Årets seriespill i gang for 2. divisjon avdeling A!

104

Skrevet av Anders Haukedalen
Photo: Ghassan Chaer

Denne helgen slås årets seriespill i gang også for 2. divisjon! Avdeling A starter med en samlerunde på Notodden i Isolahallen, med kamper både lørdag og søndag.
En ting som kan være verdt å merke seg foran denne sesongen er pålegget fra NBTF om at arrangører av samlerunder i 2. divisjon SKAL stille borddommere i hver eneste lagkamp, så får vi se om det er mulig å gjennomføre eller om det tar for mye ressurser fra sekretariat og kioskvakter. Viser dette seg gjennomførbart vil det i alle fall være en voldsom komfortøkning for spillerne, og jeg er sikkert på dette vil heve nivå og seriøsitet da man kan fokusere fullt og helt på det man er med for å spille kamper.

Overdommer er Egil Hauge
Overdommer er Egil Hauge

Etter en rask titt på årets deltagende klubber ser vi en del nye fjes, og det er på sin plass å ønske Oppegård, Kobra og Ham-Kam opp i 2. divisjon.
I tillegg til disse stiller følgende klubber: Skien BTK, Sportsklubben Heros (2. lag), Kjelsås BTK (2. lag), Hvam og Notodden.

Går vi disse klubbene litt nærmere etter i sømmene, ved å kikke på rankingen, ser vi at det kan bli vanskelig å spå en tabell. Mange av klubbene har flere gode spillere å ta av, men det er usikkert om alle disse kommer til å spille hver eneste kamp eller i det hele tatt.

Går vi allikevel ut fra at klubbene stiller sine beste lag hver runde vil vi antageligvis få en tabell hvor Kobra, Hvam, Kjelsås og Oppegård vil kjempe om de 4 øverste plassene, og det vil bli svært jevnt bak dem igjen. Men det er også viktig å huske at det er relativt umulig å spå på forhånd hvilke spillere de ulike klubbene stiller med, basert på tidligere sesonger. 2 av lagene er også 2. lag for sine klubber, slik at det er naturlig at de beste spillerne der vil spille for klubbenes 1. lag.

I helgen skal det spilles mange spennende oppgjør, men jeg har valgt å se litt nærmere på 3 av oppgjørene som jeg mener er ekstra spennende:

Ham-Kam – SkienSkien BTK
Kan fort vise seg å bli en av årets to viktigste kamper for begge lagene, ettersom disse ifølge klubbenes rankinglister skal være de to svakeste lagene i serien, både første kamp for begge lag, samt en viktig kamp for begge lag ettersom disse lagene må «raske» med seg de poengene de kan i starten av sesongen for å minske presset som kommer om poengene skulle utebli utover vinteren.

Notodden – Skien
Helgens andre spenningsmoment ligger i lokaloppgjøret mellom hjemmelaget Notodden og fylkesnabo Skien! På papiret er dette også to svært jevne lag, men det er uvisst hvilke spillere som stiller for de respektive klubber. Notodden rykket som kjent ned fra 1. divisjon og har mistet et par spillere, Skien beholdt plassen i 2. divisjon forrige sesong med et nødskrik og la tidligere denne uken ut på sin Facebook-side at deres ener sliter med en skade i ryggen. Sist lagene møttes ble det svært jevnt, og det tror jeg det fort kan bli denne gangen også, umulig å spå, en ekstra nerve i og med at det er et rent Telemarksoppgjør og ett lag som sikkert vil vise seg fra sin beste side på hjemmebane!

Heros 2 – Kobra Heros
Dette kan fort vise seg å bli et toppoppgjør, avhengig av hvilket lag Heros 2 stiller i helgen! Kobra som nettop har rykket opp har rankinglista full av gode spillere, men det har også Bergensklubben Heros 2. Hvis Heros stiller et bra lag, noe de for så vidt kan gjøre ettersom de ikke har samlerunde i STIGA-Ligaen denne helgen, er de absolutt et lag å se opp for. Kobra på sin side har også et meget sterkt lag, som ut fra rankingen like greit kunne stilt et par divisjoner høyere. Satses det på opprykk på Kongsvinger?

For å se resterende oppgjør og hvilke kamper som spilles kan du gå inn på følgende link:https://bordtennis.no/seriespill/?sesong=2016&avd=2A