EM for Veteraner 2021 i Skien

509
FORNØYDE: Hilde Kristine Rosenvold (t.v.), markedssjef Skien fritidspark, Rune Olsen, leder Skien BTK og Ghassan Chaer, administrasjonskonsulent i NBTF.

Tekst og Foto: Marita Isaksen Tangedal

Skien Bordtennisklubb, Skien Fritidspark og Norges Bordtennisforbund innkalte til pressekonferanse Fredag 23. Mars kl. 09.00 for å informere om at Norges Bordtennisforbund vedtok at Skien Bordtennisklubb i samarbeids med Skien Fritidspark blir Norges Bordtennisforbund sin kandidat til å arrangere EM for veteraner i 2021 i Skien.

Tilstede var representant for Skien BTK, Skien Fritidspark, Norges Bordtennisforbund, Skien Kommune, Telemarks Idrettskrets, Larvik BTK, og ambassadør for veteranspillere.

Leder for Skien BTK, Rune Olsen, var veldig fornøyd med vedtaket NBTF-styret tok.

Skien- og Porsgrunn kommune, samt fylkeskommunen og nabo klubber har vist stor interesse for dette arrangementet og vi har fått tommel opp av de aller fleste.

Visit Telemark har tatt på seg ansvaret for overnatting av deltagerne.

«I søknaden har vi lagt vekt på å selge området vårt. Vise hva som er det fine og unike i Skien og Norge. Vi fremmer også spennende aktiviteter som kan gjøres utenom det sportslige, for eksempel Telemarkskanalen og naturen. Vi er opptatt av at det er kort vei fra Europa å komme til Skien, uansett om du flyr, tar båt eller kjører bil.» Sier Hilde Kristine Rosenvold, fra Skien Fritidspark under pressekonferansen.

Målet er å skape entusiasme rundt bordtennis og verdier lokalt. Dette arrangementet vil sette igjen positive spor for område vårt. Samarbeidet mellom Porsgrunn og Skien er veldig positivt for kommunene.

«Med et så stort arrangement er det Norges Bordtennisforbund som er ansvarlig for store deler av arrangementet, og det er Skien BTK og Skien Fritidspark som er teknisk arrangør. Vi har hatt store arrangement i fritidsparken, vi har for eksempel arrangerte Melodi Grand Prix.» Sier Hilde Kristine Rosenvold.

I Søknaden måtte vi skisse opp at vi hadde plass til alle bordene og det skal være 5 x 10 rundt alle 90 bordene i hallene, det skal også være plass til ca. 1000 tilskuere.

Hovedhallen blir i Skien Fritidspark på 3000 m2, Skien fritidspark har også en flerbrukshallen på 1000 m2 og Campus Kjølnes i Porsgrunn på 2,270 m2.

«NBTF skal bidra med rødt gulvdekke ca. 1000 m2» sier Ghassan Chaer fra Norges Bordtennisforbund.

Vi har allerede laget en utkast til en logo til arrangementet. Det er en bordtennisracket med de norske fargen og det typisk norske fjellet, Gaustatoppen.

Det er positivt at vi har klart å kunne huse 2000 mennesker og at det kun er en halvtimes kjøring unna.

Fylkeskommunene har gitt signal om at de kan ordne med buss-kort slik at deltakerne kan hoppe på og hoppe av på busser under arrangementet.

«Planene er at åpningsseremonien blir inne i Skien fritidspark og at banketten skal være utendørs på Bakkestranda. Denne banketten er rett etter sankthans og vi ønsker å ta med sankthans følelsen inn i banketten. At vi har et bål og dans rundt bålet, kanskje leikarring eller noe lignende. Vi har også planer om å servere lokal mat, kanskje noe fersk fisk» Sier Hilde Kristine Rosenvold.

Når det kommer til markedsføring forventer vi at det lages en nettside med informasjon om litt av det vi har gått gjennom her i dag. Det vil også bli registrering og betaling for deltagerne på denne nettsiden.

Siden Visit Telemark har sagt ja til overnatting, camping osv. føler vi at skuldrene er nede rundt det. Men det vil være en omfattende og detaljert planlegging rundt ansatte og frivillige. Vi ser for oss mye hjelp fra elever, Grep/Opp og jobb og lignende.

Vi forventer at vi trenger minst 250 frivillige til arrangementet. Vi har også tenkt å engasjere en prosjektleder som kan ha ansvar for arrangementet.

Det krever også mange dommere til et slikt arrangement, men hvis vi får arrangementet har vi 3 år på å rekruttere flere dommere.

«Fra Skien BTK sin side får vi satt bordtennis på agendaen. Et 3 års perspektiv til å utvide og rekruttere på bredde og skaffe nytt utstyr, det er et kjempe løft for klubben.» sier Rune Olsen.

«Det er helt i tråd med fylkeskommunen sin handlingsplan. Det å trekke til seg større arrangementer som setter Telemark på kartet.»  Sier Sondre Fjelldalen ORG-sjef i Telemark idrettskrets

Det hele blir avgjort under EM i Romania i Juli, og Norge, Wales, Spania, Kroatia og Italia er de det står mellom sier Ghassan Chaer fra Norges Bordtennisforbund.

Vår ambassadør spiller Gisle Haugen spilte i dag tidlig mot Odd- Spiller Martin Broberg på Skagerak Arena for å sette fokus på Veteran EM i NRK.

NRK radio – dekket saken og kan høres her

Artikkel fra Telemark Avisa +

Artikkel fra Varden