BERGEN HIL – ET IDRETTSLAG FOR ALLE

  365
  Bergen HIL har flest betalte lisenser i Region Vest

  Tekst og foto Øivind Eriksen

  Sesongen 2020/21 er i gang, og Bergen HIL er meget godt forberedt.

  www.bordtennis.no besøkte treningslokalene i Søndre Bydel tidligere i høst, og har i tillegg hatt en samtale med leder Gunnar Christiansen.

  Gunnar fortalte at bordtennisgruppa har 72 medlemmer og nærmere 30 lisensierte spillere. Gruppa rekrutterer både funksjonsfriske og funksjonshemmede spillere, og har treninger hver eneste dag i idrettslagets lokaler i Kanalveien 90 og tirsdager i Stemmemyrshallen.

  Bergen HIL har denne sesongen engasjert Aleksey Yefremov som trener, og den meritterte treneren fra Hvite-Russland er på plass i treningslokalene mandager og onsdager. Med en slik trenerkapasitet ligger alt til rette for nye fremganger. Bergen HIL har serielag i 2. og 3. divisjon, og planlegger også å delta i region Vests 4. divisjon. Målsettingen for førstelaget er topp-4-plassering i 2. divisjon.

  Bergen HIL har i mange år vært en av de desiderte spydspissene våre for rekruttering og satsing på funksjonshemmede utøvere, og denne prioriteringen fortsetter. Men de siste årene har fokuset endret seg slik at satsingen nå gjelder både funksjonshemmede og funksjonsfriske. Det er plass til flere spillere på treningene, ikke minst jenter og gutter til treningspartiet for nybegynnere i Stemmemyrshallen tirsdager. Bergen HIL rekrutterer aktivt gjennom skolebesøk i nærområdet, og en fornøyd Gunnar Christensen fortalte at det har kommet til 4 nye yngre funksjonshemmede spillere den siste tiden.

  Bergen HIL arrangerer jevnlig lokale stevner, kretsmesterskap, regionstevner og det tradisjonsrike nasjonale stevnet «Bergen HIL Open». Gunnar avsluttet med å fremheve at det er plass til alle i Bergen HIL, og at spillerne og støtteapparatet er klare til sesongstart!

  Juniorene: Fra venstre Henrik Bøe Liedenberg, Torben Larssen, Noah Johnstad, Olav Kristiansen og Jens Frøiland.