Dameserien: Volda/Ørsta rystet serielederen

178
Volda/Ørsta gjorde en god figur i helgens samlerunde på Notodden, men måtte gi tapt for serieleder B-72 med 4-6. Fra venstre lagleder Jan Berner, Sara Berner, Sunniva Sjøholt, Jennifer Jonsson og Mina Molnes Driveklepp

Skrevet av Tor Hallaråker

B-72 turer frem i Dameserien som de vil og har rasert all motstand så langt, nesten uansett hvilket lag de har stilt med. 7 spilte lagkamper gitt 14 av 14 mulige poeng, og kampforskjellen forteller om et suverent lag så langt. 42-11 lar seg avgjort høre. 

I helgens samlerunde på Notodden hadde hovedutfordrer Volda/Ørsta skodd seg godt på forhånd. Fjorårets svenske seniormester Jennifer Jonsson var på plass som lagets ener. I tillegg var Sara Berner hentet hjem fra St. Gallen i Sveits til sitt comeback i norsk bordtennis. Sara hadde ikke konkurrert siden NM for senior i 2014, men er nå i sving igjen med to treninger per uke i en av de fremste sveitsiske klubbene, St. Gallen. Pga. ryggproblemer må Sara i perioder ta det litt rolig, hun spilte derfor bare doubler og singlene i kampene mot Fokus og Bodø. Nivåmessig ser hun ikke til å tapt mye på sitt lange opphold. Laget ble supplert med de to kadettlandslagsjentene Sunniva Sjøholt og Mina Molnes Driveklepp.

Jennifer åpnet mot en for dagen meget god og våken Sarah Horgen. Sarah ledet 2-0 mot den svenske landslagsspilleren, men det holdt ikke helt inn. Tap 2-3. Unge frøken Horgen fikk flere til å sperre øynene opp i hallen over sitt gode og pågående spill. Denne jenta har hatt stor fremgang den siste tiden. Bedre server, mye tøffere returer og ikke minst en tryggere backhand. 1-0 til V/Ø. 

I andre kamp fikk vi dagens bombe: 14-årigen Sunniva Sjøholt har et høyt maksnivå, og selv med 0-2 bakpå for seniorlandslagsspiller Rebekka Carlsen, maktet den unge jenta fra Volda å samle seg til 2-2. I siste settet hadde Carlsen 7-5, men Sjøholt kom knallsterkt tilbake og tok de siste 6 poengene. Dermed var Volda/Ørsta i førersetet i kampen.

I tredje kamp gikk Mina Molnes Driveklepp ut mot storesøster Horgen med fornavn Maria. Mina har tatt dei to siste mot eldste blad Horgen, senest i NC2 på Notodden med greie 3-1, men hver kamp lever sitt eget liv. Nå var Driveklepp sjanseløs og røk med 0-3. Dermed var B-72 igjen med i kampen.

Volda/Ørsta så nå en mulighet til å trygge ledelse i Sunnivas neste kamp mot Sarah Horgen. I NC2 spilte de helt jevnt med 3-2 og 11-9 i siste sett til Sarah. Nå ble kampbildet et helt annet. Sarah avgjorde rått og brutalt med 3-0 og -4, -8 og -6. 

Når Volda/Ørsta også var sjanseløse i doublen med Jennifer/Sunniva mot Carlsen/Sarah Horgen, så det mørkere og mørkere ut for utfordrerlaget fra Sunnmøre.  Et god mulighet for å klare uavgjort lå likevel på bordet i Sunnivas siste kamp for dagen mot Maria Horgen. Men nei, 0-3 også her.

I siste kamp berget Jennifer en ekstra kamp for V/Ø med 3-0 over Rebekka Carlsen. Kampen endte således 6-4 til favorittlaget fra Lørenskog. Jennifer Jonsson ligger for øvrig godt an til å ble kåret til Årets spiller i årets Dameserie.

Av andre interessante resultater denne helgen er det verdt å merke seg at en av ungjentene fra Bodø, Kristina Pirtskhalava (2002), like godt gikk bort å slo både Greta Lia og Malin Helgaseth fra Notodden. Utrolig sterkt av nordlandsjenta, som satser ALT på bt.

På minussiden er det skuffende å se at ikke Fokus legger mer sjel i årets Dameserie. Lagene de har stilt med i de siste kampene har vært uten klubben sine profiler. Dermed blir serien mindre interessant for klubber som B-72 og Volda/Ørsta.