Profil: Anna Grutle Aasebø

115

Skrevet av Christian Ibenfeldt

Anna utgjør andre halvdel av duoen som skal forsvare de norske fargene i EM. Kongepokalvinneren fra 2015 som forrige sesong måtte gi fra seg «tronen» til Ilka, satser videre som en av få seniorspillere. Hun vil fra i år kombinere dette med studier.

Når og hvordan begynte du med bordtennis?
Jeg begynte med bordtennis da jeg var ni år via SFO på skolen. Marte spilte allerede aktivt i Fokus, og det bidro nok mye til at jeg ganske raskt begynte å spille i klubben.

Hva er det gøyeste du har vært med på med bordtennisen?
Jeg har opplevd utrolig mye gøy med bordtennisen! Alle mesterskapene har vært store opplevelser, kanskje særlig de to lag VM’ene jeg har fått spille. Ellers har jeg veldig mange gode opplevelser fra fokusleiren 🙂 resultatmessig var det gøyeste da jeg vant kongepokalen!

Høydepunktet så langt i karrieren?
Mitt beste resultat i Norge er at jeg har vunnet kongepokalen. Internasjonalt er jeg veldig fornøyd med gode kvoter i lagspillet i EM de to siste årene mine som junior, og enkeltseiere som mot blant annet Emina Hadziahmetovic

Du har det siste året vært plaget med skader. Hvordan har du jobbet med dette?
Jeg har vært en del plaget med skader, men har fått ganske gode rutiner på hvordan jeg skal forebygge dette. Jeg har en god fysioterapeut, og har skadeforebyggende trening som en del av hverdagen. Noen perioder må jeg fokusere ekstra på den fysiske treningen, og trene litt mindre bordtennis.

Noen du vil trekke frem som viktige støttespillere i din karriere?
Mamma, pappa og storesøster Marte er viktige støttespillere for meg. Ellers så har Eirik Ansnes som har vært hovedtreneren min hele karrieren vært den viktigste støttespilleren.

Dere er nå flere damer som holder et bra nivå, og det er vel lenge siden det har vært så stor konkurranse om plassene på landslaget. Bare positivt?
Ja absolutt veldig positivt! Jeg håper vi kan fortsette å pushe hverandre til å bli bedre og bedre, og at dette også har en positiv effekt på yngre jentespillere i Norge.

Du er en av få seniorspillere som fortsatt klarer å satse – hvordan skal vi få flere til å satse også etter videregående? Hvordan klarer du å kombinere studier med bordtennisen?
Jeg begynte å studere i høst, og kombinerer dette med bordtennissatsningen. Jeg håper flere etterhvert vil prøve å kombinere dette. Jeg tror det er fullt mulig å bli bedre selv om man må kutte ned treningsmengden litt på grunn av studier. Det gjelder å gjøre det beste ut av hvert pass man trener!

Mål for sesongen? EM?
Målet for sesongen er å fortsette å være blant de beste damespillerne i Norge, og kjempe om seier i topp 8 og i senior og eldre jr NM. I EM håper jeg å spille opp mot mitt høyeste nivå, og da kanskje ha mulighet for å slå noen bedre spillere.

Langsiktig mål?
Mitt langsiktige mål er å etablere meg på et høyere og høyere internasjonalt nivå.