3. divisjon avdeling E startet opp i helgen!

286
Stord BTK

Tekst: Roy Vetaas

3. divisjon avdeling E startet opp i helgen 15. og 16. september for lagene i region vest. Divisjonen består av seks lag, hvor Fjell-Kam nok må finne seg i å være favoritter.

Lørdag 15. september inviterte Haugesund til samlerunde, Stord og Stavanger besøkte Sildabyen for årets første kamper.

Kjell Lygren fra Fjell BTK

Stord har uttalt på Facebook at de har ambisjoner om opprykk. Laguttaket viste at de mener alvor. Her var det satt inn et mannskap med solid rutine. Trolig var snittalderen på laget nære snittalderen for når en lærer blir pensjonist.

The Golden Boys fra Stord startet med å beseire Haugesund med sifrene 6-4. Første kampen i oppgjøret ble vunnet 3-2, med settsiffer 11-9 i femte sett. Et tett oppgjør der tilskuerne ble holdt på pinebenken helt til siste kamp var spilt.

Stavanger klarte heller ikke å stå imot rutinen i Stord-laget. Stord vant komfortabelt 7-3 og startet seriespillet med to seire og delt tabelltopp med Fjell-Kam.

I dagens siste oppgjør fikk hjemmelaget Haugesund en enkel seier 8-2 mot Stavanger.

Lørdagens kamper i Haukelandhallen

Tom Strandberg fra Laksevåg BTK

Fjell-Kam startet serien med å beiseire Heros 7-3 og Laksevåg 9-1.

At Fjellgjeitene skulle vinne disse to kampene var forventet, men at Laksevåg kun skulle få en seier var svakere enn forventet. Fjell-Kam sine unge gutter (med unntak av grand old man Lygre) har trent godt og gjort store fremskritt.

Haukelandhallens sal 2 er en ok treningssal, men egner seg dårlig til å spille kamper. I perioder var det sol ute (ja – dette var i Bergen, det hender solen bryter seg gjennom striregnet), takvinduene i hallen gjør da at spilleren på ene siden av bordet blir blendet. Gulvet er i tillegg glatt, med de farene det kan være for spillere opp i årene med sterkt fremskredet benskjørhet.

Søndag kom Heros på besøk til Laksevåg. Basert på resultatene dagen i forveien var det forventet en svært jevn kamp. Laksevåg åpnet knallsterkt med seier i de fire første singelkampene. Tom Strømbergs sterke 3-0 seier mot deffer Kornelissen var høydepunktet i hallen denne dagen. Den ene ballvekslingen etter den andre var youtube-verdige. Rett og slett en flott bordtenniskamp!

Kjetil Korneliussen fra Heros

Før dobbeltkampene var det spenning i lokalet – hvordan ville lagene disponere mannskapet. Heros trengte seier i begge kampene. Ville de toppe ett lag eller satse på to jevne mannskap? Ville Laksevåg tenke på sammen måten, toppe ett lag for «sikre» minst en uavgjort i lagkampen. Heros toppet laget og kjørte Korneliussen/Simmones på ett lag. Det hjalp ikke.  Laksvåg sin duo (Hatlebakk/Vetaas) vant komfortabelt 3-1. Den andre dobbeltkampen endte også med seier til hjemmelaget. Stillingen i lagkampen var da 6-0 før de sist fire singelkampene.

De siste fire singelkampene ble spilt med lave skuldre. Et overraskende resultat var at unge Victoria Eilertsen (Heros) før første gang slo Laksevågs Stig Mortensen. Mye godt spill av begge to, Victoria holdt hodet kaldt og vant 11-9 i femte sett. Som vanlig var det hyggelig stemning i hallen, noe det alltid er med Heros på besøk hos Laksevåg.