Don Alexander – raskere enn sin egen skygge!

187

Skrevet av Karl Børre Reite

Ville du ha tatt jobben som overdommer i kvartfinalen i ETTU-cupen på en dags varsel?

Det ble hektisk for Don Alexander sist helg. Et sent forfall gjorde at det manglet overdommer i kvartfinalen i ETTU-cupen i Halmstad. Når det er full runde både i ETTU-cupen og Champions league, skal det noe til å finne dommere på kort varsel.  Vest i Norge stilte imidlertid en sporty Don Alexander opp på en dags varsel. Han pakket vesken med lysmåler, håndbok og kort, og satte seg sporenstreks på København-flyet.  Kampen ble ikke uten dramatikk, selv om det meste foregikk i kulissene.

Halmstad BTK vant 3-2 over Weinviertel Niederösterreich. Med Daniel Habesohn skadet og Ynigho Hou uten kontrakt for ETTU-cupen, stilte det østerikske laget med kun to spillere! Dette er i utgangspunktet ikke tillatt. Etter boken skulle kampen ikke spilles.  Hva gjør man så når lagene vil spille og hallen er full av tilskuere, media og sponsorer? Løsningen ble å følge mantraet for internasjonal dømming: Vi skal være fleksible og ta en avgjørelse som er best mulig for sporten i den konkrete situasjonen. Kampen ble dermed spilt.  Så får vi se hva ETTU gjør i ettertid og hvilke konsekvenser dette får for resultatet og klubben.

Det er positivt at vi har mulighet til å bidra i denne typen kamper. Det gir oss viktig erfaring vi kan ta med inn i våre egne turneringer og seriespill.