EM Ostrava

349

Tekst Christian Ibenfeldt

Ungdoms-EM i Ostrava er over og de norske spillerne kommer igjen hjem med en del gode prestasjoner. Nok en gang var det dame junior-laget som sto for de beste resultatene og befestet posisjonen sin blant Europas beste lag (A-gruppen). Det ble til slutt en 14.plass på Rikke, Martine og Lisa, etter seire mot bl.a. sterke nasjoner som Kroatia, Nederland og Danmark.

Ellers endte både herre juniorene og kadettene på en 24.plass, mens kadett jentene kom litt lenger ned med en 29.plass.

I single-spillet utmerket Rikke Skåttet seg med sin plass i 8.dels-finalen . I rundene før slo hun ut høyt rankede spillere fra store bordtennisnasjoner: Bondareva (Tyskland) og Edvinsson (Sverige). Ifølge rapportene fra Ostrava nådde Rikke et nivå vi ikke har sett henne på enda, og spesielt sterkt er jo dette å få til i et mesterskap. Hun var også solid i lagturneringen.

Borgar Haug og hans irske double-partner Owen Cathcart gikk hele veien til kvart-finalen etter bl.a sterk seier over et seedet ungarsk par. I kampen for pall-plass i kvartfinalen ble det beste franske paret for sterke, men kjenner vi disse gutta sine ambisjoner rett, er nok målet å klatre et hakk opp i løpet av de neste to årene (begge har 2 år igjen i junior-klassen).

Av andre «norske» nyheter kan det nevnes at Stord-klare Truls Møregård vant junior single med Laksevåg-spiller Tobias Bergman på benken. Vi skulle tro Stiga-ligaen er blitt en attraksjon rikere med denne signeringen…