4. divisjon avdeling A: Langhus 2, Askim 2 og Sarpsborg 2 klare for A-sluttspill i Region øst

299
For andre sesongen på rad arrangeres de 3 4. divisjonsavdelingene i Region Øst som en todelt serie. Lagene spiller innledende serie på høsten i tre ulike avdelinger der alle møter alle én gang. De tre beste lagene i hver avdeling går så til et A-sluttspill (ny avdeling der alle møter alle én gang) som spilles i vinter/vårsesongen. Nr. 4 og 5, samt de to beste sekserne går til B-sluttspill, mens de øvrige lagene går til C-sluttspill. Også her møter lagene i hver sluttspill-avdeling hverandre én gang. Dette gjør at man får plassering på alle lagene i 4. divisjon i regionen fra 1. til 25. plass.
.
Sist helg ble avdeling A ferdigspilt i Askim. Langhus 2 vant avdelingen og går videre til A-sluttspill etter nyttår sammen med Askim 2 (2. plass) og Sarpsborg 2 (3. plass). Langhus var klart best mot Askim og gikk seirende ut av toppduellen med 8-2.
.
B-72 3 kom i denne siste samlerunden med en god spurt på oppløpssiden, slo både Askim 2 og Lynild 3, og hadde med seier over det unge, lovende Sarpsborg-laget knepet den 3. A-sluttspill-plassen foran nettopp Sarpsborg 2. I stedet ble det 5-5 i denne viktige kampen, og B-72 3 får nøye seg med å spille B-sluttspill sammen med Larkollen 2 (5. plass) og Oppegård 3 (6.plass). Sistnevnte er til tross for 6. plass allerede klare for B-sluttspill, da det med 7 poeng ikke er matematisk mulig å bli dårligste 6-er av de tre avdelingene. Til C-sluttspill fra denne avdelingen går Klemetsrud 2, Lynild 3 og Fokus 5. Sluttstillingen for avdeling 4 A finner du HER.
.
Det må for øvrig nevnes at Kim Alexander Brattvang fra Sarpsborg har blitt denne avdelingens beste lagspiller med 78 poeng. Ikke dårlig for en gutt som i år tilhører 12-årsklassen! Ellers nok en gang takk til Askim, som arrangerer veldig gode serierunder, og alltid bidrar til god stemning i hallen!
.
Begge de to øvrige 4. divisjonsavdelingene har én samlerunde igjen av det innledende seriespillet. I avdeling B er foreløpig Oslo 2 (nok et ungt og lovende lag!) ubeseiret og ligger dermed best an sammen med Vind 2 og Fokus 4. Avdeling C spilte sin 2. samlerunde i helgen på Hvam, og her er det Fokus 6 som er ubeseiret så langt, og topper foran Kjelsås 4 og Oslo 3.  Veldig mye er imidlertid fremdeles åpent i disse avdelingene, som begge skal ha sin siste samlerunde 24. november.
.
Også for 5. divisjon i region øst (19 lag fordelt på to avdelinger) arrangeres det todelt serie med innledende seriespill i høst og sluttspill med to nye avdelinger til våren (nr. 1-5 går til A-sluttspill og 6-10 til B-sluttspill fra hver avdeling). Her er det Fornebu 8 og som topper avdeling A foran B-72 8 og B-72 6, og Oppegård 5 som topper avdeling B foran Kobra 3 og Jevnaker 3. Det er for øvrig gøy å se hvor mange damespillere og ungdomsspillere som har funnet seg til rette i 5. divisjon!
.
Skrevet av Kristian Vengbo