Bli FLERE: De enkleste grepene

91

Tekst Erik Lindholm President NBTF

Norges Bordtennisforbund har sammen med alle klubber en oppgave om at sporten vår skal vokse og få flere medlemmer.

Over flere år har vi nå sett en nedgang i antall klubber, antall medlemmer og antall lisenser. NBTF klarer ikke å snu dette på egenhånd. Arbeidet for å øke medlemstallene må skje i klubbene.

Denne artikkelen er ment for at vi skal ta de enkle grepene først.

La oss ta tak i de medlemmer vi har og sørge for at de trives og fortsetter i sporten vår.

Grunnen til at artikkelen skrives nå er at nå i april/mai/juni er det ofte den siste tiden man ser en del mosjonistspillere før ferien og vi må sørge for at de er motiverte for å ta fatt på en ny sesong.

Følgende forslag nå på slutten av sesongen: Ta en prat med medlemmene deres. Inspirer dem til å tilhøre et lag i seriesystemet. Vi har alle nivåer i seriesystemet i dag. I region Øst og Vest har vi til og med 5.divisjon. Vi ønsker å ha et nivå som passer alle, enten man er landslagsspiller eller relativt fersk.

Deretter lager dere egne Facebook-grupper for lagene i deres klubb og sørger for å ha dette som en felles sak der over sommeren. For eksempel en Facebook-side hvor alle lagene er satt opp og disse personene er medlemmer av siden og kommenterer utover sommeren. Da er de motiverte og har klubbfølelse når høsten kommer. De føler tilhørighet.

Jeg tror at det å tilhøre et serielag for en klubb gir en tilhørighet som gjør at man ønsker å være i klubbene i mange år og være sammen med de man kjemper sammen med. For mosjonistspillere tror jeg seriesystemet er viktigere enn andre aktiviteter for å beholde dem over flere år.

4.divisjon og 5.divisjon er regionale serier. Her kan man bare melde på lag hvert eneste år. Har dere mosjonsspillere i klubbene deres som ikke er tilknyttet noe lag så sørg for å få dem motiverte for det nå på våren.

Hva om hver klubb forsøkte å få til et nytt lag i 4.div eller 5.div neste sesong ? La en erfarne spiller i klubben være lagleder de første kampene før de klarer seg på egenhånd. La voksne og barn spille sammen, gjerne foreldre og sønn/datter sammen. Fin måte å oppleve noe med barna. Barna vokser på at de etterhvert gjør det bedre enn sine foreldre.

For barna er det også et svært viktig virkemiddel for å beholde dem at de deltar på sommerleir i løpet av sommeren. Det er flere leire å velge mellom. Bare å kontakte NBTF for å få greie på de leire som finnes.

Vi kan også fokusere på at man har et glimrende rankingsystem som er motiverende for å spille seg opp der. Hver match er interessant av den grunn.

Så til alle klubber: Dette er svært enkle og viktige grep. Sørg for at nybegynnerne og mosjonsspillerne i klubbene deres tar ferie med en plan om å starte opp igjen til høsten og da på et serielag. Forsøk å etablere et nytt serielag i klubben deres.

Lykke til med det !

mvh

Erik Lindholm President NBTF