Fantastisk bordtennishall på Harestua

361

Tekst: Øivind Eriksen
Foto: Harestua Bordtennis/Øivind Eriksen

Harestua, beliggende i Lunner kommune, er et tettsted med drøye 2.300 innbyggere.

Harestua Bordtennis under NM for yngre i Haukelandshallen 19. mars 2017

Harestua ligger 45 km nord for Oslo og 35 km vest for Gardermoen, ved riksveg 4 og langs jernbaneaksen Oslo – Gjøvik. Lunner kommune tilhører Oppland fylke og grenser mot Akershus i øst og Oslo i sør. Harestua ligger helt sør i Hadelandsregionen og har Nordmarka og Romeriksåsen som nærmeste naboer på hver sin side.

Harestua Bordtennis er ingen ny bordtennisgruppe. Den er en del av stedets idrettslag, og bordtennisgruppa var svært aktiv for noen 10-år tilbake, men døde litt ut når flere av kjernespillerne begynte å studere, arbeide og starte familielivet. For 7 år siden startet den samme kjernen opp igjen og gruppa har deretter tatt steg for steg. Etter noen år med begrenset aktivitet er klubben nå tilbake på bordtenniskartet så det holder, og med ny bordtennishall i Harestua Arena er optimismen til å ta og føle på. Alt tyder på at «the sky is the limit» for idrettslagets bordtennisspillere, ikke minst når de yngre talentene etter hvert tar over hegemoniet fra dagens seniorspillere.

Harestua Arena er en kommunal idrettshall, der bordtennishallen legger beslag på 450 kvadratmeter. Praktbygget ble offisielt åpnet 2. september 2016, og består av en idrettshall og en barnehage. I tillegg til idrettshallen, der Harestua Bordtennis har arrangert både regionstevne i februar i år og flere lagserierunder denne sesongen, ligger bordtennisgruppas stolthet, bordtennishallen, i 2. etasje. «Det røde gulvet» er prikken over i’en, og er sammen med splitter nytt bordtennisutstyr med på å løfte Harestua Arena til en av landets desidert flotteste bordtennishaller.

Harestua Bordtennis har på imponerende kort tid bygd en sterk organisasjon, med flere trenere og rundt 120 medlemmer, deriblant en stor seniorgruppe. I skrivende stund har klubben 31 lisensierte spillere. Dette er enorme tall, Harestuas folketall tatt i betraktning, og det gir en voldsom «bordtennistetthet». En sammenligning med Tyskland, en gigantisk bordtennisnasjon med 650.000 lisensierte spillere og 80 millioner innbyggere, er kanskje å dra det litt langt, men de tørre tall viser faktisk at hver 19. innbygger på Harestua er medlem i bordtennisgruppa og hver 74. innbygger på Harestua er lisensiert spiller, mens «bare» hver 123. tysker er lisensspiller!

En fornøyd Mona Andersen, avtroppende leder i Harestua Bordtennis, kunne fortelle om overraskende, men fortjent NM-sølv til Harestua Bordtennis i damer eldre junior lag i årets NM for eldre juniorer i Charlottenberg. De som hentet hjem NM-sølv fra Sverige var Mina Moger, Lisa Marie Lange og Emma Gustavsen Rolfsnes.

Bordtennis er ikke Harestuas største idrett. En av ildsjelene i bordtennisgruppa, Stig Amundsen, nevner turn, håndball, fotball, ski og alpint som andre og foreløpig større idrettsgrener på Harestua. Harestua IL er «limet» i lokalsamfunnet, og med nye Harestua Arena ligger nå alt til rette for stedets innendørsidretter. Og dersom noen undrer på hvor mye bordtennisgruppa betaler i årlig husleie for 450 kvadratmeter bordtennishall så er summen rett og slett kr 0. Motytelsen er bare noen årlige dugnader! Det er ikke bare bordtennisgruppas kasserer som setter pris på denne økonomiske prioriteringen fra idrettslaget.

Harestua skoles visjon «umulig er et ord vi aldri bruker» passer også godt for Harestua Bordtennis. Et drøyt halvår etter at Harestua Arena åpnet rykket bordtennisgruppas førstelag opp til neste sesongs 1. divisjon etter seier i 2. divisjon avdeling B. Sekstetten Linus Brännstrøm, Snorre Aarsund, Stig Amundsen, Jo Amundsen, Ketil Nordgård og Jesper Grua sikret opprykket på hjemmebane søndag 12. mars.

Ved starten av karrieren til Norges beste bordtennisspiller gjennom tidene, Geir Erlandsen, ble vår tidligere ener brettet ut i ITTF-magasinet mot slutten av 1990-tallet av en annen legende, ITTFs redaktør Ian Marshall. Om Geir skrev Marshall den gangen at «… the best is still to come!» Det samme kan definitivt sies om Harestua Bordtennis! Vi gleder oss til fortsettelsen!