Dommer rapport fra 2018 Belgosstrakh European U21 Championships – Minsk Falcon Club – Belarus

166
Don Alexander med russisk partner i Minsk

Dato:
07.03.18 til 12.03.18

Norsk internasjonal dommer
Don Alexander

Reise
Bergen – Oslo – Riga- Minsk med SAS og Air Baltic.
SAS klarte å miste bagasjen. Jeg fikk derfor ikke dømt første dag. Med tre separate fly, skulle jeg nok ha reist med uniformen på!
Det var en del problemer med visum. For min del ordnet det seg etter å ha gitt Air Baltic et rødt kort. Fremme i Minsk ble reiseforsikringen min ikke godkjent av visumansvarlig, og jeg måtte kjøpe ny på stedet. De norske spillerne og treneren fikk ikke lov til å reise på samme fly, og måtte kjøpe nye billetter.

Innkvartering
Marriott Hotel 5 stjernes – meget bra hotell, kanskje de flottest hotellet jeg har vært på som dommer. Det var en del av sportskomplekset Falcon Club.

Måltider
Frokost – Bacon og egg/omelett.
Lunsje – Fillet stek, salat og veg/salat alltid tilgjengelig
Middag – Kylling /Biff/Fisk
Aldri fått så bra mat på noen andre arrangement, dette var topp.

Dommermøte
Overdommer Kirill MAZAEV (Rus) forklarte alt på russisk og engelsk kvelden før arrangement. Meget profesjonelt. Dommergjennomgangen ble presentert på engelsk og oversatt til russisk.

Arrangement for både menn og damer.
I singel var 8 seedede spillere direktekvalifisert til Stage 2
Stage 1
48 spillere i kvalifikasjon, 12 puljer.
Stage 2
24 som kvalifisert og 8 seedede spillere i 8 puljer
Stage 3
16 spillere. Ren cup.

Alle singel kamper spilt til best av 7 sett
Dobbel kamper spilt til best av 5 sett

Akkreditering
Enkelt. Alt var på plass med bilde og beskrivelser om jobben. Uten akkreditering kunne man ikke går gjennom Security. Gjennom dømming må man ta av akkrediterings bevis.

Hallen
Superbt, flott utstyr, barikarder var spesielt med mye annonsering,
DHS D40 baller var ganske bra og ikke knust etter flere kamper.
Overdommer var forsiktig med å miste baller og de måtte returneres etter hver kamp.

Topp Spillere Herrer
Tomas Polansky (CZE)
Darko Jorgic (SLO)
Deni Kozul (SLO))
Cristian Pletea (ROU)
Aliaksandre Khanin (BLR)
Marek Badowski (POL)

Topp Spillere damer
Wan Yuan (GER)
Adina Diaconu (ROU)
Alina Nikitchanka (BLR)
Maria Tailakova (RUS)
Daria Trigolus (BLR)
Natalia Bajor (POL)
Andreea Dragoman (ROU)

Dommer organisasjon
Referee Kirill Mazaev (RUS)
Dep Referee Lapicque (FRA)
Julio Nepomuceno (POR)
Najsonale dommere fra Belarus 26 stk
Internasjonale dommere 16 stk

Call Area
Aktive dommere rapporterte til call area 40 minutter før kampen begynte.
Jeg mener at mye tid var bortkastet for å vente på spillerne som kommer til «Call Area» cirka 15 minutter før kamp startet. Noen racket var kontrollert med profesjonelt utstyr innen racket kontroll område av Racket Controller Alexander Zaryanov (RUS) Få spillere leverte racket etter kampen. Den positive tilbakemeldingen var at alle racketer var akseptert. Manger herrespillere ville velge baller, men ingen dame spillere spurte om ballvalg. Alle kamper var spilt med trøyene som var av en annen farge (pga. av TV)

Publikum
Publikum inkluderte flere skolebarn og soldater fra Minsk.
Hallen gav muligheter for å sete cirka 1500 personer. Hovedsakelig var det lite publikum før helgens kvart/semi/final.

March inn
Fra kvartfinale/ final hadde vi «march inn» med full musikk. Alle spillere /dommere var presentert til publikum. Dommere fikk tilbakemelding at det ikke var nødvendig å ta et steg frem bare nikke hode. Det var også informert at dommere ikke skal «Shake Hands» med hver andre. Alle racketer var satt på bord av Assisterende dommere.

Kampene
Fin bordtennis. Mange lange kamper. Singel kampene var på 7 sett. Servene var, som vanlig, diskutable. Flere spillere holdt arm frem for ballene når de servet og mottager fikk mange poeng pga de dårlige servene. Flere damer spillere kastet ikke ballen høyt nok opp før de fikk beskjed. Vanlig aksjon med hensyn til oppførsel. Kasting av racket på bord, sparking av barikarder og bord. Flere gule kort, men lite gul/rød. Deputy referee Francoise Lapicque (Fra) informerte dommerne at det var i orden å kaste racket på bord etter settene så lenge som det ikke var gjort med temperament. Spesielt var det en russisk dame spiller som skrek høyt 3 ganger etter hvert vunnet poeng. Jeg synes at det var for mye for det gikk ut over de andre spillerne som spilte i nærheten. Deputy Referee informerte meg at det var akseptabelt og at hun kunne skrike så høyt som hun hadde lyst til. Det kan selvfølgelig diskuteres. Jeg hadde en IU fra Nederland som jobbet sammen med meg. Vi fikk dømme kvart finalen og semifinalen. Alt var på TV.

Time Out
Arrangør brukt elektronikk «Time Out» instrumenter. Vi fikk beskjed å sette de på halvdelen av bordene av de som fikk time out time direkte mot TV kamera. Vi fikk muligheter å trene med dette instrumentet. Arrangør hadde plassert tilsvarende instrument i dommerens rest rom.

Spesielle Hendelser
Det var utrolig mye Security og soldater med våpen. På morgningen når vi gikk inn i hallen ble vi stoppet og «searched» Alle dørene hadde minst 2 stk med Security ansvarlig og på hoved dør var det 10 stk. Ingen snakket Engelsk bare Russisk

Banquet
Banquet var organisert av «Tournenment Direktor» Alexander Petkevitch som er velkjent som tidligere Russisk Landslags Coach. Vi satt sammen med han og ble introdusert til Belarus Sports Minister, hans kone og den Deputy Sports minister. Jeg informerte de at jeg var fra Bergen, Norge. De synes det var helt fantastisk at Norge hadde fått 10 gull, 10 sølv og 9 bronse medaljer fra vinter olympisk games. Jeg spurte de om hvor mange Belarus hadde fått. Jeg informerte de ikke at jeg var engelsk. (He He).

Konklusjon med Arrangement
Imponerende