Seriestart for 2. divisjon avd. B: En herlig geografisk spredning av lagene i år!

235
Hvam lag sesongen 2016/17

Tekst: Lars Jarlebrand

Kjelsås 2 sesongen 2016/17

Det nærmer seg oppstart også for 2 div, avdeling B. Arena for første samlerunde er Fokushallen, som etter flere oppgraderinger nå fremstår som en meget god hall.
Tradisjonelt, så er det alltid noen lag som skiller seg ut i 2 div, så også i år. Redaksjonen har gjort et forsøk på å tippe årets serie, noe som viser seg å være meget vanskelig, bortsett fra vinneren.

Det er en herlig geografisk spredning av lagene i år. Vi har Tromsø og Narvik fra nord, videre til Vikåsen 2 og Tingvoll fra Midt-Norge, samt til Ham Kam, Hvam, Fokus og Kjelsås 2 fra øst.

Narvik lag sesongen 2016/17

Tromsø, Vikåsen samt Narvik kom på henholdsvis 5, 6 og 8-plass i fjorårets 2. div. Avd. B, Hvam, Ham Kam og Kjelsås kom på 3, 6 og 7-plass i 2. div., Avd. A. Fokus og Tingvoll er nyopprykket fra 3. div.

Det råder alltid en stor spenning til hvordan lagene ser ut, men redaksjonen er soleklar på at dersom Fokus vil vinne, så vinner de. Fokus har så mange gode spillere å velge mellom at det spiller nesten ingen rolle hvem de spiller med. Vi snakker om Chriss Jonassen, Frode Grini, Pål Guttormsen Alexander Klerck Fransson, Erik Eng, Bjarte Sverresvold med flere.  Den research som redaksjonen har gjort viser at nevnte spillere også trener meget godt.

Ham-Kam lag sesongen 2016/17

Hva med plassene bak Fokus? Vi tror at Vikåsen, Kjelsås og Tromsø gjør opp om sølv og bronse. Men det betinger at de stiller med sine beste lag.

Vikåsen med Benjamin Fossheim, TA Jensen og Inge Witsøe er meget kompetente spillere i 2 div.

Kjelsås har blant annet Thomas Gundersen, Ilker Comak og Kristian Roksvaag på lur.

Tromsø med Fred Ronny Stabel, som gjort comeback, slår hardere enn de fleste i serien. Spørsmålet er om stabiliteten er på plass? Videre så har de David Juhasz og rutinerte Erik Eidesen. Klarer Tromsø å få tilbake BH Handegård, så blir det nok medalje på laget fra den flotte byen i nord.

Vikåsen BTK 2 laget for sesongen 2016/17

Plassene 5-8 står mellom Ham Kam, Narvik, Hvam og Tingvoll. Laget fra Mjøsa er solide oppe, med Anton Hoel og Leon Den Ouden, og kan far og sønn Smestad vinne mer enn i fjor, så blir Ham Kam å regne med.

Hvam er svekket fra i fjor, og kommer ikke til å gjenta 3-plassen som de har fra de to forrige sesongene. Maciek Wenc og Hubert Marciniak har ifølge ryktene flyttet hjem til Polen etter mange år i klubben. Det betyr at mye ansvar ligger på skuldrene til Jonas Andressen og Lars Jarlebrand. Jarlebrand er imidlertid langtidsskadet, så tiden vil vise når han kommer tilbake. Klubben håper på at Christer Mårtensson, Arild Brekke og Per Øyvind Bodding stepper opp et hakk, slik at plassen i serien berges. Narvik, som kom på siste plass i fjorårets serie må stole på at Andreas Rokkjær og Simon Andreassen tar et stort ansvar, for at laget skal unngå siste plassen.

Tingvoll lag sesongen 2016/17

Tingvoll, som vant sin 3. div, virker sterke oppe med Tomasz Filbrandt og Michael Link, men hvordan er laget nede? Her har redaksjonen ganske dårlig kontroll på nivået til Eirik Lyngøy og Martin Frøseth. Kanskje de overrasker stort?

 

Dersom man skal gjøre et forsøk på å tippe utfallet i serien, så blir det som følge:
1. Fokus
2. Vikåsen 2
3. Kjelsås 2
4. Tromsø
5. Hvam
6. Ham Kam
7. Tingvoll
8. Narvik

Redaksjonen har også gjort et forsøk på å gjette hvordan lagene ser ut. Blir spennende å se hvordan vi treffer.
Fokus:
Chriss Jonassen
Frode Grini
Pål Guttormsen
Alexander Klerck Fransson
Erik Eng
Jon Martin Hansen
Bjarte Sverresvold

Ham Kam:
Anton Hoel
Leon Den Ouden
Håvard Smestad
Knut Arne Smestad

Vikåsen2
Benjamin Fossheim
TA Jensen
Inge Witsøe

Kjelsås2:
Thomas Gundersen
Ilker Comak
Kristian Roksvaag
Pontus Åkesson
Trond Aukland

Tromsø:
Anthony Sberna
David Juhasz
Fred Ronny Stabel
Bjørn Helge Handegård
Erik Eidesen

Tingvoll:
Tomasz Filbrandt
Michael Link
Eirik Lyngøy
Martin Frøseth

Narvik:
Andreas Rokkjær
Simon Andreassen
Eirik Husveg
Inge Brusvik
Sivert Romstad

Hvam:
Jonas Andressen
Christer Mårtensson
Per Øyvind Bodding
Arild Brekke
Lars Jarlebrand