Dobbeltseier til B-72 i lagklassene i Bodø

134

Dobbeltseier til B-72 i lagklassene i Bodø

Vi vinner som forventet, sier Sindre Åteigen

Tor Hallaråker (tekst) og Brage Æsøy Titlestad (foto)

– Damer junior lag SKAL vi vinne, det er ikke noe å diskutere. Dette var noe jeg kommuniserte tydelig til spillerne før start i dag, og vi vinner som forventet, sier B-72`s meget suksessrike hovedtrener Sindre Åteigen etter nok et gull i lagklassen i Damer junior. 

– Den eneste spenningen lå i hvordan Volda/Ørsta sitt lag ville gjøre det. Det var vår eneste rèlle konkurrent. Og jeg må si jeg er imponert over hvordan B-72 2 med ungjentene Anne Sophie (Kalvatn) og «Katta» (Katarina Wetzel) løste oppgaven mot Volda/Ørsta i semifinalen. Det var sterkt gjort å vinne, selv om marginene var små (3-2 til B-72 2 og 11-8 til Wetzel over landslagsvenninne Sunniva Sjøholt i siste sett). På den andre siden ble B-72 3 et par nummer for små for førstelaget, og måtte signere dommerskjemaet med 0-3.

I finalen yppet andrelaget seg mot førstelaget med trekløveret Sarah Horgen, Nora Bagner Nilsen og Rebekka Carlsen. Særlig hadde Kalvatn en sterk kamp mot Carlsen, men måtte melde pass i avgjørende med 8-11. Likevel en klokkeklar 3-0 seier til B-72 1. Ekstra gratulasjoner går til Nora Bagner Nilsen, som nå står med tre lagseire i junior på rad. 

– Det var kjipt å møte gode lagvenninner i finalen, sa Nora etter kampen. 

– Vi skulle mye heller ha likt å møte Volda/Ørsta. Men vi vant som forventet!

Fokus presset B-72 i herrefinalen

Fokus 1 kjempet seg til finalen med godt spill gjennom hele dagen, og møtte førsteseedede B-72 i finalen etter å ha beseiret Volda/Ørsta 3-2 i semi`n, uten at denne på noe tidspunkt ble spennende. Juniorlandslagets anker, NTG-eleven Fredrik Meringdal, plukket to komfortable pinner (Berner og Wetzel) for Sunnmørslaget, men lagkameratene Sigurd Tjalveson Sørheim og Iver Halsebakke Hoff var ikke i nærheten av å vinne noen av sine kamper.

Etter å ha tatt en kikk på lagoppstillingene i finalen mente de fleste i hallen at dette ville bli spill mot ett mål for B-72, som stilte med Adrian Wetzel, Sondre Grindheim Berner og Mikkel Gudmundsson i startoppstillingen. Men dengang ei. Fokus stilte mer eller mindre rent kadettlandslag: Borgar Haug (2002), Alexander Klerck Fransson(2003) og Erik Eng(2002). Disse purunge guttene hadde ikke planer om å la seg pille på nesen, selv om de knapt er tørre bak ørene og har et halvt liv igjen i juniorklassen. Men spille bordtennis kan de! Allerede i første kamp presset Haug 99-modellen Wetzel til å ta frem sitt ytterste og berget seieren såvidt i land med 3-2, til stor jubel fra kubjeller og en 40-talls stor heiagjeng fra B-72.

Da var kampen mer eller mindre over, tenkte de fleste. Før kampen ble det snakket om at Fokus sin eneste vinnermulighet lå i at Haug måtte plukke begge sine. Men det var en annen Fokusgutt som skulle stjele showet. Fransson hentet frem sitt aller beste mot Mikkel Gudmundsson og kunne til slutt slippe et lite jubelbrøl etter 3-2 med -5. 1-1.

– Jeg ble litt passiv og fullførte ikke slagene helt. Franson spilte veldig smart, så jeg fikk ikke noen rytme i spillet, sa Mikkel etter kampen, som kunne hente sitt andre NM-gull, han vant lag-gullet i også i fjor.

Erik Eng var nestemann ut mot en sikker Sondre Berner. 0-3 og 2-1 til B-72. I neste kamp fikk vi se svært mye godt spill. Alexander Fransson var igjen i hovedrollen mot Adrian Wetzel. Kampen bølget frem og tilbake, og først i 5. sett kunne Wetzel slå inn matchballen med 11-9. Dermed endte det til slutt med 3-1 til B-72.

Sindre Åteigen: 

– Adrian var sterk på slutten, og tok riktige valg. Før han tilføyer:

– Hadde han tatt riktige valg i begge kampene, hadde sluttresultatet blitt 3-0 i favør Adrian i begge kampene., kapasiteten er klart høyest av finalespillerne hos ham, men det hjelper ikke når han bare står og dytter. Åteigen skryter ellers av spillerne på motstanderlaget: – Fokusguttene er bra. De blir jo bedre hver gang jeg ser dem. «Alex» imponerte meg mest, men både Erik og Borgar var bra, er Åteigens dom over Fokus sin finaleprestasjon i dag. – Hos oss var Sondre stabil. Mikkel skal vinne 8 av 10 ganger mot «Alex». Synd han ikke fikk vist dette i finalen.

På motstanderbenken var sjeftrener Eirik Ansnes naturlig nok skuffet over finaletapet:  – B-72 var klare favoritter, ingen tvil om det. Likevel følte vi at en seier var innenfor rekkevidde, selv om vi selvsagt forventet at det ville bli tøft å vinne. Jeg syns vi presset dem bra, og jeg føler mine gutter har hatt en positiv utvikling, avslutter Ansnes, som i likhet med trenerkollega Åteigen roser arrangørene for et flott arrangement.