2. divisjon avd. B: Para NBTF var helgens sterkeste lag

269
Para var helgens sterkeste lag som vant alle sine lagkamper.

Tekst: Mattias Steinland-Wallin (Oversatt fra Svorsk til Norsk av Pål Lilleseth)
Foto: Marianne Troppen Hornnes

Nede i en legendarisk, håndgravd bunker på Manglerud har det blitt spilt pingis på et nivå noen hakk over denn svenske Pingisligan. Det var såklart Fokus som arrangerte runde nummer 2 i avdeling 2B!

Denne runden hadde alle lagene med seg minst en ny spiller som ikke var med i første runden og det var såklart spennende.

For å summere litt av hva som hendte så kommer en oppdatering her:

Para var helgens sterkeste lag som vant alle sine lagkamper. Denne omgangen så var Aida (En av Norges mest kjente spillere?!) med som en solid forsterkning på laget. Det er et tydelig tegn på at Para ikke er i avdelingen for å leke selv om de kanskje er det gladeste laget i serien.

Hvam hadde ikke med seg Guyla Martinecz denne gangen, noe som gjorde det tøffere for dem. Jan Klemendorf steppet inn med et utrolig lurt defensivspill. De måtte se seg beseiret av Kjelsås ,deres eneste tap sålangt og uavgjort mot Sarpsborg og Fokus gjør at de beholder sin første plass på tabellen. MEN! Nå er det mange lag rett bak dem.

Fokus fortsetter å overaske seg selv med å plukke poeng og ligger nå på en andreplass. De hadde problemer med å skaffe et komplett lag til denne helgen, men det løste seg i siste liten. Innhopperen Felix sikret en singelseier og en seier i dobbel mot Hvam som gjorde at den kampen endte 5-5. Morten Thommasen gjorde også entre i 2B for Fokus denne runden.

Kjelsås hadde sterkt lag denne runden. Kristian Roksvaag og Øyvind Csiszar hadde premiere. Kjelsås slo Hvam 7-3 der Thomas Gundersen og Kristian storspilte! Seier mot Hvam, uavgjort mot Rana og B-72 innebærer at de nå ligger på 8 poeng der kun 3 sett skiller de fra å ta 4plassen fra B-72!

B-72 hadde denne omgangen byttet ut Anders Brennhagen med Martin Steen. De fikk mange tighte kamper men ingen seier denne gang. Knepent tap mot Para og uavgjort mot Kjelsås og Fokus. B-72s Marius Lindstad er i storform og tapte ikke en eneste singelkamp i helgen, er han seriens beste 4.mann?

Oppegård forsterket sitt allerede unge lag med den enda yngre stortalentet Hanna Hovden på lørdagen. Det viste seg å være en solid forsterkning da de slo Sarpsborg 7-3. Mot Fokus så vant hun også sine kamper, men det ble tap 4-6 i den lagkampen. På søndagen så ”joinet” kaptein Rikard laget med sitt stilrene defensivspill, men mot Para og Røstes utenomjordisk harde smashloop så ble det for tøft for både han og laget. Dette betyr at
Oppegård ligger i faresonen for nedrykk.

Sarpsborg fikk ikke med seg Benjamin på lørdagen men istedet fikk vi æren av å se og høre deres unge talent Kim Alexander som har en fighterspirit og feeling som mange av oss andre sikkert hadde behøvd. Oppegård ble for lure, men 5-5 mot Hvam er sterkt! På søndagen var Benjamin på plass og viste at det går fint å hvile seg i form da han briljerte enormt (Sorry Jakob men han var for bra også denne gangen). 7-3 mot Rana gjør at de akkurat holder seg over streken men jeg tror alle vet at de har mer å gå på.

Rana hadde en tøff helg i hovedstaden. Det er bra utvikling på ungdommene på laget og en stabil forsterkning i form av Jakob Hjelmer er herlig å se, men det er tøft i 2B. 5-5 mot Kjelsås gir dem sitt første og eneste poeng på tabellen. Magne hadde sin premiere for i år og spilte veldig bra mot Kjelsås. Selveste Tor Anders Rasmussen steppet inn i en kamp mot Para men kampnervene var kanskje litt for store i premieren?

Alt i alt så fløt arrangementet bra, men mange jevne kamper gjorde at det ble sent lørdagen. Fokushallen er ikke det største lokalet på jorden men man må gjøredet beste ut fra hva man har.

Det er trivelig stemning mellom lagene og mye trivelig snakk mellom kampene og det merkes at det begynner å bli jevnt. Flere spillere fra ulike lag burde nok hatt ett og annet gult kort for utagerende hendelser men uten utdannede borddommere så blir det som det blir. Etter de jevne kampene så kom den gode stemningen fort tilbake.

Tabell 2B
Årets Lagspiller 2B