et problem at Eskil og Lars spilte sine 3 singlekamper samtidig, men heldigvis hadde de bord ved siden av hverandre. Jaroslaw var altså svært travel i perioder. Takk til Jaroslaw for bra innsats.

Så til spillerne:

Ilka sto nok for den beste prestasjonen ved å slå en spiller ranket 197 i verden. Til sammenligning er Ilka for øyeblikket ranket ca 390. Viktige poeng for videre klatring på rankingen med andre ord. Det var likevel ikke nok til å gå videre, men nære var det: hun endte som nummer 3 i puljen etter settelling.anna-grutle-aasebø

Anna endte sist i sin pulje, men bet til tider godt fra seg. I siste kamp mot selveste Ruta Paskauskiene (europamester 2008) ble det et jevnt 2-4 tap, og coach Jaroslaw melder om meget bra spill.

Eskil spilte 3 gode kamper, men tapte alle i sin pulje. Surt 3-4 tap mot kineser fra Luxemburg, 2-4 mot croat og 1-4 mot Machado (SPA, topp 100 i verden). Spesielt siste kamp var det Eskil Lindholmhøy kvalitet på ifølge Jaroslaw.

Lars gikk også på 3 tap. Tidvis bra spill også her, men for mange «unforced errors» gjør at han har problemer med å vinne kamper på dette nivået.

I double og mix ble det direkte tap på alle parene. Problemer i serv-retur spillet synes å være det store problemet som går igjen over hele linjen. Litt problemer med tilvenning til spilleforholdene i starten på mesterskapet ble det også rapportert om. Joola-bord og Nittaku-baller var vist en uvant kombinasjon…

Erik Lindholm var også til stede i Budapest i egenskap av President i NBTF og deltagelse iErik Lindholm ETTU Kongressen der. Han fikk med seg noen kamper også og litt reaksjoner fra spillerne:

«Jeg var heldig å få sett minst en kamp av hver av våre 4 spillere. Jeg synes at de presterte som forventet og at kanskje et par av kampene var litt bedre enn forventet. Ilka imponerte med seier mot sterk motstander i sin siste singlekamp. Eskil med 3 sterke kamper. Anna med sterke 2-4 mot selveste Ruta Paskauskiene. Jeg spurte spillerne om deres egen vurdering av sin innsats etter de 2 første singlematchene og jeg vet at de her gir helt ærlige svar på det. Før siste kamp synes de selv at de lå mellom terningkast 4 og 5, altså ganske lik bedømming på alle. Dette samsvarer også bra med mitt inntrykk.»

Øyvind Eriksen er også til stede i korridorene og møtelokalene under EM. Det skulle velges Øivind Eriksennytt ETTU-styre (8 personer) samt nye «Board of Directors» (7 personer) som er de representanter Europa stiller med i ITTF som ressurspersoner i forbindelse med ulike arrangement og roller forøvrig (ikke ITTF-styre). Øyvind stilte som kandidat, men nådde ikke helt opp i konkurransen med bl.a. Jørgen Persson. Regner med at vi får en mer utfyllende rapport med nye «skråblikk» fra han etter mesterskapet…

Svenn-Erik Nordby tar over stafettpinnen for Erik torsdag. Svenn-Erik og Otto Hatlebakk vilsvenn-erik da presentere vår søknad til ETTU Youth Top10 på søndagen for det nye styret i ETTU. Presentasjonen er nå nærmest klar og ser meget bra ut.

Tilbake til de viktigste : Spillerne vil de neste dagene trene for fult og få med seg topp bordtennis, og forhåpentligvis inspireres til ytterligere innsats fremover.