Barents Summer Games 2017 i Bodø – Stor suksess med bordtennis som en av 14 idretter – 2 gull, 2 sølv og 4 bronse til Norge

146
Bodø BTK topper Lisensmatrise i Region Nord

Tekst av: Jonny Ternlind, Leder Region Nord

Barents Summer Games (BSG) 2017 gikk av stabelen i Bodø 1-3.september. Bordtennis deltok som en av 14 idretter med 18 deltakere (3 fra Russland, 5 fra Sverige og 10 fra Norge). Totalt sett var det rundt regnet 1050 personer derav 750 utøvere, trenere, ledere, dommere, gjester og frivillige som var deltakende i arrangementet.

STOR SUKSESS – BÅDE ARRANGEMENTSMESSIG OG SPORTSLIG
Jeg kan røpe allerede nå at BSG 2017 ble en stor suksess både arrangementsmessig og sportslig. Som leder i Region Nord, teknisk delegert og overdommer under arrangementet, visste undertegnede at bordtennisdelen av BSG 2017 var i veldig trygge hender – med Bodø BTK som teknisk arrangør. Og dette fikk vi bekreftet gjennom hele konkurransen.

NORGE KAPRET 8 MEDALJER I 5 AVVIKLEDE KLASSER
Medaljefangsten ble veldig bra med at den norske troppen (Auden-Magnus N.N. Hjelseng, Tor-Anders Rasmussen, Andreas Dagsloth, Eirik Wiik, Sivert Romstad, Kristina Pirtskhalava, Elisabeth B. Johnsen, Lene Steinsund, Kristine Willassen og Mailin Eivik Olsen) kapret hele 8 medaljer (2 gull, 2 sølv og 4 bronse) i alle valører i de 5 avviklede klassene (Mixed 18 Team, Parasport Team, Parasport Single, Girls 18 Single og Boys 18 Single), som ble avviklet.
I lagkonkurransen på lørdag vant Auden-Magnus (N.N. Hjelseng) og Tor-Anders (Rasmussen) gull i Parasport Team etter 2 lagkamper mot Sverige. 1 lagkampseier og 1 tap førte til at det ble settelling, som Norge vant 18-16 over Sverige. I Mixed 18 Team ble det bronse for Andreas (Dagsloth), Eirik (Wiik) og Kristina (Pirtskhalava) etter at Russland vant gullet med Sverige på sølvplass.
I singleklassene på søndag ble det sølv og bronse til hhv Auden-Magnus og Tor-Anders etter at Stefan Sundvall fra Sverige var for sterk og vant gullmedaljen i Parasport. I Girls 18 Single ble det gull til russiske Kristina Moshkovskaia. Her fikk Kristina (Pirtskhalava) sølv og bronsen gikk til Kristina (Willassen). I Boys 18 Single ble Andreas (Dagsloth) ubeseiret både i gruppespillet og sluttspillet. Dermed ble det gullmedalje til Andreas. Eirik (Wiik) kapret bronsen.

For mere detaljer og resultater se; http://wp.bodobtk.no/2017/08/23/bsg2017ttresults/

BARENTS GAMES EN VELDIG VIKTIG ARENA
Barents Games er både en veldig viktig arena for idrett så vel som kulturell utveksling, og fører til folk til folk-samarbeid mellom de 4 landene i barentsområdet; Norge, Sverige, Finland og Russland.

BORDTENNISEN ER STOLT OVER Å VÆRE MED I BARENTS GAMES
Vi er veldig stolt over at bordtennis deltar i, og nå har arrangert Barents Games for andre gang. I 2014 ble arrangementet (Barents Winter Games) avviklet i Tromsø – med Tromsø BTK som teknisk arrangør, med stor suksess. Også denne gangen i Bodø ble det en stor suksess.

TUSEN TAKK ENDA EN GANG TIL NBTF, BORDTENNIS-NORGE OG BODØ BTK
Vi vil benytte anledningen til enda en gang å takke NBTF og bordtennis-Norge for å støtte opp om arrangementet – også ved den økonomiske tildelingen som ble foretatt i tingvedtaket i Bergen i mai. Der gikk et enstemmig ting inn for å bevilge kr.20.000,- til BSG 2017. Det samme beløpet har Region Nord også bevilget. I tillegg har klubben selv brukt penger, og ikke minst egeninnsats for at arrangementet ble så vellykket.

Tusen takk til Bodø BTK som arrangør. Klubben har på nytt bevist at de er en av de fremste arrangørene, med sine ivrige frivillige og dyktige stab der Espen Wiik som leder står i spissen for en flott gjeng.

NESTE BARENTS SUMMER GAMES I MURMANSK 2019
Det er bestemt at neste Barents Summer Games går av stabelen i Murmansk i 2019. Veldig viktig at vi holder oppe engasjementet, og det gode samarbeid med de andre nasjonene. Og vi håper at Finland deltar sammen med oss i bordtennisen om 2 år i Russland.

Les mer om arrangementet

http://barentssports.com/barents-summer-games-2017 

http://wp.bodobtk.no/2017/08/23/bsg2017ttresults/

Arrangementet fulgt godt opp med god mediedekning.

https://www.youtube.com/watch?v=UKy_F-6IkxI

http://barentssports.com/Live-video-stream