DOMMERRAPPORT: 2016 ITTF World Tour Swedish Open (Major)15 – 20 November 2016

82

Skrevet av Marianne Troppen Hornnes

DOMMERRAPPORT: 2016 ITTF World Tour Swedish Open (Major), 15 – 20 November 2016, Stockholm Sverige

Dommerrapport-soc-ittf-world-tour-2016

Hallen
Eriksdalshallen er en gammel hall fra 1937 som ligger på Sødermalm. I 2006 ble hallen renovert. Hallen tar ca. 1800 tilskuere med sitteplasser til 1300.
Det ble spilt på 8 bord de fire første dagen, se illustrasjonen over hvor bord 1 og 2 var tv-bord.
På lørdagen ble det spilt på 4 bord og søndag kun på et bord.

Begge dommerne brukte dommertavler, for mange av de utenlandske dommerne var dette nytt. Vi hadde elektroniske time-out tavler på alle bord.

Det var gå avstand fra hotellet til hallen, noe som var helt greit, da fikk vi oss litt frisk luft. Restauranten hvor det ble servert lunsj og middag lå også i gangavstand fra hallen. De dagene som var aller mest hektiske, fikk vi maten levert til hallen. Vi hadde på forhånd fått utlevert et kart slik at vi viste hvor både hallen, restauranten og hotellet lå i forhold til hverandre.

Det var god og varm mat både til lunsj og middag. Flere retter å velge i hver dag, både fisk, kjøtt og kylling.

I crew rommet var det alltid kald drikke, frukt og ferdig smurte brødskriver tilgjengelig hele dagen.

Vi dommere hadde et eget dommerrom hvor vi kunne legge fra oss ytterklær og andre ting. Dette rommet ble låst med en nøkkel som ble oppbevart hos overdommer.

Klasser: Herre singel, Dame singel, Dame Double, Herre Double, Herre U21 og Damer U21

Double og U21 ble spilt best av 5 sett, resten best av 7 sett.

Material
Bord:  Stiga Premium Compact (blå)
Nett:  Stiga
Baller:  DHS 40+*** (hvite)
Gulv:  Gerflor – Taraflex (rødt)

Reise
14.11.16 Gardermoen Oslo – Stocholm Arlanda
20.11.16 Stocholm Arlanda – Gardermoen Oslo

Jeg kom til Stockholm klokken 17:00 mandag ettermiddag. Ble hentet på flyplassen og kjørt til Clarion Hotel, hvor alle dommere og spillere bodde.

Innkvartering

https://www.nordicchoicehotels.com/clarion/clarion-hotel-stockholm/

Jeg bodde på dobbeltrom med Diana Abdullah fra Malaysia, det ble et veldig hyggelig bekjentskap så her gikk praten lett både om bordtennis men også om alt mulig annet.

Standarden på hotellet var veldig bra, med en innholdsrik frokost og hyggelig betjening.

Hotellet hadde også to bordtennis bord hvor noen av oss dommerne hadde en uformell og hyggelig turnering på lørdag kveld før vi gikk ut for å hygge oss videre.
Akkreditering.
Akkrediteringen forgikk ved innsjekk på hotellet.

Dommergjennomgang

Det ble i god tid på forhånd sendt ut dommer informasjon til alle. Dette var veldig informativt, og vi møtte dermed godt forberedt til dommerbriefingen som var på mandag kveld.

Møtet ble holdt av overdommer Cyril Cen. Når møtet var ferdig fikk vi hver vår dommerveske og et sett med kort og nettmåler i gave.

Dommerorganisasjon
Totalt 36 dommere var i aksjon denne uken. 7 nasjonale dommere fra Sverige, 12 White Badge og 17 Blue Badge.

Call area
Call area (CA) var i enden av gangen bak scenen hvor speaker og sekretariateret var plassert. Her var det også satt opp treningsbord for spillerne. Det fantes også en treningshall til, her ble spillerne fraktet med bil i ti minutter.

Racket Control (RC) med Volatile Organic Compounds (VOC) – kontroll var i samme området i et avskjermet område. Noe som fungerte veldig bra.

Dommerparrene som skulle dømme sammen, møttes i CA 30 minutter før kampstart. Oppgavene bestod i å notere spillernes Coach, ta trøyevalg, ball valg og ta racket kontroll med nettmåler og sjekke belegget opp i mot LARC. Alt ble notert ned på kampskjemaet.

Jeg benyttet sjansen når jeg var reserve og tok en tur innom CA der jeg gikk innom RC rommet og snakket med Bengt og Rudolf og fikk med meg noen gode tips.

Dømming
Tidsskjemaet for dommerne var ganske tett de fire første dagene. Jeg dømte sammen med Tsvetozar Hristov (Blue Badge dommer fra Bulgaria) de to første dagene. De tre første kampene våre var på tv-bordet, så her ble jeg kastet ut i det med en gang.

Tsvetozar ble evaluert i løpet av disse dagene og bestod med glans. Vi byttet på hvem som var hoveddommer og assisterende dommer, og jeg lærte mye av å dømme med ham disse to første dagene.

Den tredje dagen var det dommerpartner bytte. Nå fikk jeg en flink nasjonal dommer fra Sverige, Joacim Ruud-Henriksen. Dag fire var det igjen et bytte, nå ble Erik og jeg satt sammen. Det fungerte selvfølgelig utmerket som alltid. Vi hadde to tv-bord kamper den dagen.

Siste dagen med dømming for oss norske dommere ble jeg satt sammen med Carl Reidarmann, White Badge fra Sverige. Vi startet med første kamp på tv-bord og gjennomføringen gikk veldig bra her også.

Jeg gav en advarsel for serve (kastet ballen mot seg) og et gult kort for kasting av racket i løpet av denne turneringen.

Erik Bergerseter deltok også fra Norge. Han dømte sammen med flere svenske nasjonale dommere. Nasjonale dommere i Sverige er generelt flinke og er nøye på det de gjør. En av dagene dømte han sammen med Emiko Kashahara (BB-JPN). Også Erik dømte bort noen server og ga noen gule kort, men mente selv han burde ha gjort mer. To spillere skulle nok også ha hatt gul/rødt etter hans egen vurdering. Det er imidlertid ingen evaluering av white badge-dommere, og lite tilbakemelding fra referee team. Erik kunne derfor ha tenkt seg å dømme flere kamper sammen med blue badge-dommere, rett og slett for å få flere tilbakemeldinger.

Arrangementet ellers
Det var selvfølgelig mye bra bordtennis å se i løpet av denne uken.

Blant annet denne fine ballvekslingen mellom Jonathan Groth DEN og Mathias Karlsson SWE

https://www.facebook.com/ITTFWorld/videos/1551569891539675/

Etter at Mattias Karlsson slo Dimitrji Ovtcharov, stod det en svenske i finalen for første gang på 18 år, så da var det ikke rart at jubelen stod i taket etter denne kampen.

I finalen ble det litt for tøft for Mattias da han møtte japaneren Yuya Oahima, det ble tap 2-4.

Det ble fire hektiske dager ved bordet, noe vi også ble informert om på forhånd. Vi ble tatt godt vare på og man får gode erfaringer og knytter vennskap og kjennskap til dommere over hele verden. Samt kunnskap og erfaringer man tar med seg hjem og videre til andre arrangement ute.

På fredag kveld ble det arrangert et dommer treff i VIP rommet i hallen hvor det ble servert tapas og god drikke.