2. divisjon avdeling A spilles I Nes Arena på Hvam

201
Hvam lag sesongen 2016/17

Skrevet av Anders Haukedalen

Det nærmer seg jul og det er klart for en ny runde I 2. divisjon avdeling A!

Denne helgen spilles serien I Nes Arena på Hvam, en arena som hittil er upløyd mark for undertegnede.

Det er alltid spennende å spille på nye steder, men invitasjonen fra arrangørklubben gir en beroligende følelse. Mer om det senere, men det ser på forhånd ut som om Hvam IL har full kontroll på hvordan denne runden skal arrangeres!

Foreløpig ser tabellen slik ut:oppegard

Oppegård BTK (8 poeng)
Kobra BTK (8 poeng)
Hvam (5 poeng)
Heros 2 (5 poeng)
Ham-Kam (3 poeng)
Skien BTK (2 poeng)
Kjelsås BTK 2 (1 poeng)
Notodden (0 poeng)

Denne helgen skal nok en gang samtlige lag I aksjon, og det ligger an til en spennende runde.kobra-btk

Det er som sagt siste helgen før jul, noe som kan vise seg å spille inn. Det er sesong for mye annet enn bordtennis, slik som julebord, familieselskaper, jobbreiser, gavehandel og andre ting; noe som kan spille inn på hvilket lag de ulike klubbene makter å stille med. Allikevel kan denne runden vise seg å være såpass viktig at det er andre ting som må velges bort til fordel for bordtennis – hvem vet?

Før helgen har jeg sett meg ut 3 kamper som jeg mener kan bli ekstra spennende, hvilke kamper og hvorfor ser du her:

Kjelsås BTK 2 – Skien BTKskien-btk

Dette er kampen som kan vise seg å bli årets viktigste for Kjelsås!

Med 1 poeng på tabellen og 1 poeng opp til Skien over streken er det mye som tyder på at dette er en kamp Kjelsås må vinne for å ha håp om å berge plassen I årets 2. divisjon. Skulle Skien vinne denne skaffer de seg et forsprang ned til Kjelsås på 3 poeng, hvorav 2 av de 3 poengene er skaffet mot nettop Kjelsås!

kjelsas-btkTabelljumbo Notodden bør også følge resultatet av denne kampen, de håper kanskje mest på en uavgjort og poengdeling her?

Skien kan spille uten press da de møter et lag med flere høyere rankede spillere, som I tillegg ligger under dem på tabellen med kniven mot strupen. Det er med andre ord duket for et meget spennende bunnoppgjør I avdelingen!

Ham-Kam – SPKL Heros 2 Vinner av 3 div. avd. B Ham-kam

En kamp som på papiret skal være ganske jevn, men bikke I favør Heros ettersom både deres ener og toer er høyere ranket enn alle Ham-Kam sine spillere. Allikevel viste «Kamma» sist mot Skien at ranking ikke har noe å si når kampen har startet. Heros har tatt flyet fra Bergen, gutta fra Hamar har kun unnagjort en liten kjøretur på motorveien og det kan gå mot en ny skrell her, som I tilfelle vil føre til at Ham-Kam knapper innpå Heros med de to poengene de nå ligger bak dem før denne runden. Drar Heros fra bunnlagene nå, eller tetter «Kamma» det til på midten? Denne blir spennende!

Hvam IL – SPKL Heros 2heros

Nok en viktig kamp for Bergenslaget!

Her snakker vi om to lag som ligger likt I antall poeng før samlerunden (med Hvam foran på matchkvote) og går alt som de to planlegger vil de også ligge likt før siste kamp søndag, da de møtes ansikt til ansikt! For arrangørklubben ligger det kanskje mer prestisje I å vinne på hjemmebane, og det er absolutt ikke til å skyve under teppet at hjemmebanefordelen teller en god del også I bordtennis. Med seier her vil også Hvam kunne klore seg fast og kanskje henge på de to topplagene inn I det nye året, og med maksimal uttelling videre kan de absolutt blande seg inn I kampen om de to øverste plassene. En viktig kamp for arrangørklubben Hvam IL, som absolutt kommer på riktig tidspunkt; på hjemmebane I Nes Arena!notodden-btk

Så til slutt vil jeg si noe om forventningene mine til selve arrangementet:

Jeg ser alltid frem til å spille I nye haller, Nes Arena er en «first» for meg og jeg har inntrykk etter samtaler med andre spillere av at det er en fin hall å spille I. Kampene som skulle startet kl 13:00 på søndag er fremskyndet med en halvtime på forhånd, noe som kan virke rart for et utrent øye, men som er helt naturlig da disse normalt blir avtalt flyttet I løpet av helgen uansett ettersom de fleste spillerne på dette nivået (dessverre) ofte tenker mer på å komme seg fort hjem enn å få slappet av nok før neste kamp.

De meldes I invitasjonen om at kiosken vil ligge I 2. etasje I hallen, av dette tolker jeg at den ikke ligger I umiddelbar nærhet til spilleområdet, noe jeg ser som positivt da det fort oppstår situasjoner hvor folk skal balansere 4 pølser, 3 kaffekopper og 1 åpen brusboks mellom kiosk og benk 🙂

Spillebordene er selvfølgelig blå, men det meldes om røde oppvarmingsbord – artig vri og vi håper selvfølgelig det bidrar til god julesteming I hallen!

Videre skal det spilles med baller fra Yasaka. Sist disse ble brukt I 2. divisjon (på Fornebu sist sesong) røyk det flere baller enn på et NM for Yngre. Det blir spennende å se om Yasaka har hatt samme positive utvikling som Stiga og Butterfly (sistnevnte ble brukt I forrige samlerunde) på ballkvaliteten denne sesongen!

Alt I alt ligger det an til en fin helg på Hvam og det gjenstår kun å ønske alle lag lykke til!

For øvrig kampoppsett, tidsskjema og fullstendig tabell se: https://bordtennis.no/seriespill/?sesong=2016&avd=2A