Det blir jevnt i 2 divisjon avdeling A!

77

Serien er nå i gang, og det ble nær sagt som ventet etter den første seriehelgen – denne avdelingen kommer til å bli jevn!

Det første som slår meg når jeg går inn i hallen på Fornebu er synet av alle spillerne som gleder seg til sesongstart, noen har jobbet hardt gjennom sommeren, andre ikke.
Det er mye erfaring som står her ved bordene i 2. divisjon, men det er allikevel en fin blanding av spillere, noen på vei opp og frem i karrieren, andre kanskje på vei ned.
Som jeg spådde på forhånd ble det i i løpet av helgen mange jevne kamper, flere lagkamper endte uavgjort og noen favoritter vant ikke med like store sifre som man kanskje kunne forvente.
Det er et jungelord fra bordtennishallen som sier at «rankingen er fin den, men det betyr ikke så mye når spillerne står ved bordet». Dette fikk vi flere bevis på i helgen.
Jeg har tatt en liten snakk med noen av spillerne som deltok, og her er hva de har å si etter denne første runden:

Oskar Øby, Sarpsborg BTK:
I helga varierte jeg og de andre på laget ganske mye prestasjonsmessig. Vi gjorde en god innsats, men vi skulle gjerne stått med minst 1 poeng til fra helga for å være helt fornøyd. Grunnen til at vi varierte så mye var fordi vi trente lite/ ingen ting i sommer. Jeg hadde ingen pass i sommerferien så regnet med at det skulle gå opp og ned, bare litt surt siden jeg og de andre gutta var veldig nærme flere ganger.
Videre må vi trene mer gjennom sesongen for å hevde oss, nivået er overraskende høyt, delvis på grunn av utenlandske spillere. Så skal vi ta dem må vi rett og slett trene enda mer.

Kevin Aall, Husøy & Foynland BTK:
Vår målsetting er å holde oss (i divisjonen) og helgen viste at det kan bli hardt. Vi hadde håpet på tre poeng, men var også redd for å bli slaktoffer. Det ble ingen av delene. Personlig var jeg litt overrasket over nivået i den forstand at jeg ikke hadde forventet at man henter inn utlendinger ens ærend til 2. divisjon. Når det er sagt føler vi vel at nivået ikke er avskrekkende høyt over hva vi kan henge med på. Besnik spilte som vanlig veldig bra hos oss, tror nok noen ble overrasket over ham. Vi var et stykke fra å ta poeng slik det ble, og jeg tror vi dessverre bommet på lagoppstillingen i en av kampene.

Aleksander Fjeldstad, Skien BTK:
Denne helgen viste at lagene som antatt er svært jevne, og at det er et veldig høyt nivå på årets 2. divisjon. Jeg føler at vi gjorde en bra innsats, men fikk litt som fortjent grunnet vår sene oppstart mtp treningen. Allikevel føler jeg at vi presterte godt i enkeltkamper og presterte å dele ut noen få skreller. Vi er halvveis fornøyd med helgen, men skulle helst hatt med oss ett poeng til. Vi kommer til å jobbe for å henge med, og forhåpentligvis vil vi prestere bedre neste runde.

Sveinung Hartveit, Sportsklubben Heros:
Fra mitt synspunkt virker avdeling A svært jevn totalt sett. Samtidig virker det som om Fornebu, ut i fra denne runden, har det sterkeste laget totalt sett, og jeg kommer nok så smått til å holde dem som favoritter for opprykk.
Med tanke på Heros, syntes jeg vi hadde en veldig bra start på sesongen, med tre seire og en uavgjort. Jeg tør ikke si noe med sikkerhet om hvor vi kommer til å ende på tabellen, ettersom vi har tre samlerunder igjen og mye kan skje innen den tid. Utgangspunktet vårt er å berge plassen, og vi kommer til å gjøre vårt ytterste for å oppnå nettopp dette. En høyere plassering enn det vil jeg anse som vanskelig, men ikke desto mindre gledelig hvis det skulle skje.
Fornebu la press på seg selv før helgen, og de ligger foreløpig godt an til å nå målet sitt med full pott og 8 poeng etter første serierunde. Spørsmålet nå bli om de klarer å holde seg øverst på tabellen eller om Lynild og Heros, som puster dem i nakken, klarer å gli forbi dem.

Erik Doval, Fjell-Kameraterne:
Seriestarten ble for Fjells del ganske tøff, og poengene vi fikk med oss hjem var få. Med en uavgjort og to tap 6-4 kunne ting allikevel sett veldig annerledes ut. Kontrasten fra fjorårets 3. divisjon er veldig stor, og enkle kamper finnes rett og slett ikke. Her må man stå på hele veien. Men til tross for dårlig poengfangst var helgen morsom og spennende. De fleste på laget spiller ikke stort annet enn ved slike anledninger, så det å få svingt racketen igjen var moro.
Kampen om å holde seg i divisjonen blir nok hard, men vi i Fjell har troa, og er innsatsen fremover like god som den var i helgen, så er jeg ikke bekymret.

Mine personlige betraktninger om helgen:
Det var et godt gjennomført arrangement av Fornebu BTK, med hyggelig sekretariat, god kiosk, god hall og alt gikk som det skulle. Det er høyt nivå på alle lagene i vår avdeling og dette blir tøft for alle, det blir en jevn og spennende serie helt til siste ball er slått til våren.

• Anders Haukedalen