3 Divisjon Avdeling A: Para NBTF under lupen.

226
Para NBTF seriemestere i 3. divisjon avd. A

Tekst og foto: Øyvind Csiszar 

Vi er godt igang med 3 Divisjon Avdeling A, lørdag 27 Oktober gikk andre samlerunde av stabelen på Larkollen.

I den forbindelse benyttet undertegnede seg av muligheten til å slå av en prat med det spennende laget Para NBTF. I praksis er dette altså landslaget vårt for funksjonshemmede, som trenes av evigunge Jan Bergersen, som også fungerer som «altmuligmann» for denne gjengen, iflg. ham selv… Litt mimring ble det også, da Jan introduserte meg som en spiller han hatt noen tøffe matcher mot, for ca. 35 år siden!

Som vanlig i denne divisjonen, møter man alle typer spillestiler, i alle aldersgrupper, noe spillerne fra Para kommenterte smilende flere ganger. Men de er alle enige om at det er nyttig og lærerikt, og bra matching. Forresten er det ingen tvil om ambisjonene, Jan svarte kort og presist på mitt spørsmål om målsettingen i seriespillet: Vinne avdelingen! Slike mål liker vi å høre! De fortalte at de trener så og si daglig, og virkelig ønsker fremgang. Noe overraskelse kunne jeg se i ansiktene deres, da jeg antydet at de aller fleste motspillerne (særlig de godt voksne), nok lå på max 1-2 økter i uka, kun for å holde formen noenlunde ved like. Jeg la raskt til at de spillerne de taper for på høstparten, vil de slå utpå nyåret, nettopp grunnet treningsmengden. Gamle ringrever, som det er mange av, flyter godt på rutine og skru, men før eller siden må de melde pass for disse ivrige og treningsvillige spillerne, det kommer en dag hvor det rett og slett går for fort for oss… Nevner også at det var mange i hallen som var imponert over ferdighetene til laget!

Ellers er denne gjengen medievante, så det var ingen problemer med å få de i tale, de gransket lagbildene nøye, før de bestemte hvilket som var best egnet for publisering, artig! Følgende spillere representerte Para NBTF denne lørdagen: Nora Korneliussen, Aida Dahlen, Steffen Salomonsen og Pablo jacobsen. Det blir spennende å følge dette laget videre, alle resultater ligger på hjemmesidene våre.