Dameserien: Fokus vant over B-72

359

Tekst: Ragna Grindheim

Lokal oppgjøret mellom damelaget til Fokus BTK og B-72 endte med seier til damelaget fra Manglerud etter en spennende kamp.

Fokus BTK – B-72: 6 – 4
Overdommer: Erik Lindholm
Borddommer: Frank Falch

Torsdag 08.11 ble det spilt seriekamp i dameserien i Fokushallen mellom Fokus og B-72 1. For hjemmelaget Fokus spilte Anne Sophie Kalvatn, Aurora Fossåen Green og Silje Flaglien, mens for gjestene fra B-72 spilte Aida Pezer, Ragna Grindheim og Akshaya Vimalasenan, mens overdommer Erik Lindholm og borddommer Frank Falch sto for dømmingen. Seriekampen hadde samlet seg en del tilskuere fra Fokus, Fokus hadde gjort klart store fine hager, og avlyst dagens siste trening for å gjøre rom for damespillerne. Alt lå til rette for en spennende seriekamp.

De to første kampene ble spilt mellom Silje og Aida, og Anne Sophie og Ragna. Disse kampene endte i relativt klare seire til Aida og Anne Sophie og stillingen sto da 1-1. De neste to kampene ble spilt mellom Aurora og Akshaya, og Anne Sophie og Aida. Dette ble to spennende kamper, men det endte til slutt opp med at Akshaya og Anne Sophie vant kampene, og stillingen sto 2-2. Sist ut før dobbel var Silje mot Akshaya, og Aurora mot Ragna. Mellom Aurora og Ragna ble det ganske greit 3-0 til Aurora, mens kampen mellom Silje og Akshaya ble litt mer spennende. Denne kampen endte med fire jevne sett, men til slutt seiret Akshaya. Stillingen i lagkampen var nå så jevn som den kunne bli før dobbelen, og stemningen i hallen var til å ta og føle på.

Nå var det tid for dobbel. For Fokus spilte Anne Sophie og Silje, mens for B-72 var det Akshaya og Aida som skulle ut i ilden. De to første settene tok B-72, men med en del motstand fra Fokus. I det tredje settet så det nesten ut som B-72 skulle vinne kampen, men Fokus reddet seg inn og vant settet 11-9 og var dermed tilbake i kampen. Sett nummer fire gikk til Fokus, og kampen sto 2-2. Det var nå det gjaldt for begge lagene, og alle fire spillerne ga virkelig alt. Etter mange spennende baller ble Fokus sterkest og vant settet 12-10 over B-72, stillingen i lagkampen var nå 4-3 til Fokus.

De neste kampene ble spilt mellom Anne Sophie og Akshaya, Aida og Aurora, og Silje og Ragna. Anne Sophie vant sin kamp, og sikret med det i alle fall et poeng sammenlagt. Videre vant Aida mot Aurora, og stillingen i lagkampen sto nå 5-4 til Fokus før siste kamp. Det store spørsmålet nå var, blir det uavgjort, eller vinner Fokus? Silje spilte strålende og vant kampen 3-0, Fokus vant med det lagkampen 6-4 og jubelen sto i taket i Fokushallen!

Kort oppsummert var dette en meget spennende lagkamp, et bra arrangement av Fokus og god lagånd på begge lagene. Neste runde er i Trondheim 1.-2. desember, og vi gleder oss til å se hvordan det går!

Neste runde i Dameserien blir spilt i Trondheim.

Se under seriespill tabell og enkeltresultater.