5.divisjon i regi av Region Øst er et godt konsept for norsk bordtennis

867

Artikkel skrevet av Egil Hauge, fotograf Fang Brune

Det myldret av bordtennisspillere av begge kjønn, alle aldre,»trimmere» og talenter i Neskollenhallen på Hvam søndag 24.november 2019. Arrangøren Hvam IL hadde rigget opp 12 flotte bord. ,Det ble det spilt 12 lagkamper over tre runder som gir hele 120 single- (108) og doublekamper (12) i løpet av disse sju søndagstimene (klokken 10 til 17). I de to første rundene ble det spilt på to bord i hver lagkamp, og i den siste runden spilte alle lag på tre bord av gangen. Tilbakemeldingene til arrangøren var at det var gode forhold og fasiliteter inkludert en superbra kiosk (servering).

Årsaken til den sportslige suksessen er nok at de unge talentene får prøvd seg mot forskjellige typer spillere, de unge fremadstormende har godt av matching mot freske voksne damer (les: Hadelandsdamene og KOBRA GOLD) Mange av damene er svært så sikre, og derav blir det mange og flotte ballvekslinger). Noen av klubbene hadde også supplert sine lag med en voksen mann eller to som ga god motstand i sine kamper. Og ikke minst ble det noen thrillere i flere av matchene mellom ungguttene fra de forskjellige klubbene.

Også er det jo slik at regionen deler opp lagene etter plassering før jul i nye avdelinger fra nyttår. Det betyr at de beste lagene i avdelingene i 5.divisjon møter hverandre, de nest beste plasseres i sammen osv.

Sportslig ble det B-72 5.lag som gikk av med seieren i denne avdelingen etterfulgt av Hvam IL 4.lag som kom a poeng med B-72 gutta, men fikk noe svakere målscore. Begge lagene består av unge gutter som er noen av «framtidens menn» i norsk bordtennis  På B-72 5-lag spilte Rasmus Amlie, Eivind Emblemsvåg og Daniel Andre Thai-Hegge. Årets lagspiller i 5.divisjon avdeling C ble Isak Fang Brune fra Hvam IL og her gikk sølvet til Dennis Eidal fra Harestua BTK 4.lag. Beste plassering for damene med hederlige delte 6.plasser ble Lene Jensen og Linda Svendsbråten, som begge spiller for Hadelandsdamene. Dal 2.lag fikk med seg tre seire, en uavgjort og tre tap gjennom høsten – og det gir også et godt og balansert resultat for grønntrøyene.

Siden vi opplever at spillerne er svært begeistret for oppdatering av seriespillet og rankingen til Norges Bordtennisforbund tok Ola Brune fra Hvam affære, og fikk registrert alle resultatene fortløpende. Det er alle fornøyde med – og litt proff bistand/tips fikk arrangøren også av Morten Kjølsø fra Harestua BTK i denne sammenhengen.

Alt i alt en trivelig og sportslig god bordtennis søndag i Neskollenhallen for alle de åtte lagene i avdelingen..

Da er det bare å glede seg til nyåret og ny bordtennismyldring i 5.divisjon her i region Øst.