Bærums Verk, Harestua 3 og Jevnaker 2 vant grunnspillet i 4. divisjon Region Øst

176
Jevnaker 2 vant sin avdeling og er klare for A-sluttspill i 4. divisjon: fra venstre Daniel Grefsrud, Jonas Jensen, Leif Jensen og Thomas Moen. Watchara Chadkarn har også spilt for laget.
Grunnspillet i 4. divisjon i Region Øst er nå ferdigspilt, og det er klart hvilke 9 lag som på nyåret skal kjempe om å bli «regionsmester» i 4. divisjon, samt hvilke ca 6 lag som rykker opp til 3. divisjon.
Det er 26 lag i årets 4. divisjon i Region Øst, og disse har i høst spilt enkeltserie fordelt på 3 avdelinger i grunnspillet. Nr. 1-3 i hver grunnspillsavdeling går til A-sluttspill hvor det spilles ny serie om plasseringene 1-9. På samme måte spiller nr. 4-6 i grunnspillsavdelingene om plassering 10-18 i B-sluttspillet, mens de som havnet nederst på 7.-9. plass skal gjøre opp seg imellom i C-sluttspillet (19.-26. plass). Sluttspillene spilles også som enkeltserie.
Det er første gang dette prøves ut i Regionen, og terminlisten for seriesluttspillet er nå sendt ut på epost av Oslo BTK, som koordinerer 4. og 5. divisjon denne sesongen.
I grunnspillets avdeling A er det i første rekke Bærums Verk og Hvam 2 som har kjempet om topplaseringen, og Hvam 2 toppet avdelingen før den siste samlerunden, da Bærums Verk snek seg forbi. Med seg til A-sluttspill får de Fokus 5, som klatret stort på tabellen, og blant annet slo Oslo BTK 7-3 i en viktig kamp den siste seriehelgen. Oslo ble dermed henvist til B-sluttspill sammen med B-72 4 og Dal, som etter å ha hatt skadeproblemer har måttet gi fra seg to kamper på walk over, og spille de resterende kampene sine i innspurten av grunnspillet. Askim 2, B-72 7 og Oppegård 5 går til C-sluttspillet. Her er det verdt å merke seg B-72 7, som består av utelukkende lovende unge jenter! De har gitt flere av de andre, langt mer erfarne lagene, tøff motstand, og kommer sikkert til å bli vriene å slå i C-sluttspillet. Sluttabellen for avdeling A finner du HER.
I avdeling B har både Harestua 3 og Oslo 2 vært ubeseirede, og seiler nok opp som to av favorittene til å vinne årets 4. divisjon. Harestua endte opp på toppen av tabellen med et poengs margin til Oslo. Den 3. A-sluttspillplassen klarte til slutt B-72 5 å kapre, på bekostning av Langhus 2. Langhus 2 får med seg Lynild 2 og Sarpsborg 2 til B-sluttspill. Klemetsrud 2 og Oppegård 4 endte på sin side opp på de to nederste plassene, og kan se fram til C-sluttspill etter nyttår. I denne avdelingen har både Oslo 2 og Sarpsborg 2 bestått av bare eller hovedsakelig yngre spillere. Sluttabellen for avdeling B finner du HER.
Også i avdeling C endte to ubeseriede lag på toppen av tabellen. Jevnaker 2 kom til slutt foran Fokus 7 på bedre kvote. Bak disse to lagene har 4 lag kjempet hardt og jevnt om den tredje plassen i A-sluttspillet: Kjelsås 6, Fornebu 7, Larkollen 2 og Oppegård 3. Kjelsås avsluttet imidlertid best, og endte med 10 poeng opp 2 poeng foran samtlige av de 3 andre, som dermed får spille B-sluttspill sammen. B-72 6, Lynild 3 og Oslo 3 endte på plassene 7 til 9 og kommer dermed til C-sluttspillet. Dette har for øvrig vært den avdelingen med flest unge lag: Fornebu 7, Oppegård 3 og B-72 6 har hatt med utelukkende yngre spillere, og i tillegg har Jevnaker hatt hovedsakelig yngre spillere på laget. Mange av de yngre spillerne som nå spiller i 4. divisjon spilte 5. divisjon senest forrige sesong, men har nå tatt skrittet opp i 4. Sluttabellen for avdeling C finner du HER.
Litt uhøytidelig rundspørring tyder på at «forsøksprosjektet» med sluttspill etter avsluttet engangsserie så langt har slått an blant lagene i 4. divisjon. Regionstyret regner uansett med å ta en liten evaluering av opplegget etter sesongslutt for å kunne ta beslutning om dette er noe man ønsker å fortsette med eller om man går tilbake til dobbeltserie i 3-4 helt atskilte avdelinger neste sesong igjen.