8 nye internasjonale dommere

385

Tekst: Arild Knudsen
Foto: Ghassan Chaer

Forrige helg var 8 norske dommere på kurs for å bli godkjent som International Umpire (IU).

Albert Rooijmans var kursleder, og tilbakemeldingen fra samtlige var at han gjorde en utmerket jobb

Alle var inlosjert i flotte omgivelser på Olympiatoppen, mens selve kurset foregikk på Ullevål stadion. Albert Rooijmans var kursleder, og tilbakemeldingen fra samtlige var at han gjorde en utmerket jobb. Sjelden treffer man noen med så grundig forståelse av spill og regler, og som samtidig er utrolig dyktig til å videreformidle dette til andre.

Resultatet av kurset var at samtlige besto, og dette hadde overhodet ikke vært mulig uten Albert. Han ville veldig gjerne at vi skulle nevne hvor fornøyd han var med å se så mange unge deltakere. Foruten evigunge Anders Hovden og den eneste utenlandske deltakeren, Ulrich Hernandez, så var snittalderen på deltakerne ca. 25 år!

Dette var et meget godt gjennomført kurs, og vi takker Albert for den gode jobben han har gjort. Samtidig er vi veldig glade for at vi hadde så mange deltakere, og ikke minst at alle besto! Vi håper samtidig at dette viser at enten man er ung eller evigung, og ønsker å dømme bordtennis internasjonalt, så ønsker vi dette velkommen med åpne armer og skal jobbe for å legge til rette for at flere også kan få denne muligheten i fremtiden.

Vi er veldig fornøyde både med kurset og deltakerne, sier leder i dommerkomiteen Karl Børre Reite. Vi fikk en enestående mulighet til å holde et kurs i samarbeid med ITTF. Det ble arrangert to slike kurs på hvert kontinent. Det ga oss mulighet til å få med mange unge dommere denne gangen.

Bestått IU-eksamen betyr at man har svært god oversikt over bordtennisreglene og hvordan man bedømmer forskjellige kampsituasjoner som borddommer. Samtidig kreves det praksis for å bli virkelig god. De nye dommerne vil derfor bli fulgt opp de kommende to årene med kurs og veiledning «for seg selv» og sammen med de andre internasjonale dommerne. Utenlandsoppdrag vil bli tildelt når de er klare for det, etter en individuell vurdering.

Følgende 8 nye internasjonale dommere:

  1. Arild Knudsen, NTNUI
  2. Dahn Tran, NTNUI
  3. Katarina Arntsen, Skien BTK
  4. Benjamin Mercury Vetaas, Laksevåg BTK
  5. Kim-Erling Bolstad-Larssen, Laksevåg BTK
  6. Anders Hovden, Laksevåg BTK
  7. John Kristian Storemyr, Moflata BTK
  8. Kasper Valjord Christensen, Skien BTK