BESTEMMELSER FOR
EUROPA-CUPENE (ETTU)
NBTFS lovkomités oversettelse av utdrag av kapittel Gi ETTUs regelverk 2006-2007.
Inngår delvis i NBTFs konkurransereglement, jf. konkurransereglementet, pkt. 1.9.
G.2 KVALIFISERING
G.2.1 Hver klasse skal være åpen for en klubb fra hvert forbund som enten skal være forbundets seriemester eller vinneren av den nasjonale cup-konkurransen.
G.2.2 Tillatelse til påmelding må innhentes fra de respektive forbund som vil være ansvarlig for sine spillere med hensyn til økonomi og disiplin.
[1] Konstitusjonen er 1. kapittel i ITTFs regler.
MANDATER FOR STYREOPPNEVNTE UTVALG OG KOMITÉER
Mandatnummer Mandatenes overskrifter
Mandat nr 1 Representasjon ved norske mesterskap, Stiga Norgescupfinale, Stiga Norgescup, Interne jubiléer mm
Mandat nr 2 Fellesbestemmelser for NBTFs utvalg og komitéer med mer
Mandater for sektor Organisasjon
Mandat nr 3 Organisasjonsutvalget
Mandat nr 4 Anleggsrepresentanten
Mandat nr 5 Ungdomskomiteen
Mandater for sektor Toppidrett
Mandat nr 6 Toppidrettsutvalget
Mandat nr 7 Rankingkomitéen
Mandater for sektor Bredde og rekruttering
Mandat nr 8 Bredde- og rekrutteringsutvalget
Mandat nr 9 Veterankomitéen
Mandat nr 10 Tone Folkeson Minnefond
Mandat for sektor marked og media
Mandat nr 11 Markeds- og mediautvalget
Mandater for sektor Arrangement
Mandat nr 12 Arrangementsutvalget
Mandat nr 13 Seriespillkontakter
Mandat nr 14 Dommerkomitéen
Dette er åpen informasjon til ledere, nestledere og medlemmer i NBTFs utvalg og komitéer. Det er også viktig at andre holder seg orientert ved å lese ”Mandater for styreoppnevnte komitéer og utvalg”. NBTFs styre har valgt å organisere NBTF i sektorer, der hver sektor styres av et utvalg, eventuelt med komitéer mm underlagt hvert utvalg. En slik måte å organisere NBTF på er arbeidskrevende, og fungerer optimalt dersom alle involverte parter arbeider strukturert og målrettet over tid.
Du er blant de mange som har påtatt deg et eller flere verv i en eller flere av NBTFs styreoppnevnte utvalg og/eller komitéer. For å gjøre det enklere for deg å ivareta funksjonen har NBTFs styre utarbeidet strukturerte mandater inneholdende oversikter over de arbeidsoppgaver som påligger utvalgene/komitéene. Det er viktig å legge merke til, at for alle utvalgene/komitéene er det, i tillegg til egne mandater, etablert et fellesmandat, mandat nummer 2. Mandat nummer 2 inneholder flere arbeidsoppgaver som er felles for utvalgene/komitéene. Mandat nummer 2 gir også, i mandatets punkt 3, utvalgene/komitéene muligheter til å utvise ekstra kreativitet, da du selv, i samarbeid med din sektorleder, kan initiere og iverksette nye relevante arbeidsoppgaver utover mandatene.
For å gjøre arbeidet enklere, så vel for deg selv som for den som kommer etter deg i senere styreperioder, er det nødvendig å prioritere arkivarbeidet, som inkluderer å dokumentere hva som har blitt gjort innenfor utvalgene/komitéene. Dette inngår i punkt 9 i mandat nummer 2. Jeg vil bemerke at det viktigste selvfølgelig ikke er at det lages gode mandater, men at hver enkelt leder, nestleder og medlem i utvalgene/komitéene, med utgangspunkt i egne mandater, arbeider strukturert og målrettet over tid innenfor eget utvalg/egen komité og eventuelle budsjett. Mandater i seg selv utfører ingen arbeidsoppgaver, men de kan være et fint hjelpemiddel og styringsverktøy.
Til slutt vil jeg takke deg for at du har vært positiv til å være en aktiv bidragsyter innenfor NBTFs utvalg/komitéer i inneværende styreperiode. Du vil også oppdage at det til tider kan være nyttig å benytte referanser fra bordtennisfamilien utenfor utvalget/komitéen. Jeg ønsker deg derfor lykke til med arbeidet i samarbeidet med dine bordtenniskolleger.
Ta gjerne kontakt med den sektoransvarlige eller undertegnede for nødvendige avklaringer.
MANDAT NR 1: REPRESENTASJON VED NORSKE MESTERSKAP, STIGA NORGESCUPFINALEN, STIGA NORGESCUP, INTERNE JUBILÉER M.M.
NBTF-representasjon ved Norske mesterskap, Stiga Norgescupfinale, Stiga Norgescup, Interne jubiléer m.m. medfører følgende forpliktelser for NBTFs styre, NBTFs administrasjon, arrangør og NBTFs representant. Mandatet lyder som følger:
- NBTFs styres forpliktelser
- NBTFs styre oppnevner et styremedlem som NBTFs representant på de arrangementer styret bestemmer. Eventuelt ny oppnevning p g a forfall foretas av styret på et senere styremøte, alternativt av presidenten, dersom det er praktisk umulig å involvere styret.
- NBTFs styre oppnevner en representant som skal være til stede ved hele eller deler av arrangementet. Representantens reise- og oppholdsutgifter betales av NBTF. Det forutsettes at representanten kun ivaretar NBTF-oppgaver under arrangementet.
- NBTFs administrasjons forpliktelser
- NBTFs administrasjon informerer om styrets oppnevning(er) av NBTFs representant(er) gjennom styremøteprotokollen.
- NBTFs administrasjon gir arrangøren skriftlig informasjon om hvilket styremedlem som representerer NBTF ved arrangementet. Ved eventuelt forfall fra representanten gir NBTFs administrasjon arrangøren skriftlig informasjon om hvem som overtar som ny representant.
- NBTFs administrasjon legger representantens referat fra arrangementet ved som informasjonssak i påfølgende styremøte.
- Arrangørens forpliktelser
- Arrangøren sender i god tid før arrangementet invitasjon, program, eventuell trekning og annen relevant informasjon til NBTFs representant.
- Arrangøren presenterer og offentliggjør hvem som er NBTFs representant i et eventuelt program og ved åpningen av arrangementet.
- Arrangøren disponerer NBTFs representant som taler og premieutdeler.
- Arrangøren forplikter, ved eventuelle banketter eller lignende i tilknytning til arrangementet, å invitere representanten på arrangørens kostnad. Arrangøren skal også sørge for bespisning til representanten under arrangementet (ikke frokost og middag på kveldstid).
- NBTF representantens forpliktelser
- NBTFs representant informerer NBTFs administrasjon og NBTFs president dersom han/hun blir forhindret fra å representere NBTF ved arrangementet.
- NBTFs representant gir arrangøren i god tid i forkant av arrangementet beskjed om i hvilket tidsrom han/hun blir til stede ved arrangementet.
- NBTFs representant stiller seg til disposisjon som taler ved åpningen av arrangementet, i tilknytning til premieutdelingen eller på banketten.
- NBTFs representant stiller seg til disposisjon som premieutdeler.
- NBTFs representant besørger eventuelle utdelinger av gaver og/eller utmerkelser fra NBTF.
MANDAT NR 2: FELLESBESTEMMELSER FOR NBTFS UTVALG OG KOMITÉER
Mandat nr 2 er et fellesmandat for alle styreoppnevnte utvalg og komitéer. Mandatet lyder som følger:
- Organisering
NBTFs styre har organisert NBTF i fem sektorer. De fem sektorene er sektor for Organisasjon, sektor for Toppidrett, sektor for Bredde og rekruttering, sektor for Finans, marked og media, samt sektor for Arrangement. Lederen i sektoren skal komme fra NBTFs styre.
Hver sektor består av et utvalg og eventuelt underliggende komitéer.
- Oppnevnelse
Hvert utvalg skal bestå av en leder, fra NBTFs styre, og inntil 6 medlemmer, derav eventuelt en nestleder. Blant de maksimalt sju medlemmene i hvert utvalg skal inkluderes et medlem fra NBTFs administrasjon. Hvert utvalg bør inkludere et funksjonshemmet medlem.
Oppnevnte komitéer skal bestå av en leder og inntil 5 medlemmer, derav eventuelt en nestleder. Hver komité bør inkludere et funksjonshemmet medlem.
- 2-4 i NIFs lov angående kjønnsfordeling i råd og utvalg skal ivaretas.
Leder, nestleder og medlemmer av utvalgene/komitéene oppnevnes av styret.
Utvalgene/komitéene arbeider etter mandater fastsatt av styret.
- Møter
Utvalgene/komitéene avholder møter så ofte som arbeidsoppgavene i følge mandatet krever det, og innenfor vedtatte budsjettrammer. Utvalgene/komitéene kan selv initiere og iverksette relevante arbeidsoppgaver utover mandatet.
Kopi av møteinnkallinger skal sendes NBTFs administrasjon i god tid før møtet. NBTFs styre har rett til å delta i alle møter etter godkjenning av president.
I handlingsplanen for påfølgende budsjettår skal møteplanene til utvalgene/komitéene fremgå.
Det skal skrives møtereferat fra alle møter. Kopi skal sendes NBTFs administrasjon senest en uke etter at møtet er avholdt.
- Vedtak
Hvert enkelt utvalg og hver enkelt komité er vedtaksført med det antall stemmeberettigede som møter. Alle vedtak gjøres med alminnelig flertall. Ved stemmelikhet teller lederens stemme dobbelt.
- Sektorens mål for påfølgende kalenderår
Hvert utvalg skal årlig innen den dato NBTFs styre bestemmer utarbeide innstilling til mål for egen sektor for påfølgende kalenderår. Målene skal behandles av NBTFs styre.
- Sektorens strategiplan for påfølgende kalenderår
Hvert utvalg skal årlig innen den dato NBTFs styre bestemmer utarbeide innstilling til strategiplan for egen sektor for påfølgende kalenderår. Strategiplanen skal behandles av NBTFs styre.
- Sektorens budsjett for påfølgende kalenderår
Hvert utvalg skal årlig innen den dato NBTFs styre bestemmer, i samsvar med utvalgets innstilling til strategiplan, utarbeide innstilling til budsjett for egen sektor for påfølgende kalenderår. Innstillingen skal inkludere hele sektoren, d v s også underliggende komitéer. Budsjettet skal behandles av NBTFs styre. Utvalget har budsjettansvar innenfor de rammene NBTFs styre vedtar.
- Handlingsplan for påfølgende kalenderår
På bakgrunn av NBTFs styres budsjettvedtak for påfølgende kalenderår skal hvert utvalg årlig innen den dato NBTFs styre bestemmer utarbeide fullstendig handlingsplan for egen sektor. Utvalget skal iverksette og følge opp tiltak innen egen sektor.
- Rapportering
9.1. Rapportering fra underliggende komitéer m.m. til eget utvalg
Underliggende komitéer skal rapportere fortløpende til respektive utvalgsleder, iht etablerte internrutiner innen respektive sektor.
9.2. Sektorrapporter fra sektorleder
Hver sektorleder skal sende skriftlige sektorrapporter til NBTFs administrasjon senest 10 dager før hvert styremøte. Sektorrapportene skal være i h t etablerte rutiner for sektorrapporter.
9.3. Årsrapport fra utvalg og komitéer
Utvalgene/komitéene skal utarbeide årsrapport for virksomheten til utvalget/komitéen etter hvert kalenderår, og denne skal sendes NBTF senest den 1. mars året etter kalenderåret. Hvert enkelt utvalg er ansvarlig for at eventuelle underliggende komitéer utarbeider og oversender årsrapporter innen tidsfristen.
- Evalueringsmøter med NBTFs president
NBTFs president tar årlig initiativet til å avholde formelle evalueringsmøter med hver enkelt sektorleder. Disse møtene avholdes i 2. halvår, før 31. desember.
- Tiltak
Iverksettelse av tiltak som er spesielt nevnt under mandatene 3 – 13 avhenger av at NBTFs styre har satt av budsjettmidler til tiltaket.
- Arkiv
Det skal holdes et tilfredsstillende arkiv for virksomheten til utvalget/komitéen. NBTFs administrasjon skal fortløpende motta kopi av all dokumentasjon (inn- og utgående korrespondanse, innkallinger til møter, møteprotokoller, rapporter iht dette mandatets punkt 9 mv) som sendes til og fra utvalget/komitéen.
- Informasjon
Utvalgene skal formidle informasjon om sitt arbeid gjennom artikler i hver utgave av ”Norsk Bordtennis”.
Komitéene skal formidle informasjon om sitt arbeid gjennom artikler i ”Norsk Bordtennis” etter behov.
- Sekretariat
NBTFs administrasjon er disponibel som sekretariat for utvalgene/komitéene.
MANDATER FOR SEKTOR ORGANISASJON
MANDAT NR 3: ORGANISASJONSUTVALGET
Organisasjonsutvalget er NBTFs styringsledd og fagutvalg i organisasjonssaker. Utvalget skal arbeide etter Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m. Organisasjonsutvalget har det overordnede ansvaret for NBTFs sektor Organisasjon og har følgende arbeidsoppgaver:
- Medarbeidersamtaler Utvalget skal årlig innen 31. desember gjennomføre medarbeidersamtaler med NBTFs ansatte. Det gjennomføres også en oppfølgingssamtale i løpet av neste halvår.
- Organisasjonssystem Utvalget skal følge utviklingen i NIFs organisasjonsplaner, og vurdere mulighetene for et forenklet organisasjonssystem for NBTF.
- Høringsorgan Utvalget skal fungere som et høringsorgan for styret når det gjelder organisasjonspolitiske saker i idretten
- Nyansettelser Ved ansettelse av generalsekretær og andre administrative ansettelser skal utvalget innstille kandidater overfor NBTFs styre. Styret foretar endelig ansettelse. Beslutning om etablering av eventuelt nye administrative stillinger skal godkjennes av Tinget (jfr NBTFs lov § 4-1)
- Kontakt med regioner Utvalget skal være pådriver for og gjennomføre tiltak for å sikre et godt samarbeid mellom NBTF og regionene
- Organisasjonsutvikling Utvalget skal være pådriver for relevante organisasjonsutviklingstiltak
- Utdanning Utvalget har ansvaret for utdanning og etterutdanning av ledere
- Anleggsrepresentanten Anleggsrepresentanten bistår klubber som arbeider med å etablere ny bordtennishall. Utvalget har ansvar for oppfølging av denne funksjonen.
MANDAT NR 4: ANLEGGSREPRESENTANTEN
Anleggsrepresentanten er NBTFs representant i anleggssaker. Representanten er underlagt Organisasjonsutvalget og har følgende mandat og arbeidsoppgaver:
Mandat nr. 4 er under revisjon i forbindelse med utarbeidelse av ny anleggsplan.
MANDATER FOR SEKTOR ORGANISASJON
MANDAT NR 5: UNGDOMSKOMITEEN
Ungdomskomitéen er NBTFs fagkomité i saker som vedrører ungdom. Komitéen er underlagt Organisasjonsutvalget og har følgende mandat og arbeidsoppgaver:
1. Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
Komitéen skal arbeide etter Mandat nr. 2 – Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
- NIF retningslinjer for ungdomsidrett
Ungdomskomiteen skal være innforstått med og på beste måte påse at norsk bordtennis etterlever retningslinjene og intensjonene i disse.
- Ungdomskomiteens mål
Ungdomsgruppen defineres av NIF som de mellom 13 og 25 år.
Komitéen skal bistå i arbeidet med å ivareta NBTFs interesser i forbindelse med tilbud til ungdom.
NBTFs Ungdomskomite har som overordnet mål å jobbe for at det store frafallet av ungdom (13-25 år) i norsk bordtennis blir lavere og at de norske bordtennisklubbene jobber mer aktivt for å beholde og rekruttere ungdommer som aktive klubbmedlemmer. Samtidig skal NBTFs Ungdomskomite være et høringsorgan for forbundsstyret i saker som angår ungdom spesielt, og ved eventuelle vedtektsendringer i forbundet som får konsekvenser for unge bordtennisspillere.
- Bordtennistinget og NBTFs styre
Ungdomskomiteen kan fremme saker overfor forbundsstyret. Det understrekes at Ungdomskomiteen ikke bare skal være et talerør og høringsorgan, men også jobbe selvstendig med å produsere tiltak.
Ungdomskomiteen skal ha innsyn i aktuelle saker, komme med en tydelig innstilling til styret før saken behandles og følge opp at vedtakene blir iverksatt.
Ungdomskomiteen skal motta kopi av alle møteinnkallelser og møteagendaer i forbundsstyret. Ungdomskomiteen kan bli invitert til forbundsstyremøter i saker som er relevant for komiteen.. Representanten har talerett, men ikke stemmerett.
5. Egne ungdomsarrangement
Ungdomskomiteen bidrar til å utvikle program og innhold i kurs og seminarer i regi NBTF/NIF som er ment som opplæring/utvikling av ungdom (13-25 år). Ungdomskomiteen deltar i iverksettingen av slike kurs og seminarer. Enten stiller et komitemedlem, eller komiteen velger seg passende representanter til å bidra i iverksettingen av slike kurs/seminarer.
Ungdomskomiteen skal jobbe for å opprette seriespill, turneringer eller annen aktivitet som stimulerer rekruttering av ungdomsspillere.
6. Informasjon
Komitéen skal etablere informasjonsrutiner på NBTFs internettsider i samarbeid med NBTFs web-redaktør.
Kontaktinformasjonen til komiteen må fremkomme tydelig på forbundets nettsider, med mailadresser, kort presentasjon og profilbilde. Komiteen skal ha som mål å være kjent for alle landets klubber.
Ungdomskomiteen skal fungere som et talerør for unge bordtennisspillere. Ungdomskomiteen kan kontaktes av privatpersoner og klubber som har ønsker/ideer/saker som de ønsker at komiteen skal jobbe med. Disse sakene diskuteres først i komiteen, før de eventuelt blir satt videre til forbundsstyret for behandling, komiteens oppgave blir å forberede innkomne saker for behandling i forbundsstyret.
7. Nasjonalt og internasjonalt samarbeid
Komitéen kan arbeide for å utvikle ungdomssamarbeidet sammen med andre land hvor de har lykkes med ungdomsarbeid. Komiteen kan reise til samarbeidsland på studietur eller invitere andre lands representanter til sine arrangementer som en del av en kunnskaps- og erfarings-utveksling.
8. Klubbutviklingsprosjektet
Komiteen støtter «Klubbutviklingsprosjektet» og deltar i NBTFs arbeid med prosjektet. I den hensikt å etablere ungdomskontakter i alle deltakende klubber.
MANDATER FOR SEKTOR TOPPIDRETT
MANDAT NR 6: TOPPIDRETTSUTVALGET
Toppidrettsutvalget er NBTFs fagutvalg i toppidrettssaker. Rankingkomitéen er underlagt Toppidrettsutvalget. Toppidrettsutvalget har det overliggende ansvaret for NBTFs sektor Toppidrett, og utvalget har følgende mandat og arbeidsoppgaver:
1. Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
Utvalget skal arbeide etter Mandat nr 2 – Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
2. 5-årig strategiplan
Utvalget skal årlig utarbeide 5-årig strategiplan for toppidretten. Strategiplanen evalueres, bearbeides, korrigeres årlig og fremlegges for Styret innen den dato Styret bestemmer.
3. Evaluering av landslagstrenere
Utvalget skal årlig innen den dato Styret bestemmer utarbeide en skriftlig evaluering av landslagstrenerne, blant annet basert på medarbeidersamtaler. Evaluering av landslagstrenerne forelegges deretter NBTFs Styre.
4. Kontroll
Utvalget skal påse at landslagstrenernes og sektor Toppidretts virksomheter for øvrig er i tråd med NBTFs handlingsplan, og rapportere eventuelle avvik til Styret.
5. Nyansettelser
Ved nyansettelser av landslagstrenere innen sektor Toppidrett skal utvalget innstille
kandidater overfor NBTFs Styre. NBTFs Styre foretar den endelige ansettelsen.
6. Bistand til landslagstrenerne
Utvalget skal bistå landslagstrenerne i eventuelle faglige og/eller idrettspolitiske spørsmål.
7. Utdanning
Utvalget har ansvaret for utdanning og etterutdanning av trenere innenfor toppidrettssektoren.
8. Øvrige spørsmål
Utvalget skal avklare og besvare forelagte toppidrettsspørsmål.
MANDAT NR 7: RANKINGKOMITÉEN
Rankingkomitéen er NBTFs fagkomité i spillerrangeringsaker. Den er underlagt Toppidrettsutvalget og har følgende mandat og arbeidsoppgaver:
Mandatet er under revisjon.
- Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
Komitéen skal arbeide etter Mandat nr 2 – Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
- Rangering
Det offentliggjøres rankinglister for alle aldersklasser fom 13 år ut fra OnLine Ranking rankinglister den 1. i hver mnd.
- Klassifisering
Komitéen skal avgjøre forelagte klassifiseringsspørsmål.
- Styrkeseeding
Komitéen skal styrkeseede i alle klasser i alle NM, og oversende styrkeseedingen til arrangøren senest fire uker før mesterskapet. Ved endringer i doubleklassene nærmere enn fire uker før mesterskapet foretar komitéen eventuelle korrigeringer i styrkeseedingen.
- Klager
Komitéen skal, etter oppdrag fra NBTFs administrasjon, vurdere og innstille saker som gjelder klager på rangering, klassifisering og/eller styrkeseeding.
- Kriterier
Kriterier for all rangering, klassifisering og styrkeseeding er resultater i den nasjonale lagserien (Stiga-ligaen), 1., 2. og 3. divisjon, Stiga Norgescup, Stiga Norgescupfinalen, Norske mesterskap og internasjonale arrangementer. Komitéen kan i tillegg til dette benytte andre resultater som supplerende kriterier, dersom den finner det hensiktsmessig.
MANDAT NR 8 : BREDDE- OG REKRUTTERINGSUTVALGET
Bredde- og rekrutteringsutvalget er NBTFs styringsledd og fagutvalg i bredde- og rekrutteringssaker. Ungdomsrepresentanten, veterankomitéen og Tone Folkeson Minnefond har egne mandat, og er alle underlagt Bredde- og rekrutteringsutvalget. Utvalget har det overliggende ansvaret for NBTFs sektor Bredde- og rekruttering, og har følgende mandat og arbeidsoppgaver:
- Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
Utvalget skal arbeide etter Mandat nr 2 – Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
- Høringsorgan
Utvalget skal fungere som et høringsorgan når det gjelder idrettspolitiske saker som omhandler barn, ungdom og mosjon.
- Bredde- og rekrutteringstiltak
Utvalget skal planlegge og tilrettelegge for gode bredde- og rekrutteringstiltak iht handlingsplan og budsjett for sektor bredde- og rekruttering.
4. Integrering av funksjonshemmede
Utvalget er ansvarlig for at tiltak i utvalgets og underliggende komiteers arbeid er inkluderende mht integrering av funksjonshemmede.
5. Tildelinger av ”breddemidler” fra staten
Utvalget skal målrettet og systematisk arbeide for at andelen av ”breddemidler” som tilfaller NBTF, våre klubber og regioner blir størst mulig mht de til enhver tid gjeldende ordninger fra staten.
- Utdanning av trenere
Utvalget har ansvaret for utdanning og etterutdanning av trenere innenfor sektor bredde- og rekruttering.
7. Kontaktpersoner for regionene
Utvalget utser internt fra sine medlemmer kontaktpersoner som skal følge opp arbeidet i de ulike regionene. Hovedmålsettingen er fremst å være et uformelt bindeledd mellom NBTF og region hva gjelder bredde- og rekrutteringssaker. Kontaktpersonene utses snarlig i mandatperioden.
8. Nominere ”Årets Breddeklubb” og ”Årets Ildsjel”
Utvalget er ansvarlig for å følge opp nomineringen av”Årets Breddeklubb” og ”Årets
Ildsjel” iht kriterier. Nominering skal skje innen den dato Styret bestemmer, og utdelingene foretas ved passende anledninger.
MANDAT NR 9: VETERANKOMITÉEN
Veterankomitéen er NBTFs fagkomité i veteransaker. Komitéen er underlagt Bredde- og rekrutteringsutvalget, og har følgende mandat og arbeidsoppgaver:
- Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
Komitéen skal arbeide etter Mandat nr 2 – Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
- Tilbud til veteraner
Komitéen skal ivareta NBTFs interesser i forbindelse med tilbud til veteraner. Det sosiale aspektet skal prioriteres.
- NM for veteraner
Komitéen skal, sammen med arrangøren for NM for veteraner, arbeide for å få stor deltakelse i mesterskapet. Komitéens representanter skal stille seg til disposisjon for arrangøren ved premieutdelinger m.m.
- Informasjon
Komitéen skal etablere informasjonsrutiner på NBTFs internettsider i samarbeid med NBTFs web-redaktør.
- Nasjonalt og internasjonalt samarbeid
Komitéen skal arbeide for å utvikle veteransamarbeidet innen veterankomitéen i den Nord-europeiske bordtennisunionen, NETU.
- Bordtennistinget og NBTFs styre
Komitéen skal utarbeide forslag til behandling på bordtennistinget og i NBTFs styre.
- Internasjonale arrangementer
Komitéen skal legge til rette for og være en pådriver for å motivere norske veteraner til deltakelse i internasjonale arrangementer.
MANDAT NR 10: TONE FOLKESON MINNEFOND
Tone Folkeson Minnefond er underlagt Bredde- og rekrutteringsutvalget, og har følgende mandat og arbeidsoppgaver:
- Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
Tone Folkeson Minnefond skal arbeide etter Mandat nr 2 – Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
- Fondsmidler
Tone Folkeson Minnefond skal arbeide for å øke Minnefondets totale beholdning.
- Tildeling av rentemidlene fra Tone Folkeson Minnefond
Tone Folkeson Minnefond skal fordele rentemidlene fra Minnefondet til ”Årets beste jenteklubb” i h t vedtatte kriterier. Utdelingen skal skje i forbindelse med premieutdelingen under NM for yngre.
- Kriterier for tildeling av rentemidlene fra Tone Folkeson Minnefond
Tone Folkeson Minnefond kan innstille på eventuelle endringer i kriteriene for å bli ”Årets beste jenteklubb” overfor NBTFs Styre.
MANDAT NR 11 : FINANS-, MARKEDS- OG MEDIAUTVALGET
Finans,- markeds- og mediautvalget er NBTFs styringsledd og fagutvalg i finans,- markeds- og mediarelaterte saker, og har følgende mandat og arbeidsoppgaver;
- Fellesbestemmelser for utvalg og komiteer m.m.
Utvalget skal arbeide etter Mandat nr. 2 – Fellesbestemmelser for utvalg og komiteer m.m.
- Finans– og markedskonsepter/produkter
Utvalget skal sammen med NBTFs administrasjon, utarbeide markedskonsepter/produkter for presentasjon og innsalg overfor mulige samarbeidspartnere. Utvalget har ansvar for at det finnes nødvendig og profesjonelt materiell i tråd med dette.
- Inngåelse av samarbeidsavtaler
Utvalget har sammen med NBTFs administrasjon, myndighet til å fremforhandle samarbeidsavtaler med aktuelle bedrifter/selskaper. Fremforhandlede avtaler skal godkjennes/vedtas av forbundsstyret.
- Andre/alternative inntektskilder
Utvalget skal sammen med NBTFs administrasjon, arbeide for å øke NBTFs inntekter også ved hjelp av andre/alternative inntektskilder.
- Lojalitet overfor samarbeidspartnere/avtaler
Utvalget skal kontrollere at NBTFs representanter opptrer profesjonelt iht inngåtte samarbeidsavtaler. Her er det utvalgets ansvar å sørge for at inngåtte samarbeidsavtaler bekjentgjøres i nødvendig grad.
- Bordtennis i media
Utvalget skal jobbe aktivt for at vår idrett skal bli profilert mer i media lokalt, regionalt og nasjonalt. I dette inngår også intern markedsføring gjennom bladet ”Norsk Bordtennis” og våre hjemmesider www.bordtennis.no
- Kunnskapssenter for bordtennis–Norge
Utvalget skal fungere som et kunnskapssenter for NBTFs øvrige organisasjonsledd/ bordtennis-Norge i finans,- markeds- og mediarelaterte saker. Utvalget vil herunder bl.a. bistå med kunnskap, råd/tips om hvordan de økonomiske rammevilkår kan forbedres og hvordan jobbe med media.
MANDAT NR 12: ARRANGEMENTSUTVALGET
Arrangementsutvalget er NBTFs fagutvalg i arrangementssaker. Seriespillkontaktene og dommerkomiteen er underlagt Arrangementsutvalget. Arrangementsutvalget har det overliggende ansvaret for NBTFs sektor Arrangement, og utvalget har følgende mandat og arbeidsoppgaver:
- Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
Utvalget skal arbeide etter Mandat nr 2 – Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
- Arrangementer
Arrangementer som faller inn under utvalgets ansvarsområde, m h t oppfølging, innstilling og kontroll, er: Norske mesterskap, Stiga Norgescupfinale, Stiga Norgescup og andre NBTF-arrangementer.
- Utvikling av arrangementer
Utvalget har ansvar og myndighet for utviklingen av arrangementene generelt. Herunder inngår:
- nye arrangementsformer
- utvikling av relaterte utdanningstilbud
- utvikling av nødvendige rutiner (f eks ved tildeling av arrangementer, rapportering fra arrangementer og kvalitetssikring av arrangementer)
- utvikle nye hjelpemidler (f eks arrangementsmanual, skjemaer, TTCoordinator o l)
- kontinuerlig evaluering
- Konsultasjon
Utvalget vil kunne være tilgjengelig for konsultasjon for arrangører. I tillegg skal utvalget utgjøre en kjernegruppe ved spesielle NBTF-arrangementer.
- Tilleggsbestemmelsene m.m.
Utvalget skal innen 1. mars hvert år gi NBTFs Styre skriftlige forslag til endringer av tilleggsbestemmelsene, satsene og sanksjonene. Styret gjør det endelige vedtaket.
- NBTFs styre
Utvalget skal komme med forslag til eventuelle endringer i representasjons- og konkurransereglementet overfor styret.
- Innstille til arrangementer
Utvalget skal innstille arrangører av NBTF-arrangementer overfor Styret.
- Utdanning
Utvalget har ansvaret for utdanning og etterutdanning av stevnearrangører.
MANDAT NR 13: SERIESPILLKONTAKTER
Seriespillkontaktene er underlagt Arrangementsutvalget og har følgende mandat og arbeidsoppgaver innenfor sitt ansvarsområde/sin divisjon:
- Divisjonsoppsett
NBTFs seriekontor lager i utgangspunktet divisjonsoppsettet i samarbeid med seriespillkontaktene.
- Resultatmottak
Seriespillkontaktene skal motta alle resultater fra divisjonsspillet.
- Ajourføring
Seriespillkontaktene skal føre resultatoversikter gjennom hele sesongen og være ansvarlig for den endelige resultatlisten.
MANDAT NR 14: DOMMERKOMITÉEN
Dommerkomitéen er NBTFs fagkomité i dommersaker. Dommerkomitéen er underlagt Arrangementsutvalget og har følgende mandat og arbeidsoppgaver:
- Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
Komitéen skal arbeide etter Mandat nr 2 – Fellesbestemmelser for utvalg og komitéer m.m.
- Utdanning
Komitéen har ansvaret for utdanning av regions- og forbundsdommere.
Komitéen skal foreta uttak til ITTFs prøve for internasjonale dommere, samt arrangere denne prøven i Norge. Komitéen skal også foreta uttak til ITTFs prøve for internasjonale overdommere.
- Etterutdanning
Komitéen skal informere forbundsdommere om regelendringer og annet som er nødvendig for å utøve dommergjerningen.
- Internasjonal dommeroppnevning
Komitéen skal oppnevne dommere til internasjonale oppdrag, herunder internasjonale oppdrag i Norge.
- Nasjonal dommeroppnevning
Komitéen skal årlig innen 1. juli oppnevne overdommere og dommere til påfølgende sesongs Stiga – ligaen, Dameserien, 1.divisjon, Stiga Norgescup, Stiga Norgescupfinale og norske mesterskap.
SPILLERLISENSEN
Utdrag fra vårt konkurransereglement:
1.7 SPILLERLISENS
1.7.1 GENERELLE BESTEMMELSER
Spillerlisens skal være løst av alle spillere som tilhører klasse Gutter/Jenter 13, eller eldre, og som deltar i approbasjonspliktige turneringer eller i lagserien, med unntak av DI.
Det organisasjonsledd påmelding blir foretatt av, er ansvarlig for at alle spillerlisenspliktige spillere har løst spillerlisens.
Alle spillere skal på overdommers forlangende kunne fremvise gyldig spillerlisensbevis.
Lisensavgiften inkluderer følgende rettigheter for lisenstaker
- Deltakerberettiget i henhold til NBTFs konkurransereglement.
- Lisensforsikring i Gjensidige Forsikring.
Forsikring
- Registrering av spillere skal gjøres på internett.
- Mer informasjon om lisens, vilkår og dekning finner du på forbundets hjemmesider link: www.bordtennis.no/dokumenter/1429002397493.pdf
ALDERSBESTEMMELSER
I HENHOLD TIL KONKURRANSEREGLEMENTET, PKT. 1.4.1
For sesongen 2015– 2016 gjelder følgende aldersbestemmelser
Gutter/Jenter 11 Født tidligst i 2004
Gutter/Jenter 13 Født tidligst i 2002
Gutter/Jenter 15 Født tidligst i 1992
Herrer/Damer junior Født tidligst i 1998
Herrer/Damer eldre junior Født tidligst i 1994
For kalenderåret 2015 gjelder følgende aldersbestemmelser
Veteran 35 Født senest i 1980
Veteran 40 Født senest i 1975
Veteran 50 Født senest i 1965
Veteran 60 Født senest i 1955
Veteran 65 Født senest i 1950
Veteran 70 Født senest i 1945
For kalenderåret 2016 gjelder følgende aldersbestemmelser
Veteran 35 Født senest i 1981
Veteran 40 Født senest i 1976
Veteran 50 Født senest i 1966
Veteran 60 Født senest i 1956
Veteran 65 Født senest i 1951
Veteran 70 Født senest i 1946
SATSER
I HENHOLD TIL KONKURRANSEREGLEMENTET, PKT. 1.18
1.3.1 5. ledd Innledende bestemmelser (Representasjonsreglementet) Overgangsgebyr til NBTF kr.300,-
1.3.3 Krav mot den nye klubben
Maksimale overgangssummer (Representasjonsreglementet)
SENIOR
- Ranking
- – 4. plass kr 10.000,-
- – 8. plass kr 8.000,-
- – 16. plass kr 6.000,-
- – 20. plass kr 3.000,-
ELDRE JUNIOR
Ranking
- – 4. plass kr 6.000,-
- – 8. plass kr 4.000,-
- – 16. plass kr 2.000,-
JUNIOR
Ranking
- – 4. plass kr 6.000,-
- – 8. plass kr 4.000,-
- – 16. plass kr 2.000,-
I tillegg kommer kr 500,- per år sammenhengende i klubb (maks 10 år)
Kontraktløse spillere kan gå vederlagsfritt fra en klubb til en annen. Spillerkontrakter kan ikke inngås med spillere under 15 år. Spillerkontrakter med spillere mellom 15-18 år krever foreldres samtykke.
1.7 Spillerlisens (Konkurransereglementet)
Veteran, senior og eldre junior kr 400,-
Junior kr 350,-
Gutter/Jenter kr 300,-
1.11.2.5 Omgjøring av overdommers avgjørelse (Konkurransereglementet)
Protestgebyr (returneres dersom protesten i sin helhet tas til følge) kr 300,-
2.3.2 TD-, overdommer- og dommerhonorar (Konkurransereglementet)
TD-, overdommer-/dommerhonorar betalt av arrangør NM per dag kr 600,- SNC per dag kr 600,- TD-, overdommer-/dommerhonorar betalt av NBTF Stiga NC-finalen per dag kr 600,- Anbefalte satser for overdommer-/dommerhonorar betalt av arrangør Poengturneringer (PT) per dag kr 300,- KM per dag kr 300,- Øvrige turneringer per dag kr 300,- I tillegg kommer reisegodtgjørelse etter regning og/eller statens regulativ for bruk av egen bil. Satsene gjelder for forbundsdommere og andre dommere oppnevnt av NBTF.
2.4.2 Maksimale startkontingenter (Konkurransereglementet)
Klasse
Cupspill Puljespill/plasseringsspill
Puljespill NM NC RC
NM NC RC SNCF Senior og veteran 160 110 180 160 130 350 Eldre Junior 100 140 130 120 Junior 90 130 120 100 250 Gutter/Jenter 80 110 100 90 250 Senior/Veteran double 180 140 Eldre Junior og Junior double 150 130 Gutter/Jenter double 140 110 Lag Swaythling Cup (3) 400 250 400 Lag Corbillion Cup (2) 300 200 300 Ved puljespill med styrkeseedede spillere direkte til cupspillet benyttes satsene for puljespill for alle deltakerne. For etteranmeldinger kan det tas dobbel startkontingent.I NM er det kun lagt inn priser for offisielle klasser. Arrangør priser uoffisielle og innlagte klasser.
3.2.2 Serieavgift (Konkurransereglementet)
Stiga-ligaen (Eliteserien) kr 5.000,- Dameserien kr 2.500,-
- divisjon kr 4.000,-
- divisjon kr 3.000,-
- divisjon kr 2.000,-
3.5.1 Overdommer- og dommeravgift (Konkurransereglementet)for Eliteserieklubbene
Dersom klubben har 0 aktive dommere betaler klubben til NBTF kr 3000,- Dersom klubben har 1 aktive dommere betaler klubben til NBTF kr 1500,- Dersom klubben har 2 aktive dommere betaler klubben til NBTF kr 0,- Dersom klubben har 3 eller flere aktive dommere, betaler NBTF til klubben kr 1500,- 3.5.3 Overdommer- /dommerhonorar (Konkurransereglementet) betales av arrangør. Sluttspilles betales av NBTF
Stiga-ligaen (Eliteserien), samlerunde per dag kr 600,- Stiga-ligaen (Eliteserien), per kamp kr 400,- 1.divisjon, samlerunde per dag kr 600,- 2.divisjon, samlerunde per dag kr 300,- 3.divisjon, samlerunde per dag kr 300,- Dameserien, samlerunde per dag kr 600,- I tillegg kommer reisegodtgjørelse etter regning eller statens regulativ per km
Satsene gjelder for forbundsdommere og andre dommere oppnevnt av NBTF.
3.7.3 Omberammingsgebyr (Konkurransereglementet)
Stiga-ligaen (Eliteserien) kr 400,-
3.9.1 Protestgebyr (Konkurransereglementet) kr 300,-
UTENLANDSKE SPILLERE
I HENHOLD TlL REPRESENTASJONSREGLEMENTET, PKT. 1.4
Følgende utenlandske spillere er innvilget status som “norsk spiller” pr. 01.07.2014:
Navn Nasjon Klubb Dato Don Alexander England Heros 23.02.98 Roger Andersson Sverige Stord 18.08.00 Lars Jarlebrand Sverige Fokus 09.08.01
Alain Doval Frankrike Eiker 23.01.02 Wang Bing Kina Eiker 01.09.08 Gundars Rusis Latvia Kobra 18,09.09 Magnus Vikstrøm Sverige Kjelsås 18.09.09
Fredrik Johansson Sverige Fornebu 30.01.10
Andrei Fridman Rusland B-72 30.01.10
Mats Henricsson Sverige Kobra 30.01.10
Aida Pezer Bosnia B-72 30.01.10
Sonja Obradovic Bosnia B-72 06.09.10
Bert Erixson Sverige Jevnaker 30.01.10
Eva Doverby Sverige Nesodden 30.01.10
Olof Gøtestam Sverige Jevnaker 30.01.10
Jens Jacobsen Danmark Fornebu 15.11.10
Sharam Yalda Iran Fornebu 15.11.10
Andreas Handeland Sverige Fokus 11.02.11
Fahim Rouhaniievi Iran Myra 15.03.11
Ella Raja-Ahde Finland Rana 11.02.11
Magne Schytte Sverige Rana 11.02.11
Per Asplund Sverige Rana 11.02.11
Per Bohrmann Sverige Haugesund 11.02.11
Henning Waldeck Tyskland Fjell 11.02.11
Mirza Porobic Kroatia Fokus 11.02.11
Markek Putz Polen Fokus 11.02.11
Shirzad Abbaszadh Fokus 11.02.11
Andres Metsalu Estland Larkollen 22.08.11
Marta Sklepkiewicz Polen Bærums Verk 01.09.11
Birger Andersson Sverige Kjelsås 19.09.11
Gabriel Molnar Ungarn Fokus 28.10.11
Tomasz Marnburg Tyskland Fornebu 28.10.11
Casper Sønberg Danmark Fornebu 28.10.11
Sven Weterbach Tyskland B-72 28.10.11
Ling Gang Kina Fornebu 16.09.12
Southiianah Oudomthan Fornebu 16.09.12
Marcel Pawloski Polen Stavanger 16.11.12
Zosia Ostrowska Polen Hardanger 14.02.13
Christne Mettner Tyskland Fjell 29.01.13
Laura Krumina Latvia Lynild 25.06.13
Wysocki Wojciech Polen Lynild 25.06.13
Sara Staberg Sverige Harestua 05.02.14
Marta Lanka Polen Lynild 29.01.14
FASTE SANKSJONER
I HENHOLD TIL KONKURRANSEREGLEMENTET, PKT. 1.19
1.5.4.2 Sanksjoner – resultater til NBTFs OnLine Ranking
Arrangører som unnlater å legge inn resultater til NBTFs OnLineRanking innen den gitte tidsfristen, kan bli bøtelagt med inntil kr 3000,-.
1.7. Spillerlisens
Benyttet lisenspliktig spiller uten lisens, bot ilagt spillerens klubb i tillegg til lisensen
Stiga-ligaen (Eliteserien) kr 3.000,-
- divisjon kr 2.000,-
- divisjon kr 1.500,-
- divisjon kr 1.000,- NM kr 1.000,- Øvrige approberte turneringer kr 500,- 3.2 Deltakelse Stiga-ligaen (Eliteserien) inntil kr 4.000,- 2. divisjon inntil kr 2.000,- Dameserien inntil kr 1.000,-Trukket lag etter 1. august1. divisjon inntil kr. 6.000,-
- Stiga-ligaen (Eliteserien) inntil kr.10.000,-
- 3. divisjon inntil kr 1.000,-
- 1. divisjon inntil kr 3.000,-
- Trukket lag i mellom 1. april og 1. august
- SNC (SNC-klasser) kr 800,-
2.divisjon inntil kr. 4.000,-
3.divisjon inntil kr. 3.000,-
Dameserien inntil kr. 3.000,-
Laget mister også plasseringen i divisjonen som laget deltar i
3.3/3.4 Representasjon/utenlandske spillere
Bruk av ikke spilleberettiget spiller på laget.
Stiga-ligaen (Eliteserien)kr 1.000,-
- divisjon kr 800,-
- og 3. divisjon kr 500,-
Laget blir (1-3 divisjon) i tillegg ilagt tap 0-10 og i Stiga-ligaen (Eliteserien) ilagt tap 0-3
3.9 Gjennomføring av seriekampene
Ikke møtt med fullt lag i en lagkamp. (I 2. og 3. divisjon kan kampen spilles med 3 spillere.)
Stiga-ligaen (Eliteserien) inntil kr 6.000,-
Laget blir i tillegg ilagt tap 0-3
1.divisjon inntil kr 3.000,-
- og 3. divisjon (viss laget stiller med færre enn 3 spillere) inntil kr 2.000,-
Laget blir i tillegg ilagt tap 0-10
Feil oppstilling av spillerne
Stiga-ligaen (Eliteserien) inntil kr.1.000,-
Laget blir i tillegg ilagt tap 0-10
”Sanksjoner kan imidlertid ikke ilegges dersom lagene har signert kampprotokollen”
1.divisjon inntil kr.750,-
2 og 3 divisjon inntil kr.500,-
Laget blir i tillegg ilagt tap 0-10.
”Sanksjoner kan imidlertid ikke ilegges dersom lagene har signert kampprotokollen”
- Resultater og rapportering Manglende eller for sen rapportering kr 500,-
-
Tilleggsbestemmelser, generelt
- Spiller som diskvalifiseres av overdommer kan ilegges bot på inntil kr 2.500,-
Lagleder som diskvalifiseres av dommer/overdommer kan
Ilegges bot på inntil kr 2500,-
Saken skal behandles av NBTFs administrasjon, som kan utestenge spiller/lagleder i inntil 3 måneder fra konkurranser i NBTF-arrangementer.
- For brudd på andre punkter i tilleggsbestemmelsene kan ilegges bot inntil kr 2000,-Tilleggsbestemmelser for Stiga-ligaen (Eliteserien) og 1. divisjon samme type trøye/shorts kr 1.000,-Tilleggsbestemmelser for NMstiller i samme type trøye/shorts med inntil kr 1.000,-
- Bot kan ilegges klubben dersom spillere tilhørende samme klubb ikke
- Bot ilegges klubben dersom spillere på samme lag ikke stiller i
KAPITTEL 4
DE FØRSTE ÅRENE
I Norge tok en til med bordtennis i midten av 1920-årene. Helt fra den spede begynnelse skilte Oslo, Sarpsborg og Bergen seg ut som de stedene hvor vår sport trivdes.
Tyngdepunktet var i Bergen, hvor sportsklubben Brann gikk foran med egen bordtennisavdeling fra høsten 1927. De fikk snart følge av en rekke idrettslag, og det ble en Iivlig konkurransevirksomhet lagene imellom. Noen tegn til å få spillet inn i organiserte former var det ikke. Bordtennis ble ikke sett på som noen sportsgren, men vel nærmest som et underholdningsspill som hadde evnen til å samle medlemmene i en stille tid for Iagene. Imidlertid ble det snart satt i gang mesterskapsturneringer. Bergensmesterskap fra 1928 og Norgesmesterskap antakelig fra samme år. NM ble helt fram til 1937 arrangert i Oslo med en av avisene som arrangør.
Det som imidlertid var ennå viktigere for norsk BT-sport var at det nå var kommet entusiaster med som så det hele i større perspektiv, og som var kjent med at det fantes internasjonale organisasjoner for bordtennis. De ville ha det hele inn i fastere former også hos oss her i Norge. Særlig var det karene fra Nøstet IF som viste initiativ sammen med Trygve Noer fra Oslo. Imidlertid kom krigen, og BT-folkene tok seg som sine idrettsvenner i andre grener, en pause i sitt arbeide.
Norges Bordtennisforbund blir stiftet
Da krigen var slutt hadde bergenserne i Nøstet IF sine planer ferdige for det videre arbeid med sin sport.
Tanker om forbund, Iandskamper, VM, som de hadde syslet med som 14-års gutter, skulle bli til virkelighet. Kontakt ble sluttet med Sverige. De svenske bordtennisentusiaster ga oss helt fra første henvendelse all den hjelp vi kunne ønske oss. Noe som i aller høyeste grad stimuIerte arbeidslysten til dem som syslet med sine planer her hjemme. En kan si at det arbeid som fra nå av og frem til forbundets stiftelse ble utført, var et “teamwork” av Nøsteguttene Henning Hansen, Andreas Iversen, Walter Kaufmann, Olaf Olsen og Finn Schønberg. Uavhengig av disse hadde sarpingene tatt arbeidet opp igjen, og syslet delvis med de samme planer. Bergenserne gikk dog på med friskt mot, og hadde lokale organisasjoner klar høsten 1945.
Etter innbydelse fra Nøstet IF ble Bergen & Omegn Bordtenniskrets stiftet 28. september 1945
med tilslutning fra 13 lag. Med vanlig optimisme søkte kretsen opptak i Bergen ldrettskrets, for om mulig på denne måten å få foten innenfor norsk idrett, men det gikk ikke. Administrativt ble så arbeidet Iagt an med henblikk på å få stiftet et Norges Bordtennisforbund i forbindelse med NM i Sarpsborg i 1946.
Alt lå vel til rette for en fin start. Lovforslag fra Bergen og Sarpsborg ble samordnet, og det ble drevet energisk pressekampanje både i Sarpsborg og Bergen. Sarpingene var meget flinke i så måte. De fikk enda Oslo-pressen til å skrive om bordtennis på en måte som de knapt hadde gjort tidligere. Den 23. mars 1946 ble så Norges Bordtennisforbund stiftet i Sarpsborg med tilslutning fra 20 lag. Det ble besluttet å søke opptak i Norges Idrettsforbund og International Table Tennis Federation. Forbundssetet ble lagt til Bergen.
Det første styret hadde følgende sammensetning:
Formann: Finn L. B. Larsen Sportsklubben Brann
Nestformann: Andreas M. Iversen Sportsklubben Brann
Styremedlemmer: Karl Karlsen Sarpsborg BTK
Nils J. Jacobsen Drive
Trygve Skag Sportsklubben Brann
Dermed var det første store mål nådd, men det var langt igjen. Søknaden til Norges Idrettsforbund ble avslått, og de følgende år i forbundets historie kan en gjerne kalle kampår for bordtennis som sportsgren.
Kampen for å få bordtennis offisielt anerkjent som idrett
Den viktigste oppgave for det nystiftede forbund skulle bli kampen for å få vår sport anerkjent og opptatt som eget særforbund i Norges Idrettsforbund. Dette ble adskillig vanskeligere enn vi fra først av regnet med. Det kom til å sluke mesteparten av det nye styrets arbeidskraft, og en må si at det ble utført et glimrende propagandaarbeid i disse forbundets første år. Skuffelsen over den negative holdning ledelsen i Norges ldrettsforbund viste ved vår søknad som ble avslått høsten 1946 var stor. På den tiden kom svenskene oss igjen til hjelp. Tre personer ble invitert til et leder- og instruksjonskurs på Bosõn. Larsen og Iversen samt sarpingen E. Fredriksen var våre representanter. De fikk en rikdom av erfaringer og Iærdom med seg hjem. Under dette kurs ble også Nordisk Bordtennis Union en realitet med de respektive lands formenn som styremedlemmer. Den første formann ble svensken Gunnar Ollen.
Etter hjemkomsten ble propagandaarbeidet tatt opp med fornyet kraft og ble drevet mer intensivt enn noensinne, i Finn L. B. Larsens regi. Uten penger tok forbundet sjanser ved å invitere tsjekkeren Andreadis – en av verdens beste spillere – på turne i Norge med svensken Gustav Johansson som partner. Den kom i stand med besøk av byene Bergen, Oslo og Sarpsborg, og ble en suksess som propaganda, men en dundrende fiasko økonomisk. Dessverre for norsk bordtennis, var interessen svak i Oslo i disse årene, og nettopp i denne by hvor det mest gjaldt, fikk vi ikke det fulle utbytte av propagandastevner. I Sarpsborg og Bergen gikk det imidlertid utmerket og særlig i Bergen ytet pressen og ikke minst Bergen Idrettskrets verdifull assistanse.
Høsten 1947 – i styremøte i Norges Idrettsforbund – ble så bordtennis opptatt som eget utvalg under Norges Idrettsforbund. Vi hadde fått foten innenfor og hadde for så vidt grunn til å være fornøyd. Det viste seg imidlertid snart at utvalgsformen ikke var noen heldig Iøsning på våre administrative problemer, den snarere økte dem. Faktisk inntrådte det en stagnasjon i forbundets virke de to år utvalget besto. Det ble derfor hele tiden arbeidet med det mål for øye at bordtennisutvalget snarest måtte gå over til å bli et eget særforbund. Et Iedd i dette arbeidet var overflytting av utvalgssetet fra Bergen til Oslo. Det skjedde under NM i Oslo i februar 1949 i håp om at samarbeidet mellom Norges ldrettsforbund og BT-folket måtte bli bedre. Denne forflytning var en absolutt nødvendighet på det daværende tidspunkt, og det viste seg at den på mange måter var heldig.
Den 21. oktober 1949 ble utvalget opptatt som eget særforbund. Det var under Iandsstyremøtet i Norges Idrettsforbund på Klekken at dette – for BT-folket – så store mål ble nådd. Arne Noer fra Oslo BTK fikk fornøyelsen av å bli vår første særforbundsformann.
Vi arrangerte verdens hittil største bordtennismesterskap, VM på Lillehammer i 1996.
Dette ble også et mesterskap som ga oss mange positive opplevelser, ny kunnskap og stor internasjonal anerkjennelse.
Sportslig har de siste årene gitt oss mange positive fremganger, og det er naturlig å trekke frem spesielt disse:
- De funksjonshemmedes strålende internasjonale resultater, med medaljer i VM og EM
- For første gang i historien ble Norge A-nasjon i VM. Dette skjedde i VM 2001.
- For første gang i historien vant Norge medaljer i junior-EM. Dette skjedde i junior-EM 2007.
- Gull i Paralympics i London 2012 ved Tommy Urhaug og bronse i Beijing 2008.
Vi ser derfor med stor entusiasme frem til den videre sportslige utvikling både nasjonalt og internasjonalt.
NBTFs PRESIDENTER
1946 – 1949 Finn L. B. Larsen
1949 – 1953 Arne Noer
1953 – 1955 Andreas M. Iversen
1955 – 1959 Asbjørn Alvær
1959 – 1962 Walter Kaufmann
1962 – 1965 Torleif Moklev
1965 – 1967 Tore Sørensen
1967 – 1975 Johann Justad
1975 – 1977 Jordi Tell
1977 – 1983 Kjell Svanevik
1983 – 1989 Odd Gustavsen
1989 – 1995 Sigbjørn Skaar
1995 – Øivind Eriksen
UTMERKELSER
NIFs HEDERSTEGN
1964 Asbjørn Alvær
1968 Finn B. Larsen
1975 Johann Justad
1983 Kjell Svanevik
2001 Øivind Eriksen
2001 Svenn-Erik Nordby
2007 Jonny Ternlind
FINSKE BORDTENNISFORBUNDETS HEDERSTEGN
1971 Johann Justad
NFIs ORGANISASJONSPLAKETT
2002 Øivind Eriksen
NBTFs ÆRESMEDLEMMER
1983 Kjell Svanevik
1983 Johann Justad
1985 Knut Håvåg
1989 Odd Gustavsen
NBTFs HEDERSTEGN
Aktive utøvere etter oppnådde 25 poeng
Poengoversikt pr 01/09 – 2014.
- Tommy Urhaug 211
- Geir Erlandsen 203
- Pål Guttormsen 150
- Tom Johansen 140
- Knut Håvåg 131
- Rigmor Sørensen 112
- Sonja Rasmussen 102
- Istvan Moldovan 93
- Rolf E. Paulsen 89
- Kenneth Strøm 80
- Kristin Hagen Doval 79
- Tone Folkeson 78
- Berit Ommedal 75
- Roar Blikken 69
- Stian Winther 65
- Raymond Gonzales 62
- Kåre Hernæs 61
- Lill Kr. Wennberg 54
Wang Jianfeng 54
- Marianne Blikken 52
Harald Meland 52
- Marthe Nilsen 47
- Marte Grutle Aasebø 42
- Roy Heggelund 41
- Espen Rønneberg 38
- Bente Larsen 37
- Tore Bergersen 36
- Anne Lise Fossum 35
William Reitan 35
Jørgen Gierløff 35
Frode Grini 35
32 . John Grahl Madsen 33
Odd Nilsen 33
- Andreas Aulie 31
- Anne S. Aas 30
- Eric Berner 27
Birgit Sæbø 27
Gunnar Greve 27
- Tore Sehl 26
- Steinar Bruvik 25
Fortjente personer innenfor bordtennisidretten
som er tildelt hederstegn
1955 Karl Alberg Raben, Sverige
1955 Erik Extergren, Sverige
1968 Andreas M. Iversen
1968 Finn Schønberg
1971 Finn Arnesen
1971 Arne Noer, Oslo
1971 Tore Sørensen
1971 Erling Vaksdal
1971 Kjell Svanevik
1971 Johann Justad
1979 Thorleif Nygaard
1981 Gunnar Hagen
1981 Knut Olaf Pedersen
1989 Odd Gustavsen
1991 Johannes Tveter
1995 Sigbjørn Skaar
1996 Svenn-Erik Nordby
1997 Erik Rasmussen
1998 Arne Madsen, Danmark
2005 Øivind Eriksen
2006 Erik Hauge
2007 Jonny Ternlind
2007 Per Morten Halvorsen
2013 Don Alexander
NBTFs KRYSTALLVASE
1995 Erik Hauge
1996 Terje Fossheim
1996 Finn Drange
1996 Per-Morten Halvorsen
1996 Odd Handegård
1996 Andreas Horpestad
1996 Gunnar Thorstein
1997 Rolf-Einar Grini
1997 Thor Gunnar Bjelland
1997 Terje Juven
1997 Jochen Leiss
1999 Erik Lobben
1999 Otto Hatlebakk
2000 Atle Irgens
2001 Jan Bergersen
2001 Dag Tretterud
2001 Kjell Johansen
- Jonny Ternlind
- Huang Baolin
- Bjørn Helge Handegård
2005 Rolf Erik Paulsen
2005 Bengt Paulsen
2005 Ghassan Chaer
2006 Kathrine Johnsen
2007 Ketil Nordgård
2007 Torstein Rønningen
2007 Tor Hallaråker
2007 Hans Erik Johansson
2008 Ulf Carlsson
2009 Tore Eig
2009 Don Alexander
2011 Tor Bakke
2013 Knut Olav Nordseth
2014 Erik Lindholm
NBTFs MINNERACKET
2001 Thomas Møller 2003 Halvor Aarås
2001 John Erik Nilsen 2003 Svein Folkeson
2001 Rolf Erik Paulsen 2003 Per Hvidsten
2001 Svein Solheim 2003 Finn Åge Aas
2001 Ketil Nordgård 2003 Bjørn Helge Handegård
2001 Olav Jørpeland 2003 Erik Steen
2001 Øystein Aas 2003 Espen Erenstsen
2001 Reidun Haugen 2003 Gunnar Christiansen
2001 Morten Larsen 2003 Lyder Urhaug
2001 Matts Henricsson 2003 Håkon Gjerde
2001 Terje Ellefsen 2005 Tore Eig
2001 Carl Erik Engh 2005 Torstein Rønningen
2001 Olav Haraldseid 2005 Gunnar Mathiesen
2001 Huang Baolin 2005 Gry Viola Aasen
2001 Kjell Johansen 2005 Ann Grund
2001 Agnar Ryan 2005 Torbjørn Ibenfeldt
2001 Håvard Markhus 2005 Hans-Erik Johansson
2001 Sonja Rasmussen 2006 Hans Johan Halsvik
2001 Kathrine Johnsen 2006 Aud Aarnes
2001 Terje Ekrann 2007 Rune W Johansen
2001 Oddvar Sværen 2007 Harry Nilsen
2001 Odd Monsen 2007 Gard Hongslo
2001 Jan Sandberg 2007 Petter Eckholdt
2007 Inger Lise Andersen
2007 Tor Bakke
2008 Eirik Ansnes
2009 Grete Folkeson
2009 Jens Salvesen
2009 Frank Martiniussen
2011 Anders Hovden
2011 Knut Skjerping
2011 Erik Lindholm
2012 Joachim Sørensen
2013 Torbjørn Slettedal
ÅRETS KRETSLEDER
1993 Odd Monsen
1994 Tore Eig
1995 Kjell Johansen
1996 Per Ellingsen
Denne tildelingen ble fra 1997 erstattet av tildeling til ”Sesongens ildsjel”.
ÅRETS KLUBBLEDER
1993 Erik Lobben
1994 Odd Handegård
1995 Lars Åge Myhre
1996 Tom Nordhagen
Denne tildelingen ble fra 1997 erstattet av tildeling til ”Sesongens ildsjel”.
SESONGENS ILDSJEL
1997/98 Vidar Hov
1998/99 Jan Sandberg
1999/00 Bjørn Helge Handegård
2000/01 Dag Vavik
2001/02 Rolf Erik Paulsen
2002/03 Tor Bakke
2003/04 Dag Tretterud
2004/05 Frank Larsen
2005/06 Thomas Møller
2006/07 Jens Salvesen
2007/08 Alain og Kristin Doval
2008/09 Espen Wiik
2009/10 Thorfinnur Gudmundsson
2010/11 Øystein Pettersen
2011/12 Bjørn Skog
2012/13 Stig Amundsen
2013/14 Runar Todok
ÅRETS KLUBBAVIS
- Tromsø BTK
- Fokus BTK
ÅRETS INTERNETTSIDE
2002 Fokus BTK
ARRANGEMENTSSTEDER FOR NM
År | Hoved NM | Eldre jr. | Junior | Yngre | Veteran |
1946 | Sarpsborg | ||||
1947 | Bergen | ||||
1948 | Sarpsborg | ||||
1949 | Oslo | ||||
1950 | Drammen | ||||
1951 | Bergen | ||||
1952 | Sarpsborg | ||||
1953 | Bergen | ||||
1954 | Drammen | ||||
1955 | Bergen | ||||
1956 | Sarpsborg | ||||
1957 | Bergen | ||||
1958 | Drammen | ||||
1959 | Ål | ||||
1960 | Oslo | Espeland | |||
1961 | Bergen | Oslo | |||
1962 | Drammen | Porsgrunn | |||
1963 | Bergen | Bergen | |||
1964 1965 | Drammen Ålesund | Porsgrunn Bergen | |||
1966 | Sandefjord | Oslo | |||
1967 | Bergen | Larvik | |||
1968 | Oslo | Bergen | |||
1969 | Bergen | Bergen | |||
1970 | Larvik | Bergen | |||
1971 | Bergen | Molde | |||
1972 | Stavanger | Bergen | |||
1973 | Oslo | Larvik | |||
1974 | Bergen | Haugesund | |||
1975 | Husøy | Oslo | |||
1976 | Bergen | Bergen | Moss | ||
1977 | Larvik | Stord | Trondheim | ||
1978 | Bergen | Oslo | Tønsberg | ||
1979 | Oslo | Bergen | Stavanger | ||
1980 | Gjøvik | Husøy | Lørenskog | ||
1981 | Stavanger | Bergen | Bergen | ||
1982 | Lørenskog | Trondheim | Gjøvik | Oslo | |
1983 | Bergen | Tromsø | Sykkylven | Drammen | |
1984 | Husøy | Oslo | Bergen | Bergen | |
1985 | Stord | Bergen | Larvik | Oslo | |
1986 | Bergen | Eidsvoll | Bergen | Drammen | |
1987 | Oslo | Stord | Porsgrunn | Bergen | |
1988 | Os | Larvik | Haugesund | Sarpsborg | |
1989 | Lørenskog | Stavanger | Bergen | Ski | |
1990 | Bergen | Trondheim | Oslo | Bergen | |
1991 | Stavanger | Bergen | Kongsvinger | Oslo | |
1992 | Bergen | Lørenskog | Molde | Bergen | |
1993 | Oslo | Bergen | Modum | Oslo | |
1994 | Bergen | Lørenskog | Stord | Gjøvik | |
1995 | Stord | Modum | Oslo | Lørenskog | Bergen |
1996 | Bergen | Lørenskog | Gjøvik | Molde | Lørenskog |
1997 | Oslo | Bergen | Stord | Skien | Bergen |
1998 | Stord | Kongsvinger | Bergen | Norheimsund | Kongsvinger |
1999 | Gjøvik | Oslo | Molde | Kongsvinger | Oslo |
2000 | Bergen | Oslo | Oslo | Modum | Gjøvik |
ARRANGEMENTSSTEDER FOR NM
År | Hoved NM | Eldre jr. | Junior | Yngre | Veteran |
2001 | Lørenskog | Stord | Stord | Bergen | Modum |
2002 | Oslo | Lørenskog | Lørenskog | Hokksund | Bergen |
2003 | Bergen | Modum | Modum | Oslo | Lørenskog |
2004 | Lørenskog | Hokksund | Hokksund | Norheimsund | Modum |
2005 | Stord | Bergen | Bergen | Kristiansand | Kongsvinger |
2006 | Modum | Eiker | Eiker | Kongsvinger | Oslo |
2007 | Modum | Lørenskog | Lørenskog | Stord | Bergen |
2008 | Bergen | Modum | Modum | Trondheim | Oslo |
2009 | Stord | Oslo | Oslo | Lørenskog | Bergen |
2010 Oslo Larkollen Larkollen Bergen Charlottenberg
2011 Bergen Lillehammer Lillehammer Notodden Grimstad
2012 Oslo Volda Volda Stord Bergen
2013 Arendal Lørenskog Lørenskog Oppegård Charlottenberg
2014 Oslo Molde Molde Bodø Grimstad
2015 Hokksund Grimstad Grimstad Bergen Oslo
-
FRISTER
Dato Angjeldende Hjemmel 1. februar Frist for Idrettsregistreringen NIFs lov 1. hver mnd. Opp- og nedrykk samtlige klasser. Konkurransereglementet pkt. 1.4.2.3.1 1. april 4. divisjonsavdelingene skal være ferdigspilte. Konkurransereglementet pkt. 1.14.5 1. april Oppheving av status som ”norsk spiller”. Representasjon-reglementet,pkt. 1.4.3.3.2 1. april- 31. mai Karantenetid til 30. juni for overgang til ny klubb. Representasjons-reglementet pkt. 1.3.6.2.1 1. mai Utmelding fra den nasjonale Iagserien. Konkurransereglementet pkt. 3.2.3 1. april Søknad om nedrykk til en lavere divisjon i Iagserien. Konkurransereglementet pkt. 3.11.5 10. april Søknad om approbasjon for turneringer. Konkurransereglementet pkt. 2.2.1.1 1. mai Regionene sender melding om hvem som rykker opp fra 4. divisjon. Konkurransereglementet pkt. 3.11.4.1 1. mai Registrering av farmerklubb for påfølgende spilleår. NBTFs lov § 1-3. 8.
Iedd, 3*
1. mai Regionene får beskjed om hvem som rykker ned til
4. divisjon.
Konkurransereglementet pkt. 3.11.3.2, 2. Iedd 1. mai Søknad om godkjenning av hjemmearena i Stiga-ligaen (Eliteserien). Tilleggsbestemmelsene pkt. 5.6.1 1. mai Opphør av farmerklubb for påfølgende spilleår. NBTFs lov § 1-3, 8. Iedd, 5* 1. juni –
31. juli
Karantenetid 30 dager for overgang til ny klubb. Representasjons-
reglementet pkt. 1.3.6.2.1
1. august Søknad om å få benytte damespiller i Stiga-ligaen (Eliteserien) for herrer. Konkurransereglementet pkt. 3.3.1, 2. avsnitt 1. august – 31. mars Karantenetid 90 dager for overgang til ny klubb. Representasjons-reglementet pkt. 1.6.6.2.1 1- september –
+ desember
Søknad om å spillertillatelse utenlandske spillere Konkurransereglementet pkt. 3.4.1 Seriestart Innbetaling av serieavgift. Konkurransereglementet pkt. 3.2.2