EM – profiler 2

  115

  Av Christian Ibenfelt

  Vi fortsetter presentasjonen av EM-deltagerne våre med to av junior-gutta:

  Navn: Sondre Grindheim Berner
  Alder: 16 år
  Klubb: B72

  1)Når og hvordan begynte du med bordtennis ?
  Vi kjøpte bordtennisbord hjemme i 2009. I 2010 begynte jeg på nybegynner partiet i Kjelsås BTK, der gikk jeg i 1,5 år og vi ble trent av Odd Wold som lærte meg gleden ved bordtennis.
  2) Hvor tidlig skjønte du at dette var noe du egentlig var ganske god til?
  Dette har gått gradvis, da jeg begynte å trene med Huang Baolin, samt økte treningsmengden min ble jeg bedre og bedre . Da jeg i 2013 fikk være med på landslagssamlinger, så fikk jeg en følelse at dette var noe man var ganske god til.

  3) Hvor mye trener du?

  Jeg trener 25-30 timer i uka.
  4) Noen du vil trekke frem som viktig for den spilleren du er i dag?
  Den viktigste er vel treneren min Huang, som jeg har trent med i litt over 4 år. Han har lært meg ekstremt mye bordtennis, og har vært en veldig viktig støttespiller i livet generelt. At familien har støttet meg hele tiden har også vært veldig viktig for meg.

  5) Hva er ditt beste resultat per i dag i følge deg selv?

  Mine beste resultat synes jeg er at jeg greier å gjøre det bedre og bedre internasjonalt. Jeg har vært i kvartfinale i både Angbys International U18 og i Linz Youth Open.

  6) Hva er ditt beste minne fra bordtennisen?

  Kanskje turen til Kina med B72 i fjor sommer. Man fikk trene 3 pass om dagen, vi fikk se China Super League 2 ganger, vi snakket med Dimitrij Ovtcharov, dro inn til Beijing en dag og mye mer.
  I tillegg har alle de kule turene til utlandet på samlinger eller turneringer sammen med gode kompiser vært veldig gode minner.

  7) Hvordan har du forberedt deg til jr.EM?

  Jeg har trent mye med Huang de siste ukene+ hatt samlinger på Fornebu. Jeg har sett matcher fra spillerne vi møter i lag, og jeg har prøvd å forberede meg mentalt på det jeg skal gjøre der nede.

  8) Hva er målet?

  Målet er at laget skal kjempe om de øvre plassene i B-gruppa, da kreves det at vi får 1. eller 2. plass i pulja. I resterende klasser så er målet å kunne få til spillet mitt og taktisk være med, hvis dette er på plass, vet jeg at jeg kan utfordre mange gode spillere. Like viktig er det å samle erfaring fra mitt første UEM til neste års UEM der vi skal prøve å kjempe om opprykk om alle på laget fortsetter utviklingen sin.

  9) Noen langsiktige mål du vil dele med omverdenen?

  Jeg ønsker å fortsette å utvikle meg videre de neste årene og kunne etablere meg på seniorlandslaget og bidra til å løfte Norge til et høyere europeisk nivå.

  10) Hva skal til for at du klarer de målene du setter deg?

  Hardt, målrettet arbeid, og gjøre riktige prioriteringer som er best for min bordtennis til enhver tid.

  11) Til slutt: Er det noe du føler vi (bordtennis-Norge) kan gjøre bedre for å nærme oss de beste i Europa?

  Det viktigste er vel at vi blir MANGE flere spillere som trener mer i yngre alder, slik at det blir kamp om alle plasser på landslag ol til enhver tid.I tillegg burde man ha et senter der alle de beste trener sammen og har et kollektiv der mange kan bo rett i nærheten og samle landets beste spillere som ønsker å satse på sin bordtennis.

  Navn: Mikkel Gudmundsen
  Alder: 18
  Klubb: B72

  1) Når og hvordan begynte du med bordtennis ?
  Hadde bt-bord hjemme(Harestua) også startet det opp en lokal bordtennisklubb som noen kompiser broren min og jeg begynte i.

  2) Hvor tidlig skjønte du at dette var noe du egentlig var ganske god til?
  Har ikke funnet det ut enda.

  3) Hvor mye trener du nå (i uken)?
  2 treninger hver dag bortsett fra fredag, da trener jeg bare en gang. Som oftest samling/turnering i helgene.
  +fys mandag, onsdag og fredag.

  4) Noen du vil trekke frem som viktig for den spilleren du er i dag?
  (Jeg tolker spørsmålet som de som har vært viktige for at jeg har kommet dit jeg er nå)

  Først og fremst: Trenere og miljøet fra både Harestua, B72 og NTG.
  Enkeltpersoner/ trenere som har vært viktig for min utvikling: Stig Amundsen, linus Branström, Espen Rønneberg, Zhang Miao, Sindre Åteigen, thorsten Hævdholm, Marcus Gustavson og selvfølgelig min hovedsponsorer, mentalcoacher og veiledere mamma og pappa.

  5)Hva er ditt beste resultat per i dag i følge deg selv?
  I mine øyne har jeg ikke et resultat som peker seg ut som det beste. Satser på at jeg kan svare bedre etter EM.

  6) Hva er ditt beste minne fra bordtennisen?
  Har så ekstremt mange gode minner at jeg ikke klarer å plukke ut et.

  7) Hvordan har du forberedt deg til jr.EM?
  Trent mange pass med bra kvalitet og fulgt en bra plan på hvordan jeg skal prestere best mulig i EM. Trent mye matchrelaterte øvelser som passer min spillestil. Vi juniorguttene er positivt innstilt til mesterskapet og er klare for å gi alt for Norge ut hele mesterskapet.

  8) Hva er målet?
  Jeg velger å ikke være for resultatorientert og heller jobbe med arbeidsoppgavene mine. Målet er derfor å gjennomføre mesterskapet på en Best mulig måte.

  9) Noen langsiktige mål du vil dele med omverdenen?
  Vil ikke dele ned omverden.

  10) Hva skal til for at du klarer de målene du setter deg?
  Jeg er overbevist om at hardt målrettet arbeid er nøkkelen for at jeg skal nå målene jeg har satt meg. Derfor er det også viktig å finne en bra treningsgruppe hvor det er lagt best mulig til rette for å kunne gjøre dette.

  11) Til slutt: Er det noe du føler vi (bordtennis-Norge) kan gjøre bedre for å nærme oss de beste i Europa?

  Jeg har en ting: Jeg syntes Norge er flinke til å jobbe frem unge motiverte talenter, men mye av det blir forgjeves når de slutter etter de er ferdig som juniorer. Vet for lite hva slags tiltak som gjøres for å holde/ videreutvikle spillerne til å uttale meg så altfor mye, men syntes dette er noe man burde se litt nærmere på ettersom det finnes så mange eksempler på at dette skjer.