2. divisjon avdeling A – Første samlerunde vel overstått!

118
Det blir spennende å se hva Oppegård får til i årets sesong.

Skrevet av Anders Haukedalennotodden-btk

I helgen ble første samlerunde i denne sesongens 2. divisjon avdeling A spilt i Isolahallen på Notodden, naturligvis med Notodden BTK som arrangør.

Hallen må kunne regnes som en av Norges beste haller som kun er beregnet på bordtennis, med plass til 12 konkurransebord, eget styrkerom for fysisk trening og eget kiosk- og sofaområde. Eneste lille minus er mange vinduer, samt manglende dusjer i garderobene. Vinduene var dekket godt til og folk dusjet på hotellet eller hjemme, så det gikk fint.
Det ble spilt mange harde kamper, og alle seriens lag var i aksjon denne helgen.

På forhånd forsøkte jeg meg på en vag spådom, jeg tenker jeg bør oppsummere denne litt:hvam
Jeg spådde at lagene Hvam, Kobra, Oppegård og Kjelsås ville kjempe i toppen av tabellen, med Heros 2 som en liten outsider. Så langt har jeg truffet på 3 av 4, eller 4 av 5 om vi regner med outsider-tipset. Kjelsås er eneste lag med kun ett poeng og ligger nest sist på tabellen etter denne første runden med kun Notodden bak seg. De stilte et noe redusert lag på lørdagen hvor de tapte begge sine kamper, men med 2 forsterkninger på søndag kunne de klore til seg et sterkt poeng med uavgjort mot Ham-Kam.

Videre hadde jeg plukket 3 kamper hvor jeg på forhånd mente det kunne bli ekstra spennende:

Ham-Kam – Skienhamkam
Denne kampen skulle på papiret være svært jevn, noe den også ble. For det endte 6-4 til «kamma» i dette svært tette oppgjøret som fort kunne bikket andre veien eller endt uavgjort. Ham-Kam viste i helgen at de ikke kan avskrives og at de har et sterkere lag enn rankingen tilsier – hvis disse kommer seg ut og spiller turneringer jevnlig vil nok samtlige på laget øke sin rankingsum med minst 100 poeng hver.

Notodden – Skien skien-btk
Lokaloppgjøret i 2. divisjon, slaget om Telemark, ble dessverre aldri særlig spennende. Notoddens ener og spillende trener, Konrad Sierputowski, gjorde som ventet rent bord i singlene sine, men det stoppet også der for Notodden. Skien vant begge doublene og de resterende singlene og kunne innkassere en komfortabel 8-2 seier.

Heros 2 – Kobrakobra-btk
Dette oppgjøret ble egentlig alt annet enn spennende, tross at Heros 2 stilte eget ganske ungt, men allikevel bra lag i helgen bestående av Sveinung Hartveit, brødrene Gard og Seth Egenberg, samt evigunge Helge Heienberg. Kobra vant enkelt 10-0, men det kunne fort blitt 9-1, etter at Anton Olovsson sikret smultringen for Kobra med seier 14-12 i avgjørende sett mot Gard Egenberg i en kamp hvor kun ett sett ble avgjort med «normale» settsifre (8-11) og de resterende settene gikk både til 17-15, 15-13 og 12-10 (!) – stort jevnere blir det ikke.heros

Videre registrerer jeg at dette kommer til å bli en svært spennende sesong mtp tabellen, der både Kobra og Oppegård vil kjempe hardt for opprykket, det kan lett tenkes at kampen mellom disse to 12. Mars 2017 vil bli en ren seriefinale som kan være verdt å få med seg!

Videre meldes det om positivt klima i hallen, med unntak av litt diskusjon rundt hva som er godkjent serve eller ikke. Det blir i mine øyne vanskelig å mene så veldig mye om det så lenge spillerne dømmer kampene selv, ingen vil jo hverken gi eller frata eget lag fordeler, men i de kampene overdommer eller dommere fra arrangørklubben dømte ble det allikevel gitt advarsler til de «verste» serverne. Kiosken var bra, arrangørene gjorde en god jobb med gjennomføringen og lagene viste god sportsånd. Alt i alt enn vellykket serieåpning på Notodden.kjelsas-btk

For fullstendige resultater se under seriespill tabell og enkelt resultater