Dommerrapport: 2017 ITTF Premium French Junior and Cadet Open METZ

45

Tekst: Erik Bergerseter

2017 ITTF Premium French Junior and Cadet Open – METZ

Arrangement:
2017 ITTF Premium French Junior and Cadet Open.
Complexe Saint Symphorien, Metz
Junior lag, singel og double og Cadet lag, singel og double.
Dommer: ERIK BERGERSETER

Reise:
Fly fra Oslo-Amsterdam-Luxembourg t/r.
Egen sjåfør alene fra flyplassen med en hyggelig franskmann som ikke snakket engelsk. Ca 1 times biltur.

Innkvartering:
Hotel Kyriad Enzo Augny. Lite hotell i utkanten av Metz, ca 15 min med buss fra hallen. Alt for langt unna sentrum til å få se noe av byen. Dårlig frokost og Wifi som fungerte i 5 min. Og ikke mulig å få kjøpe middag eller vin/øl. Delte rom med en ung finne ved navn Joonas Kivimäki. Hyggelig fyr som tok BB eksamen dagen før stevnet startet og bestod.

Måltider:
Frokost på hotellet, ikke noe å rope hurra for. Men sjokolade crossaint gikk alltid ned.
Lunsj og middag ble servert i hallen. Veldig bra mat alle dager, variert og sunt. Ellers hadde vi en Umpire lounge i en garderode hvor vi kunne få drikke og småkaker. De hadde satt inn ekstra stoler så man satt relativt behagelig.

Lokal Transport:
Shuttlebuss som var satt opp fra 07.40-09.50 på morgenen med ca halvtimes avganger. På kvelden var det satt opp busser fra kl 19.10-23.40 med ca halvtimes avganger her også. Hvis man skulle til eller fra hallen i tidene i mellom så ordnet de transport med bil. Aldri noe problem å få skyss. Men bussen var for sen 2 dager på morgenen og spesielt på fredag var dette et stort problem. Fredag begynte lagspillet og vi skulle ha dommerbriefing kl 08.00 og bussen skulle gå kl 07.50. Men den kom kl 08.25 og da skulle vi stått klare til å ta imot lagene i call area. Men heldigvis var det mange franske dommere som kjørte selv og alt var klart når vi kom. Briefing ble det dårlig med, men vi klarte oss greit.

Akkreditering:
I hallen før dommerbriefing. Fikk utdelt program, matbonger og lommepengene og det obligatoriske kortet rundt halsen. Som man sjelden bruker i og med at man er i uniform stort sett hele tiden.

Hallen:
Complexe Saint Symphorien er vel en relativt gammel hall. Men stort kompleks. Spillet foregikk i 2 haller. I hoved-hallen begynte man alltid med 10 bord og spilte på rødt taraflex gulv, her gjorde man om hallen etter hvert som sluttspillet nærmet seg finalen. Fra 4 og så til 2 bord. Dette ble gjort hver dag. I hall 2 ble det spilt på 6 bord på vanlig hall gulv, som ble benyttet mest til consolation (B-Sluttspill)
Trening var mulig i hall2 hvor hallen var delt i 2 og i lunsj/middag hallen var det også satt opp 6 bord til trening.

Dommerbriefing:
Kort briefing på ca 40 min. Hvor man gikk igjennom det vanlige og huske å skrive rett på skjema i lagkampene og trekning av A/B eller X/Y.
Etter briefing ble vi invitert av arrangøren ned til hall2 og «VIP» område hvor vi ble tilbudt litt ost, snacks og god å drikke. Meget hyggelig!

Dommerorganisasjon:
Overdommer: Francoise Lapique (France)
Assisterende overdommere: Isabelle Beumier (Belgia) og Jacques Barraud (France)
Call Area sjef: Adrien Dodu
ITTF Evaluator: Cindy Leung og Joe Fisher
Meget kompetent og hyggelig dommerteam. Full kontroll og holdt tidsskjema alle dager!
Ellers var vi totalt 54 dommere. Hvor 34 var fra forskjellige steder i verden, 19 internasjonale dommere og 5 nasjonale dommere.

Call Area:
Var lagt til garderoder da det var 2 call areas, 1 rom til hver hall. Enkelt å finne for alle da det lå i gangen man måtte igjennom for å komme til begge hallene. Litt trangt under lag, men heldigvis så var det jo kadetter og juniorer som ikke tar så stor plass. Alt fungerte utmerket her, alle som hadde vakt gjorde jobben de var satt til. Og skjemaer og konvolutter lå alltid klart til neste runde. Hjalp virkelig å ha en call area sjef som jeg ikke har sett på andre stevner. Han holdt ordne på sakene! Og noe vi burde vurdere å ha i vårt top10 stevne i 2018.

Dommergjerningen:
Som alltid mange kamper og lange dager, det har man blitt vant til etter hvert. Men helt fint skjema så man fikk tid til å spise og sette seg ned litt.
De 2 første dagene dømte jeg med en italiener ved navn Renato Agagliate. 6 kamper på tv bordet første dagen. Server ble tatt og gule kort ble gitt ut. Men ingen spesielle problemer. Torsdag ble en rolig dag, 2 kamper på tv bordet og var ferdig kl 16. Så en fin dag!
Fredag bytter jeg makker til en fra Slovakia ved navn Milan Chamula. Og lagspillet begynner denne dagen. Starter igjen med 2 kamper på TV bordet og dømmer totalt 4 lagkamper. Lørdag blir det totalt 9 kamper å dømme, 4 av de på Tv bordet. Skulle egentlig bare være 8, men var reserve å måtte steppe inn for en franskmann.
Søndag bytter jeg partner igjen til og en ny italiener ved navn Sante Gigante. Kun noen få kamper denne dagen da transporten var satt opp lenge før finalene skulle begynne.
Når man dømte i B-sluttspill så var man kun 1 dommer. Og det er jo mer vanlig for meg enn alle andre som var der.
Alt i alt veldig bra dømming fra mange. Helt ok fornøyd med egen innsats.

Oppsummering:
Veldig bra arrangement og godt gjennomført. Vil anbefale alle dommere til å reise på slike turneringer da man får alt; lag, double og singel.
Ellers må jeg nevne at de franske dommerne inviterte til en samling på torsdag kveld på hotellet. Hvor de serverte champagne, skinke, ost, øl og snacks. Veldig hyggelig og ble satt pris på!
Synd å ikke få se litt av byen Metz. Franskmenn utenfor hallen kan ikke engelsk… Men man klarer seg med peke og lære seg noen franske gloser.