3 Div. Avd B: Bordtennisbord vs Julebord.

445
Vind IL-BTG

Tekst: Øyvind Csiszar

Januar er alltid en tung måned, det være seg pengemessig, værmessig, håpløse nyttårsforsetter, og ikke minst treningsmessig… Det ble arrangert samlerunde på Fornebu for oss siste søndagen i Januar. Det er vel ikke til å stikke under en stol,  at noen av spillerne som deltok denne helga, hadde bortprioritert bordtennisbordet måneden før, til fordel for julebordene! Det ble i alle fall mumlet noen tynne unnskyldninger om dette i løpet av dagen.

Samlerundene i vår avdeling, foregår stort sett i veldig god tone, hvor smilet sitter løst, uansett om det blir seier eller tap. Skulle noen hissige unggutter utarte litt under matchene, så se ikke bort ifra at avdelingens «fedre» Kobra, trår til med litt voksenopplæring…de snittet på en god pensjonistalder denne samlerunda, så respekten har de!

Generasjonskløften blir veldig synlig under dødtiden mellom matchene, de yngre benytter hvert ledig minutt til å stikke hodet ned i en mobiltelefon, mens de eldre tusler rundt med kaffekoppen, og slår av en prat. Å kaste inn håndkleet for oss gamlinger, er ikke noe tema, vi diskuterer livlig kommende veteranmesterskap, flere år i forkant, vi konkluderer med at bordtennis er en herlig idrett!

Sportslig sett blir det et rotterace om seieren i avdelingen mellom Nordre Eidsvoll, Fokus BTK 4, og Kjelsås BTK 3. Da Nordre Eidsvoll er arrangør av siste og avgjørende samlerunde, må de sees på som favoritter. Dette begrunnes med diverse tyvtriks de kan benytte seg av; Må besøkende lag parkere 2 km unna hallen? Blir innetemperaturen skrudd ned noen grader, slit at gummiene blir «døde»? Må alle gjestende lag skifte i gangen, mens de selv har garderobe med sauna, massasje, og boblebad? Osv., osv. Dette blir spennende! Et lite hjertesukk må nevnes, håper at vi kan bli raskere «online», resultatene ble ikke lagt inn før 2 dager i etterkant, det er et punkt vi kan bli bedre på.

Til slutt drar jeg en historie som undertegnede ennå husker som det var i går. For ca. 35 år siden, og sikkert samme antall kilo siden, var jeg på chartertur i Tunisia. Hotellet hadde bordtennisbord, og jeg benyttet dette titt og ofte, fikk låne brukbare racketer der, da min lå hjemme i Hamar. Vel, en kveld ble det arrangert hotellmesterskap, det var faktisk brukbart med påmeldte, og etter hvert kom det også litt tilskuere. Jeg kom greit til finalen, hvor jeg møtte en middelaldrende Tysker, i særdeles godt hold… Han hadde medbragt egen racket, og var god, og en anelse hissig, han SKULLE bare vinne finalen! Den gangen spilte vi settene til 21 poeng, det var varmt, bortimot 40 grader, noe jeg dro fordel av, da matchen gikk til 3 sett, motstanderen svettet, svettet og svettet, og jeg dro iland seieren til slutt. Min gamle far var sekundant, han påstår den dag i dag, at han aldri har sett noen som svettet slik som han Tyskeren! Men, motstanderen min fikk siste stikk, under premieutdelinga på kvelden, (på scenen, med alle hotellgjestene som tilskuere), mottok jeg 1 premien, en grusom, glorete tallerken, mens han fikk en svær vinflaske! Da var tapet glemt, og gliset hans gikk langt bak ørene…