1. divisjon 2015-2016

  189

  Sesongstart 1. div er er nå til helgen da Eiker arrangerer på Hokksund lørdag 12 og søndag 13 september.

  På papiret seiler to klubber opp som favoritter: Varding og Stavanger. Virkeligheten i seriespillet er derimot ofte forskjellig fra papiret og undertegnede har vært i kontakt med noen av laglederne for å se på spillerstall og målsettingen for sesongen.

  B-72
  B-72 har et ungt lag med satsende spillere som samlet sett trener mye mer enn de andre lagene. Det er derfor naturlig å forvente at laget forbedrer seg en del gjennom sesongen.

  Lagleder Anders Brennhagen forteller at spillerstallen består av Adrian Evensen Wetzel, Jonas Flåøien, Sondre Grindheim Berner, Mikkel Gudmundsen, Anders Brennhagen.

  Anders forteller videre:
  Målsetting: Topp 3 plassering og gjennomføre lagkampene på en god måte og som et samlet lag. På lenger sikt: ha et rent norsk, ungt lag på høyt nivå i eliteserien.
  Opprykk: Stavanger
  Nedrykk: Eiker 2
  Årets lagspiller: Lars eller Espen Rønneberg om de stiller i nok kamper.

  Eiker 2
  Har denne sesongen forsterket med Pål Korsgård fra Jevnaker. Har i tillegg Magnus Berg, Martin Røste, Lars Edvardsen og mulighet til å forsterke med spillere fra eliteserielaget.

  Fornebu
  Fornebu har massevis av spillere på papiret. Blant annet: Robin Pettersson, Riku Autio, Casper Søndberg, Pavel Danek, Oscar Søndberg, Sharam Yalda, Jørgen Envoldsen og Kenneth Zeiffert.

  Det er derimot usikkert hvilke av disse som skal spille. Klubben har i tillegg et lag i 2 div som leder sin avdeling med gode spillere som for eksempel Huy Chau, Peter Midow og Erik Ivarsson som muligens også får sjansen i 1 div.

  Notodden
  Er denne sesongen kraftig forsterket med elitespillerne Espen og Lars Rønneberg. Med begge brødrene på laget er klubben sikret 4 singlekamper og en double mot de fleste motstandere. Kanskje er det bare Lias Jaroslaw Lowicki som kan by på motstand på førstebordet?

  Lagleder Jan-Ove Pedersen rapporter følgende:

  Spillerstall: Espen Rønneberg, Lars Rønneberg, Ole-Jørgen Pedersen, Konrad Sierputowski, Diego De Blas Rincon, Fredrik Thorstensen, Martin Tran
  Nye spillere: Espen Rønneberg, Lars Rønneberg
  Spillere i avgang: Ingen
  Målsetting: Utvikle unge spillere og vinne mest mulig kamper.
  Opprykk: Det er vanskelig å spå akkurat nå – alle lag forsterket seg med flere utenlandske spillere. Det blir veldig jevnt og alle kan vinne mot alle.
  Nedrykk: Samme som over.
  Årets lagspiller: Espen Rønneberg

  Varding
  Varding er etter Notodden klubben som har forsterket mest. Ny spillere er Roman Bogdan (2760 poeng) og Reinis Burgis (2727 poeng). Sammen med Jonas Berglund, Lennie Johansson, Eirik Lyngøy og Marc Schermer seiler nå klubben opp som en av favorittene i divisjonen.

  Stavanger
  Stavanger må denne sesongen klare seg uten Lyubomir (Lubo) Kralev og Carlos Font Gallego. Til gjengeld har de to nye spillere: Christian Stefan Grigore og Bogdan Gabriel Simion med henholdsvis 2700 og 2500 rankingpoeng. Laget stiller dessuten med «gamle» kjenninger som Roy Høyland, Jørn Martinsen og Alexandru Butica.

  Lagleder: Jørn Martinsen
  Målsetting denne sesongen er å holde seg i divisjonen.
  Opprykk: De som får flest poeng eller de som ønsker.
  Nedrykk: De som får minst poeng. Kanskje Eiker 2 og Varding.
  Årets lagspiller: Espen Rønneberg om han gidder og ønsker.

  Lia
  Klubbleder Jens Salvesen opplyser at Grimstadklubben stiller med nærmest samme stall som tok 3. plassen forrige sesong: Jaroslaw Lowicki, Kristoffer Esketveit, Martin Lund Nielsen, Finn Vetvik, Andreas Rokkjær, Karl Erik Rasmussen

  Av disse er lagleder Jaroslaw i verdensklasse i sin aldersklasse (50+) og har bl.a slått Espen Rønneberg.

  Målsetting: Beholde plassen
  Opprykk: Kommer ann på hvem de andre lagene stiller med.
  Nedrykk: Kommer ann på hvem de andre lagene stiller med.
  Årets lagspiller: ?

  Kjelsås
  Kjelsås stiller med nærmest samme lag som rykket opp fra 2. div forrige sesong. Klubben har de senere år vært førstevalg for svensker som flytter til Oslo og inn på laget kommer nå Nils Dahlberg som tidligere spilte for Mölndals BTK.

  Lagleder: Magnus Vikstrøm
  Spillerstall: Birger Andersson, Eskil Wilhelmsen, Kristian Roksvaag, Nils Dahlberg, Pontus Åkesson, Tore Kristoffersen, Magnus Vikstrøm
  Nye spillere: Nils Dahlberg
  Spillere i avgang:
  Målsetting: Holde seg i divisjonen.
  Opprykk: Varding med Stavanger på andre plass.
  Nedrykk: Jevnt mellom Eiker 2, Kjelsås, Lia, B-72, Notodden og Fornebu
  Årets lagspiller: Espen Rønneberg hvis han spiller nok, alternativt Lars Rønneberg eller Jaroslaw Lowicki.

  Undertegnede har de siste fem sesongene tippet sluttabell i 2 div med varierende hell. Her kommer et forsøk for 1. div.

  1. Varding
  2. Stavanger
  3. Lia
  4. Notodden
  5. B-72
  6. Kjelsås
  7. Fornebu
  8. Eiker 2

  sunnmorsposten-artikkel om Dameserien og 1. div.