Året hoved-NM står for døren, og kongepokalene skal deles ut!

74

Skrevet av Christian Ibenfeldt

Året hoved-NM står for døren, og kongepokalene skal deles ut. Vi har spurt noen av de største favorittene til å vurdere deres oppkjøring mot årets høydepunkt på norsk jord og egne sjanser.

I herreklassen har vi hørt med nummer 1 på rankingen Roger Andersson, årets topp 8 vinner Eskil Lindholm og fjorårs-finalist Marcus Wærstad. Geir Erlandsen har vi ikke hørt fra, men vi regner med at han lar spillet tale for seg i helgen.

Felles for dem er at alle ser på Geir som mannen å slå – i år igjen. Selv om ryktene vil ha det til at Geir har trappet ytterligere ned synes det som om de fleste fortsatt tror han legger ned nok arbeid til å bli værende på topp i år også.

Oppladningen har vært noe utfordrende for Roger – influensa symptomer i 4 uker har ført til lite (ingen?) spilling. Kledelig beskjeden er likevel medalje målet i alle klasser. Hvilken valør får vi ikke vite…

Eskil føler seg i motsetning til Roger, i god form. Skadeproblemene med hoften er fortsatt litt frem og tilbake, men han har konkurrert mye og virker å være klar. Ambisjonen er å slå alle på andre siden av bordet, så da er det vel gull som gjelder da? Han ser frem til Hardanger-turen og gleder seg til mange jevne kamper – det kan virke som det er ganske åpent i toppen i år.

Marcus har hatt en god oppkjøring i USA. Målet er en bedre enn i fjor, men han ser likevel ikke på dette året som hans beste sjanse – han ser fremover og har endret litt på spillestilen. Det har vært fokus på det defensive den siste tiden. NM blir spennende mht å måle fremgangen.

I dameklassen er det mange som går for gull. Tittelforsvarer Ilka Doval, topp 8 vinner Sarah Horgen, Rebekka Carlsen og Maja Haugen Gjelle har gitt litt innside-info foran helgen:

I motsetning til herrene vil ingen utrope en klar favoritt eller utfordrer de frykter mest. Damene i toppen kjenner hverandre godt og det kan virke som det er flere som tror på medalje. Ilka og Sarah er klarest på at det er gull som gjelder. Begge er skadefrie i likhet med Maja.

Oppkjøringen har vært en smule turbulent for Ilka, men hun føler seg klar for helgen. Maja virker svært fornøyd med tingenes tilstand og har hatt en god trenings- og konkurranseperiode bak seg.

Rebekka har hatt et vanskelig år med store skadeproblemer og er fortsatt plaget med en skulder. Normalt ville gull vært et naturlig mål også for henne, men etter å ha mistet mye trening i år senkes ambisjonene noe. Det trenes godt på damesiden og det er vanskelig å ta igjen forspranget de andre har fått tidligere i sesongen.

I tillegg til de nevnte damene og herrene ser vi for oss at både Nora Bagner Nilsen, Grutle Aasebø-søstrene, Fredrik Meringdal, Lars Rønneberg og kanskje B-72 duo’en Adrian Wetzel og Sondre G.Berner kan være med å kjempe i toppen.

Det blir uansett spennende dager i Hardanger…