36 utebordtennisbord utplassert i fem kommuner i Romerike i årene 2015-2018

  395

  WOW, 36 utebordtennisbord utplassert i fem kommuner på Romerike i årene 2015-2018

  Bordtennisgruppa i Hvam IL samt Haga IF med ressurspersonen Egil Hauge i spissen har gjennom prosjektet «Bordtennis for alle på Romerike» skapt mange møteplasser for barn, ungdom,voksne og eldre.

  De 36 utebordene (30 Stiga Outdoor og 6 Cornilleau Park) er utplassert i kommunene Nes (19 utebord), Sørum (5), Ullensaker (5), Aurskog/Høland (4) og Fet (3). For eksempel har alle skoler på Nes fått utebord som gaver, det samme har flere idrettsparker og det nye omsorgs- og eldresenteret på Blaker i Sørum fått.

  BORDTENNIS er jo en aktivitet som treffer alle uansett nivå, alder, etnisitet, funksjonsfriske eller funksjonshemmede. Hovedmålet har vært/er å få flere barn/ungdom til å delta i bordtennis som aktivitet og lavterskeltilbud.

  For denne gruppen byttes da i blant PC, Ipad, mobiltelefoner med fysisk utfoldelse og lek. Også voksne og eldre får mulighet, spesielt på utebordene i parkene.

  Effekten av dette tilbudet er også at det styrker oppvekstmiljøer, bidrar henholdsvis til sterkere tilhørighet, bedre helse og rekrutteringen til bordtennissporten.

  Prosjektet har vært mulig å gjennomføre grunnet gaver/midler fra hhv. Gjensidigsidigestiftelsen (26 utebord med mere utplassert i årene 2016, 2017 og 2018) og Sparebankstiftelsen (10 utebord, herav ni utplassert i 2015) på til sammen kroner 867.220,-. Hvam IL Bordtennisgruppa har også fått innebord, nett, hager og racketer. Et par av skolene har mottatt innebord av prosjektet. Alt bordtennisutstyr er kjøpt inn og levert fra TTEX AS.

  Se for øvrig vedlagte oversiktskart over alle lokasjoner som har fått utebordtennisbord som gave fra stiftelsene.